DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 27 November, 00:52

DalaDemokraten - 20 nov 20 kl. 17:22

Kidnappningsdrama i hovrätten: Åklagaren krävde strängare straff och häkte för alla i väntan på domPå fredagen avslutades förhandlingarna i hovrätten om vårens kidnappningsdrama som inleddes i....
Läs mer på DalaDemokraten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kidnappningsdramai , hovrätten, Åklagaren, krävde, strängare, straffoch , häkte, för alla i väntan på dom
SmålandsPosten - 03 jun 14 kl. 06:13

Våldtäktsdömd man släppt efter rättegång i hovrätten

23-åringen dömdes till flera års fängelse för våldtäkt i en villa strax öster om Växjö. Men domen överklagades och hovrätten släppte mannen efter rättegången.
Då släppte åklagaren även den misstänkte medgärningsmannen.

Skånskan - 23 okt 19 kl. 15:33

Hovrätten ändrar – 16-åring omhäktas

Hässleholm Tingsrätten hävde häktningen för den enda som kammaråklagaren ville omhäkta. Nu ändrar hovrätten beslutet.Hovrätten över Skåne och Blekinge ändrar tingsrättens beslut kring häktningen av den 16-åriga flicka som kammaråklagare Marie-Louise Holmberg ville fortsätta ha frihetsberövad, misstänkt för branden i Godsmagasinet i mitten av augusti i år.

YLE - 09 maj 16 kl. 05:00

Rättegången mot äggsamlaren fortsätter i hovrätten

Rättegången mot äggsamlaren från Närpes fortsätter i Vasa hovrätt på måndag. Mannen som hade samlat på sig flera tusen ägg dömdes av tingsrätten till ett års villkorligt fängelse, han skulle dessutom betala 250 000 euro i skadestånd och ge upp största delen av sin samling. Både den dömde mannen och åklagaren överklagade tingsrättens dom.

YLE - 27 nov 15 kl. 16:09

Dödande knivhugg i Vasa går till hovrätten

Förra hösten höggs en man ihjäl på öppen gata. Den 16-årige förövaren dömdes för mord. Nu har han överklagat domen.

Nyan - 13 dec 17 kl. 09:50

Hovrätten kortade körförbud igen

Åbo hovrätt har ännu en gång förkortat körförbud som tingsrätten dömt ut för grovt rattfylleri. I ett fall kortades körförbudet med så mycket som nästan två år.
I augusti i fjol körde en man i 20-årsåldern bil från Långnäs till centrala Mariehamn och vidare till nya Godbyvägen där han blev stoppad av polis.

YLE - 30 apr 15 kl. 11:23

Äggfallet går till hovrätten

Båda parter i äggrättegången lämnar in besvär mot domen. Försvaret anser att äggsamlaren från Närpes dömdes för hårt.
- Speciellt ersättningsfrågan är något vi önskar att hovrätten ska prövas, säger försvarsadvokaten Kenneth Peth.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 11:11

Hovrätten skärper dom för mammamord


Hovrätten skärper straffet till 16 års fängelse för den 44-årige man som i tingsrätten dömdes till 15 års fängelse för mord på sin mamma i trakten av Nybro i juli förra året. Kroppen gömdes i trädgården.Mannen ville bli frikänd i sin överklagan till hovrätten, medan åklagaren krävde livstids fängelse.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 13:53

Terrorplaner tas upp i hovrätten

I dag inleds förhandlingarna i hovrätten i Danmark mot den svenska man som misstänks ha planerat en terrorattack mot Jyllandsposten.
Mannen dömdes i juni tillsammans med tre andra män från Sverige till 12 års fängelse för terrorbrott för att ha planerat en attack mot tidningen i Köpenhamn. Attacken var tänkt som en hämnd för tidningens publiceringar av satirteckningar av profeten Muhammed år 2005.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 14:03

Hovrätten sänker arrende

Foto: Peter Åklundh
Hovrätten ändrar arrendenämndens beslut och sänker Per-Axel och Nils-Åke Ohlssons arrende till jordägaren greve Trolle Wachtmeister. Det nya årliga arrendet bestäms till 190?000 kronor.

GöteborgsPosten - 26 okt 16 kl. 10:33

I dag - dom i hovrätten i Alexandrafallet

Under förmiddagen faller domen i hovrätten, efter det så kallade HVB-mordet i Mölndal. Åklagaren har yrkat på att det dödliga knivhugget ska rubriceras som mord – och att gärningsmannen utvisas från Sverige för återstoden av sitt liv. Under förhandlingen krävde advokaten å sin sida ett totalt frikännande..

YLE - 02 mar 15 kl. 04:17

Asfaltfusk behandlas i hovrätten

Helsingfors hovrätt börjar i dag behandla asfaltsfusket som ägde rum för 15-20 år sedan. Under åren 1994-2002 prissatte flera asfaltsbolag arbeten utan inbördes konkurrens. Tingsrätten dömde bolagen att betala drygt 37 miljoner euro i skadestånd till flera kommuner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.