SR > Nyheter

Tuesday, 01 December, 22:36

SR - 20 nov 20 kl. 16:54

Alkoholförbud slår hårt mot restaurangbranschenIkväll stänger Sveriges restauranger och krogar dörrarna tidigt. Detta efter regeringens beslut om alkoholförbudet efter klockan 22. Ett beslut som kan komma få stora konsekvenser för en bransch som redan går på knäna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alkoholförbudslår , hårtmot , restaurangbranschen

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Barr uttalar sig om påstådda valfusket

Nu uttalar sig en av Donald Trumps hittills mest lojala medarbetare,om det av Trump och andra republikaner påstådda valfusket i presidentvalet. Barr säger till nyhetsbyrån AP att hans justitiedepartement inte stött på några tecken på valfusk som skulle kunna ha ändrat utgången av det presidentval som Joe Biden vann. Han avviker därmed för första gången offentligt från Trumps påstående om att ett omfattande valfusk ledde till att han förlorade valet..

SR - 2 timmar sedan

Skärpta krav för bearbetning av alunskiffer

En utredning som nu lämnats över till regeringen föreslår skärpta krav för företag som vill bearbeta bergarten alunskiffer. Bergarten innehåller metaller som av EU listas som kritiska för den gröna omställningen. Utredningen ger inte markägare eller kommuner vetorätt mot gruvplaner, men föreslår mer kommunikation för att uppmärksamma hur jord- och skogsbruk påverkas..

SR - 2 timmar sedan

KI-forskaren ska ha flyttats närmare avrättningen

Den svensk-iranske KI-forskaren Ahmadreza Djalali som sitter fängslad i Iran sedan 2016 ska enligt planen under eftermiddagen ha flyttats till det fängelse där han ska avrättas. Enligt Svenska Amnestys generalsekreterare Anna Lindefors är det den ansvarige domaren som har fått order om att flytten ska ske. "Vi känner till uppgifterna och har agerat", säger Sibel Missouri, pressekreterare hos Svenska Utrikesdepartementet..

SR - 3 timmar sedan

Vattenfall stänger stenkolskraftverk utanför Hamburg

Kraftverket stängs i förtid mot ersättning från den tyska staten. Moorburgkraftverket utanför Hamburg startades så sent som 2015 och har av Vattenfall framhållits som en modern anläggning som skulle kunna drivas i många år till. Vattenfalls VD Anna Borg är glad över beslutet som hon säger ligger i linje med företagets strategi att fasa ut fossila bränslen ur verksamheten..

SR - 3 timmar sedan

Klassisk brittisk varuhuskedja i konkurs

Grundades 1778 och som har 124 varuhus runt om i Storbritannien kommer inte kunna räddas utan går i konkurs. Varuhuskedjan har dragit med problem länge, och har inte kunnat anpassa sig till nya shoppningvanor till exempel.Corona-pandemin blev droppen.

SR - 3 timmar sedan

Människorättsförsvarare tar emot Right Livelihood-priset på torsdag

Ales Bjaljatski tilldelas priset för sitt mångåriga arbete med att värna mänskliga rättigheter i Belarus. Priset har ibland kallas för det alternativa fredspriset. " Jag är säker på att läget inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att utvecklas åt rätt håll.

SR - 4 timmar sedan

" Folk måste lämna flyktinglägret snart"

Ekots Rickard Myhrenberg är på plats vid gränsen mellan Sudan och Etiopien, nära stridsområdet i Tigrayregionen. Här finns 40 000 människor som flytt undan striderna i Tigrayregionen. Enligt chefen för UNHC är lägret inte säkert eftersom det ligger för nära gränsen..

SR - 4 timmar sedan

Många sena symptom efter covid-19

Många allvarliga symptom identifierade hos långtidssjuka i Covid-19. Det finns inga klara bevis för hur bästa behandlingen och rehabiliteringen ska se ut för de med långvariga symtom. Maratonlöparen Sofia undrar om hon någonsin blir helt frisk..

SR - 4 timmar sedan

Barn med smitta i hemmet ska inte gå till skolan

Smittspridningen i Sverige är fortsatt hög, dödstalen ökar liksom behovet av intensivvård. Några rekommendationer kring julen har ännu inte lämnats av Folkhälsomyndigheten Dagens besked om att barn i förskolan och grundskolan ska vara i hemma-karantän om någon i hemmet är smittad av corona grundar sig inte i att Folkhälsomyndigheten har ändrat sig om att inte barn är drivande i smittspridningen..

SR - 5 timmar sedan

Miljardaffär när Norra Skog blir delägare i massafabrik

Norra Skog utvidgar sin industriverksamhet och går in som 30-procentig delägare i finländska Metsä boards massafabrik i Husum. Köpesumman är 2,7 miljarder kronor, och syftet är öka de 27 000 medlemmarnas avkastning, säger styrelseordföranden Torgny Hardselius. Köpet finansieras delvis genom försäljning av 40 000 hektar skog till skogsfonden Silvestica Green Forest för en hemlig summa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.