Corren > Nyheter

Monday, 30 November, 17:31

Corren - 20 nov 20 kl. 17:30

Jackelén om 20-gränsen: Betyder mycket för mångaÄrkebiskop Antje Jackelén uttrycker lättnad efter regeringens beslut att göra undantag för begravningar och höja taket från åtta till 20 personer. –Att ta avsked under värdiga former är ett grundläggande behov, säger Jackelén till TT..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Antje Jackelén, Jackelén, TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackelénom , 20-gränsen, Betydermycket för många
TA - 15 okt 13 kl. 14:48

Antje Jackelén ny ärkebiskop

Foto: Tom Wall
Svenska kyrkan får sin första kvinnliga ärkebiskop. Antje Jackelén fick en majoritet av rösterna i valet. "Vi har haft kvinnliga präster i 50 år", påpekar Jackelén.

BT - 15 okt 13 kl. 14:15

Jackelén vald till ärkebiskop

Svenska kyrkan får sin första kvinnliga ärkebiskop. Antje Jackelén fick en majoritet av rösterna i valet. - Vi har haft kvinnliga präster i 50 år, påpekar Jackelén.

Sydsvenskan - 15 okt 13 kl. 13:04

Antje Jackelén ny ärkebiskop

Jackelén vann klart, med 55,9 procent av rösterna. I siffror betyder det 174 röster, och tvåan Ragnar Persenius, biskop i Uppsala, fick 103.
?

BT - 15 okt 13 kl. 14:51

Första kvinnan som ärkebiskop

Svenska kyrkan får sin första kvinnliga ärkebiskop. Antje Jackelén fick en majoritet av rösterna. - Vi har haft kvinnliga präster i 50 år, påpekar Jackelén.

YA - 16 okt 13 kl. 20:41

Historisk ärkebiskop på eriksgata i sydöst

Foto: Sprisse Nilsson
I tisdags valdes hon till Sveriges första kvinnliga ärkebiskop. På onsdagen kom hon till Ystad för ett sedan länge inbokat besök. Under fyra dagar gästar Antje Jackelén församlingar i sydöstra Skåne.

BT - 30 dec 13 kl. 11:17

Ansikte mot ansikte med 2013

Vilka gav ansikte till 2013? Ledarredaktionen har valt några av det gånga årets mest omtalade person. Tiggarna 2013 var året då tiggarnas närvaro kom att utgöra ett handfast vittnesbörd om den utsatthet som inte minst romer från det forna Sovjetimperiets lydstater i östra Europa lever under.

Dagen - 19 apr 11 kl. 03:00

Scenbuddhismen - ett Dalai-drama i åtta akter

Lund-Stockholm. Dag Vag kallade 1979 sin andra platta för "Scenbuddism". Det är förstås inte ett rättvist sätt att beskriva den 14:e Dalai lama, Tenzin Gyatso.

Världen Idag - 27 okt 15 kl. 00:00

Alice Bah Kuhnke: Vet flera i regeringen som är troende

Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén har i höstens första avsnitt av sin samtalspodd mött kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som bland annat ansvarar för kontakten med Sveriges trossamfund. Bah Kuhnke har själv i flera sammanhang berättat öppet om sin kristna tro och vad den betyder för henne. I podden talar de bland annat om barns rätt till religiösa och existentiella frågor.

P3 - 15 okt 13 kl. 10:58

Vem blir ny ärkebiskop?

Idag väljer Svenska kyrkan ny ärkebiskop. P3 Nyheter med Kazmierska får därför besök av Gabriel Lindh och Emma Stene som reder ut vem förhandsfavoriten Antje Jackelén egentligen är och vad valet betyder för kyrkans framtid..

Världen Idag - 01 nov 13 kl. 00:00

Stefan Gustavsson: Vilseledande resonemang

Det engelska uttrycket "a red herring" betyder villospår och används när debattörer avviker från ämnet eller för vilseledande resonemang. Jag kommer att tänka på uttrycket när jag läser vad biskop Antje Jackelén säger om jungfru­födelsen (KT 10/10, SvD 23/10). Biskopen gör en poäng av att jungfrufödelsen bara nämns två gånger i Nya testamentet ?

YA - 31 dec 13 kl. 18:30

Krönika Ystad: Ett ganska fattigt år

2013 blev rätt B. Om uttrycket tillåts. De stora händelserna uteblev – på ont och gott.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.