Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 26 November, 10:09

Dalarnas tidningar - 20 nov 20 kl. 17:15

Tvära kast för personalen: ”Nu är det allvar”Personalen i de kommunala verksamheterna i Ludvika har vant sig vid tvära kast under pandemin. Nu....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Ludvika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvära, kastför , personalenNu är det , allvar
YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

YLE - 26 apr 17 kl. 16:15

Barnmorskor på Barnmorskeinsitutet lättade över att bli tagna på allvar

- Vem bär ansvaret för de barnmorskor som blivit allvarligt sjuka, undrar Nora Sjöholm, barnmorska på Barnmorskeinstitutet. Personalen på Barnmorskeinstitutet informerades tidig eftermiddag på onsdagen om att delar av Barnmorskeinstitutet i Helsingfors ska avvecklas.
Inomhusluften är för dålig i byggnaden och personalen har länge visat symptom.

BT - 25 sep 13 kl. 12:47

Kan man ta RFSU på allvar?

Att RFSU tar sig själva på stort allvar är lätt att se. De anser sig sitta inne med den enda kompetensen på området sex och samlevnad och har också lyckats få med sig media, skolledare och politiker, vilket lett till att de har en för en fristående intresseorganisation helt unik maktposition vad gäller skolans undervisning och vilka värderingar som tillåts i det offentliga. Frågan om de är pålitliga och sakliga är därför extremt befogad, och nu senast i P1 Morgons debatt (18/9) kring vår nya minister, Elisabeth Svantesson, uttrycker sig RFSU-ordföranden Kristina Ljungros på ett sätt som får en att undra hur hennes organisation alls kan tas på allvar.

Sydsvenskan - 24 apr 15 kl. 04:00

Branta kast mellan humor och allvar för egyptisk fabriksflicka

Till en del är ”Factory Girl” en romantisk melodram, men intill berättelsens huvudspår glimrar en historia om arbetande kvinnor som för tankarna till brittiska realister som Mike Leigh. Här finns en liknande känsla för hur övergripande samhällsstrukturer materialiserar sig i vardagslivet, ett livligt bildspråk och branta kast mellan humor och allvar.Så har filmens regissör Mohamed Khan rötter i en våg inom egyptisk film som brukar kallas just realistisk.

Kristianstadsbladet - 15 jul 13 kl. 06:30

Allvar och gemyt i ett

Foto: Tommy Svensson
En tävling i discgolf är en blandning av allvarlig koncentration och gemytligt umgänge. I lördags gjorde 30 discgolfare upp i Hässleholm Open på den natursköna banan vid Stjärneholm.
?

YLE - 01 dec 16 kl. 07:09

Mögel i Barnmorskeinstitutets sjukhus gör personalen sjuk

Personalen har problem med luftvägarna och huden, och nyblivna mammor blir flyttade till nya rum. Problemen med inomhusluften i Barnmorskeinstitutets sjukhus blir värre trots renoveringar. Nora Sjöholm har i nio år arbetat på Barnmorskeinstitutets sjukhus som barnmorska.

Kristianstadsbladet - 10 sep 12 kl. 10:36

Komiker på dödligt allvar

Foto: Privat
Måns Nilsson från komikerduon Anders & Måns är fast övertygad om humorns livräddande kraft. Han går i gång på utmaningar efter mottot "ju galnare desto roligare". Och när han nappar blir det på blodigt allvar.

YA - 20 sep 13 kl. 10:34

Ansvarig politiker tar oron på allvar

Den oro som de anställda på vårdcentralen i Skurup känner inför ännu en omorganisation och de uppsägningar som kan bli följden tas på största allvar av den ansvarige regionpolitikern.
? Oron ska tas på fullt allvar.

Skånskan - 11 jan 16 kl. 15:22

Tvära kast i sagovärld

Recension Opera Allrakäraste syster På scen: Lova Flemming, Stina Klintman, Sofia Thelin, Per Knagg Musiker: Per Knagg, Anna Cederquist, Elina Nygren, Dan Svensson, Johan Olsson, Jens Ulvsand, Sofia Thelin Cirkusartister: Christoffer Remberger, Ida Stenman, Lova Edgren, Varga Stenman Musik/musikalisk ledning: Sofia Thelin Libretto: Sofia Thelin och Micka Andersson Regi: Ola Hörling Scenografi/kostym: Maja Kall Ljus: Marcus Gustafsson Producent: Ellinor Johansson Urpremiär i Kuben, Malmö Live, 8 januari 2016Syskonsvartsjuka, naturmystik och vardagspoesi, låtsaskompisars styrka, skir akrobatik, musik med kolsyra och tvära kast mellan sorg och glädje. Urpremiären på folkmusikaliska visoperan ”Allrakäraste Syster” på Malmö Live i fredags kväll lyckas innehålla allt detta på

SVT Debatt - 29 jan 14 kl. 12:06

Personalen glöms bort av ministern

ÄLDREVÅRDEN Att kunna rekrytera och behålla personal är en av äldreomsorgens allra viktigaste frågor. Vänsterpartiet öronmärker miljarder i sin budget för mer personal i äldreomsorgen. ”Vi tittar på behoven” sa äldrevårdsminister Maria Larsson när vi möttes igår kväll i SVT Aktuellt för att debattera den svenska äldrevården.

Skånskan - 27 jul 16 kl. 06:00

”Personalen hotar med att skicka tillbaka oss”

Höör Av de sammanlagt 29 ensamkommande flyktingbarn som bor på Frostavallens asylboende, åkte 20 i mitten av juli till Migrationsverket i Malmö för att anmäla missförhållanden.Personal ska ha försökt slå barnen, hotat med att skicka ”hem” dem och ibland låtit några gå utan mat. Detta enligt anmälningarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.