Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Thursday, 26 November, 05:29

Vestmanlands Läns Tidning - 20 nov 20 kl. 18:09

Här uppmärksammar idrottsarenorna barnens rättigheterI dag infaller Barnkonventionens dag, och för att uppmärksamma barns rättigheter i världen,....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Barnkonventionens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här uppmärksammar, idrottsarenorna, barnens, rättigheter
Sydsvenskan - 08 dec 18 kl. 09:33

Rabbin, präst och islamiska förbundet uppmärksammar mänskliga rättigheter

På måndag är det 70 år sedan deklarationen för mänskliga rättigheter skrevs under..

YLE - 18 nov 14 kl. 14:39

Raseborg flaggar för barnens rättigheter

Raseborgs stad uppmärksammar dagen för barnens rättigheter på torsdag (20.11) genom att flagga på stadens ämbetshus, daghem och skolor. Staden rekommenderar också att andra instanser och husbolag flaggar den dagen.

LV - 20 okt 16 kl. 20:00

Med barnens rättigheter i fokus

Har du kolla på barns rättigheter enligt barnkonventionen? Denna vecka uppmärksammar Vimmerby kommun 42/42-veckan, som syftar till att belysa barnkonventionens paragraf 42 - artikeln som handlar om att alla ska ha kunskap om barns rätt..

Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 14:00

Öka barnens rättigheter ? gör barnkonventionen till lag!


DEBATT. Alla människor i Sverige är skyldiga att följa svensk lag. Flytta därför fram barnens rättigheter och gör även barnkonventionen till lag.

YLE - 20 nov 14 kl. 06:00

Barnens rättigheter i fokus

I dag firas FN:s internationella barnkonventionsdag, då barnens rättigheter uppmärksammas i särskilt hög grad. Det nationella temat för dagen är i år barnens rätt till lek. Man vill påminna om att alla barn har rätt till lekar och fritidsaktiviteter.

YLE - 20 nov 14 kl. 19:29

Barnens rättigheter i fokus - ojämlikheten stor

I dag firas FN:s internationella barnkonventionsdag, då barnens rättigheter uppmärksammas i särskilt hög grad. Det nationella temat för dagen är i år barnens rätt till lek. Man vill påminna om att alla barn har rätt till lekar och fritidsaktiviteter.

SR - 20 nov 14 kl. 08:39

Löfven uppmärksammar barnkonventionen i New York

I dag uppmärksammar Unicef att FN:s barnkonvention fyller 25 år. Det blir både en stor artistgala och ett så kallat högnivåmöte om barns rättigheter i FN-högkvareteret, och från Sverige deltar statsminister Stefan Löfven, barnminister Åsa Regnér, liksom drottning Silvia. Statsministern inledde redan i går sitt officiella besök i New York med ett annat möte på hög nivå, nämligen med USA:s förra utrikesminister Hillary Clinton..

Dagens Media - 28 jul 17 kl. 10:54

Absolut Vodka uppmärksammar LGBTQ-rättigheter i ny kampanj

Spritföretaget uppmärksammar avkriminaliserandet av homosexualitet – men understryker samtidigt att många länder fortfarande har en lång väg att gå..

EU-Parlamentet - 26 nov 14 kl. 15:49

Artikel - Parlamentet uppmärksammar 25 år med barnkonventionen

Allmän information : Under november månad fyller FN:s konvention om barnets rättigheter 25 år. Milstolpen uppmärksammas genom en debatt i parlamentet i eftermiddag, den 26 november. Inför debatten delade Mairead McGuinness, parlamentets vice ordförande, med sig av sina tankar om barnkonventionens betydelse.

Supermiljöbloggen - 13 nov 17 kl. 20:31

Visselblåsare uppmärksammar Trumps klimatsabotage

Klimatexperten Joel Clement var fram tills nyligen anställd på amerikanska inrikesdepartementet. I somras blev han visselblåsare när han anmälde sin arbetsgivare och rapporterade om hur anställda som jobbade med klimatfrågor blev omplacerade i syfte att få dem att säga upp sig. Joel Clement var chef över 25 personer, ansvarig för att samordna USA:s federala klimatpolitik och att hjälpa samhällen i Alaska som hotas av klimatförändringarnas effekter.

Jmini.se - 16 nov 16 kl. 20:06

Stor ljusfest för barnens rättigheter

I november är det 27 år sedan FN antog den så kallade barnkonventionen, som rör barns mänskliga rättigheter. På onsdagskvällen uppmärksammades årsdagen för tredje året i rad med en ljusmanifestation i Rådhusparken. Samtidigt delades pris ut til.....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.