Nerikes Allehanda > Nyheter

Wednesday, 02 December, 07:26

Nerikes Allehanda - 20 nov 20 kl. 18:39

Mer Greta än vi tidigare fått se: ”Han har varit med även vid privata tillfällen”Från ung, ensam aktivist till en maktfaktor känd världen över. Så långt kan nog alla storyn om....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Greta

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, Greta, änvi tidigare , fåttse Han har , varit med även vid privata tillfällen
Skånskan - 05 nov 19 kl. 18:00

Nu tar Hans och Greta form på Hipps scen

Han har nyss regisserat Egenmäktigt förfarande i Helsingborg. Nu gästar regissören Moqi Simon Trolin Malmö stadsteater och Hipp där han gör säsongens familjeföreställningen – egen version av Bröderna Grimms Hans och Greta. – Det är ett så härligt och viktigt ansvar att göra familjeteater, och kanske viktigare än någonting annat att man visar vad teatern kan, vad det är för värld och varför det kan vara intressant att titta på, säger han entusiastiskt.

Politologerna - 18 jun 20 kl. 09:11

Oväntat små Greta-effekter på svensk miljöopinion

I ett nysläppt kapitel i den kommande SOM-antologin ”Regntunga skyar” analyserar Sara Persson, Simon Matti, Sverker Jagers och undertecknad hur ett stort antal indikatorer för svensk miljöopinion har förändrats i närtid, närmare bestämt mellan 2018 och 2019. Mellan de två höstmätningarna från SOM-institutet fick den globala klimatrörelsen ordentlig fart, inspirerad av Greta Thunbergs skolstrejker. Men gjorde den massiva globala mediala uppmärksamheten för Thunberg några avtryck på svenska folkets miljöattityder, klimatoro och gröna beteende?

Skånskan - 28 sep 19 kl. 05:00

Greta och Donald i samma lag

krönika I något av alla de flöden som genomkorsar min mobiltelefon dyker det upp en filmsnutt. En jaguar går till blixtsnabb attack mot något i vattnet. När den släpar upp bytet på stranden ser man att det är en krokodil.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Greta sjunger Euskefeurat – älskas av internet

Många unga tjejer kanske helst sjunger Justin Beiber eller Rihanna, men sexåriga Greta Öqvist i Piteå gjorde ett annan val. Hon ville nämligen sjunga Euskefeurat, ett band från just Piteå som sällan lockar en så ung publik. Enligt Gretas pappa Thomas, passar låter "Det är hit man kommer när man kommer hem" ändå ganska bra för ett barn, speciellt ett från Piteå, eftersom låten är glad och melodisk.

Supermiljöbloggen - 03 okt 19 kl. 09:06

Greta Thunberg, Pella Thiel och Magnus Carlson utnämnda till Årets miljöhjältar

Nu är Årets Miljöhjältar utsedda av Världsnaturfonden WWF. I kategorin Biologisk mångfald får ekologen Pella Thiel priset, medan Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson får det i kategorin Klimat. Greta Thunberg utses till Årets Unga Miljöhjälte.

Dagens PS - 21 aug 19 kl. 11:28

Hagströmer om klimatångest: ”Greta är en del”

Profilen och finanspampen Sven Hagströmer är numera klimat-alarmist – han har till och med ändrat sin livsstil. Det berättar han i en intervju med Affärsvärlden. Svenskarna flyger allt mindre, något som Sven Hagströmer tror delvis beror på en svag krona – men också på allmän klimatångest och så kallad ”flygskam”.

Supermiljöbloggen - 24 feb 19 kl. 22:04

Greta skolstrejkade i Bryssel och Paris

Under förra veckan åkte Greta Thunberg på stjärnspäckad Europaturné. Klimathjälten talade inför EU-företrädare, träffade Frankrikes president Emmanuel Macron och hann dessutom demonstrera i både Bryssel och Paris.  Under torsdagen var Greta Thunberg i Bryssel för att demonstrera för klimatet tillsammans med tusentals skolungdomar från hela Belgien.

Dagens PS - 21 nov 19 kl. 12:56

Vilda teorin: Greta Thunberg reser i tiden

Ett gammalt svartvitt foto på ett barn som onekligen ser ut som Greta Thunberg har börjat cirkulera på nätet. Nu undrar folk om klimataktivisten i själva verket är en tidsresenär. Fotografiet kommer från University of Washingtons bibliotek.

News55 - 01 mar 20 kl. 08:49

Så många svenskar uppger att de påverkats av Greta

Greta Thunberg har verkligen varit i ropet det senaste året och bland annat blivit utsedd till “Person of the year” av Time Magazine. Sifo och Expressen har gjort en attitydundersökning bland svenskarna kring hur hon har påverkat människors syn på klimatet. Undersökningen visar att mer än var fjärde person har påverkats av henne.

Supermiljöbloggen - 26 apr 19 kl. 11:06

Åkesson: ”Greta borde gå i skolan” SMB: SD borde gå i skolan

Jimmie Åkesson (SD) uttalade sig i TV4:s "Malou efter 10" om Greta Thunberg. Han kallade Gretas världsberömda och hyllade klimatengagemang för en iscensatt pr-kampanj, påpekade att hon "bara är ett barn" och tycker att hon borde gå i skolan istället (vilket hon ju redan gör). Men kanske är det Åkesson och SD som borde gå i skolan - klimatskola.

Supermiljöbloggen - 20 aug 19 kl. 12:58

Greta i öppet brev: uppmanar vuxna att delta i klimatstrejken den 27 september

Greta Thunberg och FridaysForFuture går ut i ett öppet brev och uppmanar alla vuxna genom fackföreningarna och förbunden att gå ut i klimatstrejk den 27 september. Idag 20 augusti är det exakt ett år sedan Greta satte sig utanför Riksdagen med sin "Skolstrejk för Klimatet" för första gången. Ingen hade kunnat spå då att hennes aktion ett år senare växt till en av de största globala rörelserna i modern tid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.