SR > Nyheter

Saturday, 05 December, 00:08

SR - 20 nov 20 kl. 17:36

Furtenbach om beskedet: ”Kyrkan har sagt att åtta är ohållbart”Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach kommenterar regeringens besked om att begravningar undantas från åtta-regeln..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Fredrik Furtenbach

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Furtenbachom , beskedet, Kyrkanhar , sagtatt , åttaär , ohållbart
SR - 14 jan 19 kl. 12:55

Furtenbach: Beskedet inget tvärstopp för Löfven

Vänsterpartiet kommer inte att släppa fram Stefan Löfven i en statsministeromröstning som läget ser ut just nu. Enligt Ekots politiske kommentator Fredrik Furtenbach är dock dörren inte helt stängd för Löfven..

Dagen - 16 nov 11 kl. 16:03

Massavhopp hotar Skotska kyrkan efter homobeslut

Massavhopp hotar Skotska kyrkan sedan kyrkan sagt ja till att öppet homosexuella präster får leda församlingar.

Church of Scotland skakas av att uppemot 150 konservativa och evangelikala präster säger att de kan komma att sluta.
Bakgrunden är ett beslut tidigare i år att präster med en homosexuell läggning kan leda församlingar i kyrkan.

SR - 08 maj 15 kl. 12:53

Furtenbach: M är det parti som blött mest till SD

Moderaterna föreslog idag att Sverige går över till tillfälliga uppehållstillstånd för de flesta asylsökande som kommer hit. Det är ett förslag i linje med vad både Folkpartiet och Kristdemokraterna tidigare sagt. Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach kommenterar beskedet..

SR - 27 jan 15 kl. 11:01

Fredrik Furtenbach: Osäkerhet kring SD-ledare späs på

Sverigedemokraternas partiledare förlänger sin sjukskrivning till den 31 mars. Det beskedet kom tidigare under tisdagförmiddagen. Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach skriver i sin kommentar att detta spär på osäkerheten kring SD-ledaren..

SR - 25 mar 15 kl. 16:52

Furtenbach: Regeringen letar efter något att spara på

Regeringen vill banta rot-avdraget och istället satsa på hyresrätter. Beskedet är en överraskning, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 15 okt 18 kl. 15:38

Furtenbach: Läget är lika låst som tidigare

Socialdemokraternas Stefan Löfven får ta över försöken att ge Sverige en ny regering. Beskedet var väntat, enligt Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach, som tillägger att läget just nu är lika låst som tidigare..

SR - 09 dec 19 kl. 08:48

Fredrik Furtenbach: En seger för oppositionen

En kompromiss – och en seger för oppositionen. Det säger Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiske kommentator, om beskedet att skjuta upp Arbetsförmedlingens omgörning..

Dagen - 07 mar 11 kl. 15:33

Besked om kyrkoledare för nya kyrkan dröjer

Vem som ska leda GF-kyrkan är fortfarande en öppen fråga. I helgen möttes styrelsen för Gemensam framtid och diskuterade saken.

I juni ska Metodistkyrkan, Baptistsamfundet och Missionskyrkan bilda en ny kyrka om allt går som planerat.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 06:00

Hörby lucia portas från kyrkan

HÖRBY Årets konsert med Hörbys officiella lucia och hennes tärnor har fått flyttas från kyrkan till Folkets hus. Detta sedan Hörby församling portat luciaföljet med hänvisning till att kyrkan inte är en konsertlokal.
Men det hindrar inte församlingen från att ordna en egen luciakonsert i kyrkan – den 12 december.

Dagen - 22 nov 11 kl. 03:00

Kristallkatedralen såld till Katolska kyrkan

Kändispastorn Robert Schullers Kristallkatedral, Crystal Cathedral, har sålts till Katolska kyrkan för 57,5 miljoner dollar, enligt uppgifter från konkursförvaltaren till ABC News.

Församlingen har dragits med svåra ekonomiska problem under en längre tid. Förra året ansökte den om konkurs efter flera år av inre stridigheter.

YLE - 25 feb 17 kl. 09:02

Vill du gifta dig samkönat i kyrkan? Välj i såfall Vanda

Vanda svenska församling kommer att öppna sina utrymmen för vigsel av samkönade par. Det här har församlingsrådet bestämt. Övriga svenska församlingar i huvudstadsregionen har en annan linje i frågan.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nytt förslag: Större chans för flyktingar att återförenas

Regeringen vill göra det lättare för bland annat HBTQ-flyktingar att återförenas och har lämnat kompletterande förslag till Migrationskommitén. Barn och vissa vuxna som saknar asylskäl, men har bott i Sverige, ska kunna beviljas uppehållstillstånd om omständigheterna är särskilt ömmande. "Det här är ett haveri som kommer leda till kraftigt ökad invandring", säger Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna..

