Expressen > Nyheter

Thursday, 03 December, 02:52

Expressen - 20 nov 20 kl. 16:59

Nya varningen för halka i SydsverigeUnder fredagsmorgonen var det halt på de skånska vägarna. Räddningstjänsten varnade för det osäkra väglaget. Under lördagsmorgonen kan det bli besvärligt igen. – När det klarnar upp, då faller temperaturen snabbt, säger Lasse Rydqvist på väderinstitutet Storm..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Lasse Rydqvist, Storm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya varningenför , halkai , Sydsverige
Expressen - 01 nov 16 kl. 16:41

Varningen: Halka i södra Sverige

Under de närmsta dagarna kopplar kylan grepp på Sydsverige. Och med kylan kommer halkan. Enligt prognosen är det stor risk för både frosthalka och svarthalka i hela södra Sverige.

Aftonbladet - 01 dec 13 kl. 00:36

Varningen: Halka, kraftig vind och snö

Expressen - 30 dec 17 kl. 10:06

SMHI har utfärdat klass 1-varning över Sydsverige

Väderinstitutet SMHI har under lördagsmorgonen utfärdat en klass 1-varning över Skåne, Halland, Kronoberg och Blekinge.Man räknar med mycket regn under dagen och höga vattenflöden som kan orsaka översvämningar.Varningen kommer att ligga kvar under veckan – samtidigt varnar Trafikverket för halka på flera håll..

BT - 05 dec 13 kl. 15:33

Varnar för snöhalka i Sjuhärad

Trafikverket varnar nu för snöhalka under natten och morgonen i Sjuhärad. Ett riktigt oväder drar in över Sjuhärad och SMHI har utfärdat en klass 1-varning. Varningen gäller hårda vindbyar och vindstyrkan väntas ligga på 20–23 m/s mellan klockan 21 i kväll och 6 i morgon bitti.

Expressen - 07 jan 11 kl. 15:56

SMHI varnar för halka i hela Sydsverige

Varning för halka. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hela Sydsverige när ytterligare ett nederbördsområde med underkylt regn drar in i natt. - Det kan bli riktigt halt på vägarna under lördagen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog vid SMHI..

Expressen - 20 jan 15 kl. 22:48

Trafikverket varnar för snöhalka i Sydsverige

Även tisdagskvällen bjöd på halt väglag i stora delar av Sydsverige. Under kvällen varnade Trafikverket för snöhalka i stort sett hela området. – Vi är ute just nu och både plogar och halkbekämpar, säger Marita Vedin vid Trafikverket vid halv elva-tiden på tisdagskvällen..

BT - 28 jan 13 kl. 07:35

Halka orsakade många olyckor i länet i natt - minst tre i Sjuhärad

Minst ett sextiotal olyckor har inträffat i Västra Götaland det senaste dygnet. I Sjuhärad inträffade i natt olyckor på riksväg 40 vid Viaredsmotet, på riksväg 27 vid Kilakorset och på Göteborgsvägen i Sandared. Vid samtliga olyckor handlade det om avåkningar utan allvarliga personskador.

Expressen - 02 feb 14 kl. 20:52

Trafikverket varnar – nu är det risk för halka

Efter en dag med plusgrader och töväder på många håll sjunker temperaturen på söndagskvällen. Trafikverket varnar för halka i stora delar av Sydsverige under söndagsnatten och tidigt på måndagen. – När det fryser på är risken för halka stor, säger Christer Karlsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Kalmar och Kronoberg..

Expressen - 27 dec 14 kl. 09:56

Trafikverket varnar för halka i Sydsverige

Se upp jultrafiken! Trafikverket varnar nu för halka i södra Sverige. Både Skåne, Halland, Småland och Blekinge drabbas.

Sydsvenskan - 25 apr 16 kl. 08:27

Halka och flera olyckor i söder

Flera trafikolyckor har inträffat i Sydsverige under morgontimmarna och i många fall är det halkan som ställt till det.En lastbil krockade med en personbil på riksväg 28 i Emmaboda kommun i Småland och både föraren i personbilen och lastbilschauffören fick föras till sjukhus. Enligt Stephan Söderholm, presstalesman vid polisens ledningscentral för region syd, handlar det om allvarliga personskador.

Sydsvenskan - 19 jan 11 kl. 13:03

Halka på skånska vägar

Temperaturen kryper neråt och det är stor risk för halka i Skåne.
Trafikverket uppmanar bilister att vara extra försiktiga på vägarna under eftermiddagen och kvällen. Det kan snabbt bli halt när vädret slår om.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.