Vimmerby Tidning > Nyheter

Monday, 23 November, 22:35

Vimmerby Tidning - 20 nov 20 kl. 16:58

Hultsfreds bostäder vill höja hyran med 4,95 procentDet börjar dra ihop sig till en ny hyresförhandling. Hultsfreds Bostäder vill höja hyrorna med 4,95 procent. Vilket hyresgästföreningen säger nej till..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Bostäder

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hultsfreds, bostädervill , höja, hyranmed , 4,95procent
BT - 21 nov 19 kl. 13:34

Bostadsmarknad: Så mycket vill AB Bostäder höja hyran

Får AB bostäder som man vill höjs hyran i Borås med 3,5 procent. I ”gynnsamma tider” för fastighetsägare tycker Hyresgästföreningen att höjningen är för stor..

Cornucopia - 10 feb 18 kl. 12:42

Vad händer med egenuthyrning när marknadsvärdet faller på bostäder?

Vad får fallande bostadspriser för effekter på uthyrningen av privatbostäder? Tillåten hyra enligt bruksvärdesprincipen som gäller är 4% av marknadsvärdet plus avgifter och driftskostnader. När marknadsvärdet på bostäderna faller - vad händer då?

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 07:12

Växjöbostäder för vem?

I torsdagens Smålandsposten står att läsa om en begäran att få höja hyran med 3,1 procent. Hyran har höjts årligen i 59 år men det finns ändå inte pengar till renovering av dessa lägenheter, men det finns enligt alliansen pengar till aktieutdelning. Inför kommunfullmäktiges­ sammanträde den 21 januari­ tillskrev jag samt­liga partier vad de ansåg om att ingen renovering skett av vissa kök sedan byggåret 1955, och att Växjöbostäder inte hade pengar till sådana åtgärder.

Magazin24 - 29 okt 12 kl. 16:04

Nya bostäder byggs i Arboga

Nästa år kommer tio nya bostäder att byggas vid kvarteret Spirean i Arboga. Bostäderna går både att hyra och köpa, och de beräknas stå klara till sista kvartalet 2013. På måndagen presenterade Sturestadens VD Robert Wibom och kommunalrådet Olle Ytterberg ett nytt bostadsprojekt i Arboga.

SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 10:02

Växjöbostäder vill höja 2,8 procent

Växjöbostäder vill höja hyran med 2,8 procent nästa år.
Men Hyresgästföreningen anser att det inte borde vara någon hyreshöjning alls. Detta enligt tidningen Hem och Hyra.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:00

Klart för nya bostäder

TOMELILLA Tjugo marklägenheter byggs i kvarteret Fjäriln i vår och beräknas stå klara ett år senare. Målsättningen är att bostäderna ska bli en kooperativ hyresrättsförening.– Det blir bostadsrätt light, vår utgångspunkt är kooperativt boende som på Byagården, säger Tomas Ek från Hovdala utveckling som har utvecklat projektet med Skanskan som byggentreprenör.

BT - 07 dec 12 kl. 08:17

Hyresförhandlingar klara för AB Bostäder

Hyran för AB Bostäders kunder höjs med drygt 1,6 procent i genomsnitt. Förhandlingarna med Hyresgästföreningen är nu klara. AB Bostäder krävde inför förhandlingarna en höjning av hyrorna från 1 januari 2013 med 2,4 procent.

Ekonomistas - 07 okt 15 kl. 19:44

Bör prisökningen på bostäder stoppas?

Riksbanken, OECD, IMF och senast Konjunkturinstitutet varnar för att utvecklingen av bostadspriserna i Sverige är ohållbar och kommer att sluta med att bubblan spricker. De tre senaste åren har priset på bostadrätter i storstäderna ökat med ca 14 procent per år. Samtidigt har disponibelinkomsten per capita ökat med ca 4,5 procent per år.

Skånskan - 15 apr 16 kl. 06:00

Måste hitta bostäder till 275 flyktingar – snabbt

ESLÖV Eslövs kommuns flyktingsamordnare Elsa von Friesen tror att man ska kunna ordna fram bostäder till 75 flyktingar i år – vilket kommunen måste göra enligt den nya bosättningslagen. Däremot blir det svårare 2017, då Eslöv blir skyldigt att ordna bostäder åt över 200 flyktingar. Utöver det ska de ensamkommande barnen också ha bostäder.

SmålandsPosten - 12 mar 19 kl. 12:30

Så mycket höjs hyran hos Växjöbostäder

Hyran i Växjöbostäder höjs med 2,7 procent för familjebostäder och 2,0 procent för studentbostäder..

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:09

Ingen rätt till hyresrabatt hos Växjöbostäder

Möjligheten för hyresgästerna att få hyresrabatt försvann när Växjöhem i fjol sade upp det avtal som reglerar hur det inre underhållet av lägenheterna ska skötas.
Nu har nybildade Växjöbostäder tagit fram ett nytt avtal. Men möjligheten till hyresrabatt finns inte med.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.