Corren > Nyheter

Wednesday, 02 December, 19:01

Corren - 20 nov 20 kl. 17:10

Serbisk-ortodoxa patriarken död i covid-19Den serbisk-ortodoxa kyrkans överhuvud, den 90-årige patriark Irinej, har dött i sviterna av covid-19..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Irinej

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Serbisk-ortodoxa, patriarkendöd i , covid-19
SR - 30 aug 20 kl. 05:00

Serbisk-ortodoxa kyrkan utmanar i valet i Montenegro

I dag är det parlamentsval i Montenegro. Frågan är om någon kan utmana president Milo Djukanovic och hans parti DPS som haft ett fast grepp om politiken i snart 30 år. Den största utmanaren är ett proserbiskt parti, som backas upp av den serbisk-ortodoxa kyrkan..

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 17:24

Serbisk Prideparad stoppas

Serbisk polis stoppar den utlysta Prideparaden i Belgrad som skulle hållits på lördag. Polisen hänvisar till säkerhetsrisker och uppger att högerextrema grupper och ultranationella rörelser planerar att attackera paraden.
Även samtliga sammankomster som planerats i samband med Pridefestivalen i helgen stoppas av polis uppger Reuters.

Nyhetskanalen - 03 okt 12 kl. 14:09

Serbisk polis stoppar prideparaden i Belgrad

Serbisk polis stoppar den utlysta Prideparaden i Belgrad som skulle hållits på lördag. Enligt polisen beror det på säkerheten. Den serbisk-ortodoxa kyrkans överhuvud, patriark Irinej, har krävt att svenska fotografen Elisabeth Ohlson Wallins utställning Ecce Homo.

Dagen - 17 maj 20 kl. 15:50

Serbisk-ortodoxa präster frisläppta

Massiva protestaktioner i Montenegro - kyrkan opponerar sig mot ny lag som bryter mot religionsfriheten..

Dagen - 17 maj 20 kl. 16:04

Serbisk-ortodoxa präster frisläppta

Massiva protestaktioner i Montenegro - kyrkan opponerar sig mot ny lag som bryter mot religionsfriheten..

Dagen - 20 dec 11 kl. 03:00

Ortodox konsert fyllde kyrka

Tio körer från åtta olika ortodoxa kyrkor i Göteborg gjorde i torsdags en unik julkonsert tillsammans. I en fullsatt kyrka var det första gången ortodoxa kyrkor höll en gemensam julkonsert.

- Detta är en unik händelse vi varit med om ikväll, sa Yuhanes Kurt efter konserten.

SR - 28 dec 19 kl. 12:48

Ny lag skapar oro i Montenegro

Det är fortsatt oroligt i Montenegro efter att en ny kontroversiell religionslag gick igenom i parlamentet i torsdags. Tusentals från den serbisk-ortodoxa oppositionen har varit och demonstrerat runtom i landet, däribland många präster som befarar att den nya lagen kan leda till att den serbisk-ortodoxa kyrkan mister sina egendomar..

Sydsvenskan - 21 jul 11 kl. 06:30

Åtalet - ett steg mot EU Hadzic ställs inför krigsförbrytartribunal Hadzic greps beväpnad

Från lagerarbetare till krigsherre och misstänkt krigsförbrytare. Sju år efter att han försvunnit greps Goran Hadzic på onsdagen. Med honom undanröjs ett viktigt hinder på Serbiens väg mot EU.

Sydsvenskan - 08 jun 13 kl. 06:30

Kyrkan vill stoppa ?barnamord?

Vid ingången till Sankt Aleksandar Nevski-kyrkan i stadsdelen Dorcol i centrala Belgrad sitter en affisch föreställande en kvinna som vårdslöst slänger en bebis över axeln. ?Välj livet!?

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 11 kl. 15:55

Brand i kyrka

Vid 07-tiden på fredagsmorgonen upptäcktes en mindre brand i serbisk-ortodoxa kyrkan på Nedre Eneborgsvägen.Det var en vaktmästare som upptäckte att lokalen var rökfylld och att det brann i ett bord.Troligen orsakades elden av ett kvarglömt ljus och vaktmästaren kunde själv släcka.

UNT - 03 okt 12 kl. 02:19

Ecce homo kan stoppa Pridefestival

Fotografen Elisabeth Ohlson Wallins utställning Ecce homo ska öppna Pridefestivalen i Belgrad i dag. Nationalister hotar stoppa festivalen och serbisk-ortodoxa kyrkan kräver att regeringen stoppar utställningen.(TT Spektra).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.