UNT > Nyheter

Wednesday, 25 November, 20:35

UNT - 20 nov 20 kl. 17:35

Barn kan bli långtidssjuka i covid-19Barn som får covid-19 drabbas ofta lindrigt. Men det finns undantag. En ny studie visar att även barn kan bli långtidssjuka. Det är också känt att barn kan drabbas av MIS-C, ett tillstånd som kan bli livshotande..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
MIS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnkan bli , långtidssjukai , covid-19
Nerikes Allehanda - 02 sep 20 kl. 19:02

Så gör du för att testa dina snoriga barn för covid-19: ”Personlig oro att det inte ska räcka till i Örebro”

Nu ska även barn över sex år, med lindriga symtom, testas för covid-19. Det ökar trycket på....

Expressen - 18 apr 20 kl. 07:38

Salina födde barn – dog i covid en vecka senare

Salina Shaw, 37, födde en dotter den 7 april.Fem dagar senare, på påskdagen, dog trebarnsmamman från Southend, Storbritannien, i covid-19.
Salina Shaw levde ett hälsosamt liv och följde strikt vegansk kost, men hade diabetes, berättar hennes partner för The Sun.

Dalarnas tidningar - 10 sep 20 kl. 20:30

Nya direktiv – undvik covidtest på barn: "Kan bli att prover måste kastas"

Så sent som i måndags uppmanade Region Dalarna att testa barn för covid-19, på inrådan av....

SR - 12 sep 20 kl. 13:57

Coronatester för barn – en utmaning för regionerna

Majoriteten av Sveriges regioner har börjat testa barn för covid-19. Men flera regioner har svårt att öka kapaciteten tillräckligt för att klara den stora efterfrågan..

Vestmanlands Läns Tidning - 10 sep 20 kl. 08:30

Insändare: Barn kan ha covid-19 men väldigt vaga symptom

Kommentar på inlägget "Ofog att skicka hem barnen titt som tätt", VLT den 7 september.Förskolan....

YLE - 24 sep 14 kl. 18:35

Långtidssjuka barn fick egen förening

Det behövs någon som jobbar för bättre och trivsammare sjukhusmiljöer, och någon som jobbar för de svenskspråkigas rätt till hjälp på sitt modersmål. Det säger Nina Brännkärr-Friberg, ordförande i Project LIV. Tillsammans med
patientkurator Gunnar Norrlund och kulturproducent Johanna Stenback grundade de den nya stödföreningen för långtidssjuka.

YLE - 22 jul 16 kl. 06:21

Svårt för familjer med långtidssjuka barn att ta semester

Ifall man har ett långtidssjukt barn eller ett barn med någon funktionsnedsättning så kan det vara svårt att koppla av och vila under semestern. Familjen Moliis från Vasa har i 12 år kämpat med att få ihop semestern. Johanna Moliis 12-åriga son, Eddie, sitter i en elrullstol och har en CP-skada sedan födseln.

YLE - 24 sep 14 kl. 19:45

Finlandssvensk förening stöder långtidssjuka barn

En nygrundad finlandssvensk förening vill ge ett bättre vardagsliv för långtidssjuka barn och deras familjer. Project liv vill införa mera glädje i deras vardag, säger föreningens taleskvinna Nina Brännkärr-Friberg till Yle Nyheter.
Project livs strategi är att bygga upp en ledande förening inom välgörenhet för att underlätta vardagen för långtidsjuka barn och deras familjer.

YLE - 04 okt 17 kl. 14:06

Nytt föreningssamarbete stöder familjer med långtidssjuka barn

Föreningen Project liv och Österbottens cancerförening har inlett samarbete för att hjälpa familjer med cancerdrabbade och långtidssjuka barn..

YLE - 05 jan 18 kl. 15:28

Via Tongåvan kan du ge glädje åt långtidssjuka barn

För långtidssjuka barn blir sjukhusvistelsen tung och trist. Hela familjen drabbas av sjukhusvistelserna och då behövs nånting som piggar upp. Project Liv ordnar programdagar och då kan det bli till exempel kändisträffar eller simparadisbesök..

Nyan - 28 aug 20 kl. 09:50

ÅHS: Alla personer med symtom ska provtas – vissa undantag för barn

  Alla personer med symtom som tyder på covid-19 ska fortsättningsvis provtas, dock med vissa undantag för barn, det skriver Ålands hälso- och sjukvård i ett pressmeddelande. Frågor gällande huruvida barn med förkylningssymtom ska testas har varit på tapeten under både våren och sommaren. ÅHS skriver nu i ett förtydligande att barn kan ha återkommande och långvariga förkylningar och att symtom på covid-19 inte skiljer sig från andra luftvägsinfektioner eller förkylningssymtom.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.