Expressen > Nyheter

Friday, 27 November, 14:28

Expressen - 20 nov 20 kl. 17:48

Politiker slår tillbaka: ”Byråkratisk arrogans”På torsdagen fattades beslut om att restauranger som levererar hemkörning av mat också ska få leverera alkohol i Malmö.  Nu vill länsstyrelsen stoppa beslutet för att de anser att det strider mot alkohollagen. – Det är inte länsstyrelsens uppgift att tolka alkohollagen åt oss. De har gjort sin tolkning. Vi har gjort vår tolkning.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Torbjörn Tegnhammar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikerslår tillbaka , Byråkratisk, arrogans
PrivataAffärer - 05 sep 13 kl. 14:05

Byråkratisk lavin träffar växande småföretag

Småföretagare utsätts för?en byråkratisk lavin i takt med att de växer. Det är en viktig förklaring till att många mindre tillväxtföretag slutar växa, och i stället fortsätter att vara just småföretag, enligt en ny undersökning....

Alliansfritt Sverige - 12 mar 14 kl. 17:37

Arbetsförmedlingen – numera en byråkratisk kontrollstation

Arbetsförmedlingen fungerar inte. Det har den inte gjort på länge och det finns givetvis ingen enkel lösning för att få den att fungera igen. Däremot är det desto lättare att fullständigt få myndigheten att haverera och det är ungefär vad den här regeringen gjort vid makten.

Cornucopia - 24 sep 16 kl. 15:21

Hur många års svensk byråkratisk dumsnäll inkompetens krävs för att stoppa handgranatsimport?

Nu vill regeringen att man inte ska få föra in handgranater i Sverige längre. Regeringarna har nämligen tidigare på äkta svenskt byråkratiskt dumsnällt sätt tolkat EU-lagstiftning på för Sverige sämsta möjliga vis och menat att handgranater är sprängämnen och omfattas därmed av EU:s lagar om fri rörlighet av varor. Därmed får de inte beslagtas av tullen.

Nya Wermlands Tidningen - 30 maj 12 kl. 07:30

En byråkratisk dinosaurie

Om landstingen avskaffades kunde kanske upp emot dubbelt så mycket pengar som i dag satsas på vård i stället för på byråkrati. Eller skatten sänkas för alla..

YLE - 05 dec 12 kl. 11:12

Barnskyddet kräver byråkratisk rensning

Barnskyddet i Finland försvåras av byråkratiska oklarheter, påtalar en statlig arbetsgrupp som överlämnade en mellanrapport till omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson (SDP) på onsdagen. Enligt arbetsgruppen är det ett problem att praxis varierar på olika håll. Inom vissa områden fungerar barnskyddet och tjänsterna för familjer väl, men inte överallt.

LV - 02 jun 14 kl. 09:20

Blankaholm, en byråkratisk miss

Starka kvinnan i Blankaholm, Sonja Hedman-Folke i tårar, det kan jag förstå efter hur byråkraterna i Västervik behandlat henne.
.

SvD - 11 nov 16 kl. 15:00

”Byråkratisk kontroll av lärarna skapar inte kvalitet”

M-förslaget att, i stället för vinsttak, utöka statliga myndigheters kvalitetsmätningar är direkt farligt. Att med byråkratiska metoder kontrollera lärarna skapar ingen kvalitet, skriver Birger Hultman, fd friskoleföretagare..

SvD - 28 jan 17 kl. 16:59

C: "Arbetsförmedlingen byråkratisk koloss"

Att skrota Arbetsförmedlingen har länge legat högt på Centerpartiets agenda och partiet välkomnar Moderaternas förslag. C vill se fler mindre aktörer som förmedlar jobb i framtiden. – Tiden och utvecklingen har sprungit ifrån byråkratiska kolosser som Arbetsförmedlingen, säger Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson, till SvD.

DN - 23 feb 18 kl. 18:04

Transportstyrelsens it-skandal var en byråkratisk härdsmälta

DN 24/2 2018. Rädda den goda svenska byråkraten – en utrotningshotad art..

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 04:00

Vart tog byråkraterna vägen?

Vem minns att den nordiska populismen ursprungligen inte handlade om hat mot invandrade, utan mot byråkrater? I varje valrörelse mullrade det in från höger och genom sextiotalsradikalismen anföll det även från vänster. Men nu verkar upproret mot byråkratin bortblåst.

Helsingborgs Dagblad - 22 mar 15 kl. 03:00

"Politiker i Helsingborg hörs sällan tala entusiastiskt om färjetrafiken"

Bara för att man har rätt är det inte säkert att man får rätt. Trivialt, men sant.Många goda skäl talar för en ny fast förbindelse över Öresund och att den förläggs mellan Helsingborg och Helsingör.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.