Expressen > Nyheter

Friday, 27 November, 11:45

Expressen - 20 nov 20 kl. 18:59

Nya detaljerna om Peter Madsens flyktPeter Madsen lyckads ta sig ut från fängelset i Köpenhamn – och nu framkommer nya uppgifter om rymningen. Han kunde i lugn och ro tillverka sitt falska bombbälte i lugn och ro i anstaltens verkstad – helt obevakad.– En man som Peter Madsen kan gå en hel dag i fängelsets verkstad utan att någon håller koll på honom, säger Bo Yde Sörensen, som är ordförande i fackförbundet för anställda på danska fängelser, till Ekstrabladet. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Madsens, Madsen, Köpenhamn, Peter Madsen, Bo Yde Sörensen, Ekstrabladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya detaljernaom , Peter, Madsens, flykt
Skånskan - 03 apr 18 kl. 14:19

Militären: ”Peter Madsens version stämmer inte”

Danmark På tisdagen inleddes den åttonde dagen i rättegången mot den mordmisstänkte Peter Madsen. Enligt Peter Madsen så dog den svenske journalisten Kim Wall av en olycka i ubåten Nautilus, orsakad av honom själv den 10 augusti i fjol. På grund av ett fel med ubåtens ventiler så ska farkosten ha fyllts med avgaser under tiden som Peter Madsen själv befann sig uppe på däck.

Expressen - 15 aug 17 kl. 14:55

Peter Madsens bror: GW Persson har fel

KÖPENHAMN. Leif GW Persson tror att Kim Wall dött på Peter Madsens ubåt och att uppfinnaren gömt kroppen.Nu slår Peter Madsens bror tillbaka mot kriminologprofessorn.

Expressen - 19 aug 17 kl. 13:53

Peter Madsens mystiska svar sekunder före ubåtshaveriet

Efter en massiv sökinsats efter Peter Madsens försvunna ubåt hittades han till slut av några privatpersoner. Nu berättar de för första gången om Madsens märkliga beteende i samband med räddningen, skriver Helsingör Dagblad.– Jag vill bara få gå in i mig själv för ett ögonblick, sa Peter Madsen enligt vännerna..

Expressen - 30 jan 18 kl. 17:30

Peter Madsens udda val inför rättegången

Peter Madsen är åtalad misstänkt för mord på svenska journalisten Kim Wall. Nu har Madsen har gjort ett överraskande val inför rättegången. – Min klient har valt att välja bort nämndemän, säger Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark till Ritzau.

Expressen - 07 mar 18 kl. 19:53

Peter Madsens lokal – här var Kim Wall innan mordet

Peter Madsens verkstad, Kim Walls bostad och platsen där ubåten Nautilus låg förtöjd.Flera nyckelplatser där det uppmärksammade mordfallet tog sin början ligger inom en radie av bara några hundra meter på Refshaleøen i Köpenhamn.Vi kan nu visa bilder inifrån den mordmisstänkta uppfinnarens i dag helt övergivna arbetsplats.

Expressen - 04 jun 18 kl. 18:09

Peter Madsens vän: Då insåg jag sanningen

I det längsta ville Peter Madsens vänner tro på förklaringarna om vad som hände ombord på den danska ubåten.Men till sist insåg alla att de förts bakom ljuset och att Madsen ljugit om händelseförloppet.– När huvudet dök upp släcktes alla ljusen, säger Camilla Svendsen, en av Madsens tidigare vänner i Kanal 5 andra dokumentärprogram om Kim Wall-fallet..

Expressen - 19 maj 18 kl. 16:13

Nya beslutet om Peter Madsens fängelseliv

Efter att ha omfattats av brev- och besökskontroll får nu Peter Madsen friare tyglar.Restriktionerna hävs och den danske ubåtsbyggaren får möjlighet att skicka, och ta emot, brev utan censurering.– De är upphävda, skriver Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark i ett sms till BT..

Expressen - 12 aug 18 kl. 07:00

Peter Madsens plan för nya rättegången

För ett år sedan fråntogs Kim Wall möjligheten att fortsätta berätta. Slumpmässigt utvald klev hon ombord på Peter Madsens ubåt för att göra en intervju. Om en månad försöker mördaren Peter Madsen få sitt straff mildrat i landsretten..

Expressen - 31 jan 19 kl. 15:05

Peter Madsens dejtande kan leda till lagändring

Nu vill danska politiker inskränka rättigheterna för livstidsfångar.Orsaken är morddömde Peter Madsens dejtande i fängelset.– Jag tycker att det är oerhört att några av de människor som har begått några av den värsta sortens brott kan hålla i gång sin dejtingtillvaro i fängelset, säger Peter Kofod, Dansk Folkeparti, till TT..

Sydsvenskan - 14 aug 17 kl. 22:37

Nya vittnen såg ubåten under torsdagen – motsäger Peter Madsens uppgifter

Nya vittnesuppgifter talar mot Peter Madsens påstående om att han satt iland den försvunna svenska journalisten Kim Wall, skriver Aftonbladet..

Barometern - 21 aug 17 kl. 12:44

Utbåtsfallet: Här är Peter Madsens förklaring

Nu är ubåtsägaren Peter Madsens förklaring om vad som hände på ubåten offentlig. Han uppger att det skett en olycka ombord och att han "begravt" Kim Wall till sjöss. Men polisens misstanke om dråp alternativt mord kvarstår..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.