SR - 1 timme sedan

Protester i Moldavien till stöd för nyvalda presidenten

Tusentals har protesterat i Moldaviens huvudstad Chisinau mot parlamentets beslut att frånta den tillträdande presidenten delar av hennes maktbefogenheter. Den västorienterade Maia Sandu segrade i november mot sittande president, den Kremltrogna Igor Dodon, med löften om att få bort den utbredda korruptionen i landet. "Vi ska kämpa tills vi har fått bort allt tjuvar från makten", sa Sandu igår..

SR - 12 timmar sedan

Danmark stänger dörren till utvinning av Nordsjöolja

I Danmark har ikväll en bred majoritet i Folketinget beslutat att inga fler nya tillstånd kommer att ges för att söka efter ny olja och gas i Nordsjön, rapporterar Danmarks radio. 2050 ska verksamheten vara helt över. Sedan 1972 har Danmark tjänat över motsvarande 746 miljarder kronor på nordsjöolja..

SR - 2 timmar sedan

Tingsrätten: Bevisat att kvinna begick brott mot advokat

Stockholms tingrätt anser det bevisat att den kvinna som varit huvudmisstänkt för flera grova brott mot en advokat i Stockholm 2018 och 2019 har begått brotten, enligt ett pressmeddelande. I september 2019 blev advokaten skjuten i bröstet, men överlevde. Kvinnan har åtalas för anstiftan av försök till mord, stämpling till mord och förberedelse till mord.

SR - 3 timmar sedan

Fördubbling av antalet arbetslösa taxiförare

Enligt siffror från Arbetsförmedlingen är antalet inskrivna taxichaufförer i oktober i år dubbelt så många jämfört med i fjol. Afram Dilliabo driver ett åkeri med 42 anställda i Göteborg och han tror att hans företag kan få svårt att överleva. Samtidigt varnar Sveriges Transportarbetareförbund för att många kommer söka sig till en mer oseriös del av branschen..

SR - 4 timmar sedan

KI-forskarens advokat: svenska medborgarskapet kan stoppa avrättningen

Avrättningen av den svensk-iranske KI-forskaren Ahmadreza Djalali som sitter fängslad i Iran sedan 2016, har skjutits upp några dagar. "Han är inte bara är svensk medborgare utan andra europeiska länder följer också frågan, jag tror att uppskjutningen av Djalalis avrättning kan bero på detta", säger hans advokat Halaleh Mosavian till Radio Sweden..

SR - 4 timmar sedan

Boverket: Statligt bolån till unga kanske inte hjälper

Regeringen vill undersöka om ett statligt startlån kan underlätta för de unga att ta sig in på bostadsmarknaden. Boverkets analytiker Tor Borg säger till Ekonomiekot extra att han ser en del problem med tanken. "Det kan skapa en inlåsningseffekt där du får ett förmånligt statligt lån som du inte kan ta dig vidare ifrån.

SR - 5 timmar sedan

LO splittrat om las-uppgörelsen

De två största LO-facken Kommunal och IF Metall ansluter sig nu till en något förändrad las-uppgörelse med tjänstemännen i PTK och Svenskt Näringsliv. LO:s ordförande Susanna Gideonsson utesluter inte att fler LO-förbund kommer att ansluta sig. ”Det kan vara möjligt” säger hon.

SR - 6 timmar sedan

Hög sjukfrånvaro på äldreboenden

Många äldreboenden där covid-19 sprids har också problem med hög sjukfrånvaro, enligt Sveriges kommuner och regioner. Enligt TT har 700 personer avlidit med covid-19 på äldreboenden under de senaste sju veckorna..

SR - 7 timmar sedan

Pandemin kan stoppa transporter av vaccin

Nästa år kan över 100 000 svenska chaufförer tvingas sluta köra eftersom de på grund av pandemin inte kan få den fortbildning som krävs för att få förnyad körlicens. EU har tidigare beslutat om undantag men det löper ut i början av nästa år och EU-kommissionen har inte föreslagit ny dispens. "Det är ju alltifrån vaccin och mediciner, det vi handlar, kläder, ja allt transporteras ju med lastbil", säger Henrik Färnbo på Transportfackens yrkes-, och arbetsmiljönämnd, TYA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.