NT > Nyheter

Tuesday, 24 November, 19:02

NT - 20 nov 20 kl. 16:50

Amanda Lind: Ska se över stöd till kulturenKulturminister Amanda Lind (MP) säger att regeringen ska se över nya stöd till kultur- och idrottssektorn. Beskedet kommer efter beslutet om den nya maxgränsen på åtta personer som väntas slå hårt mot branscherna..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Lind, Amanda Lind

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amanda, LindSka se över , stödtill , kulturen
SVT - 29 apr 20 kl. 11:28

Sveriges regioner i möte med Amanda Lind: ”Kulturen behöver mer stöd”

Flera av Sveriges regioner vittnar om ett tufft läge för kultursektorn under den pågående pandemin. Under tisdagen mötte representanter för regionerna kulturminister Amanda Lind (MP). – Kulturen behöver ytterligare ett stödpaket, säger Conny Brännberg (KD), ordförande i kulturnämnden i Västra Götalandsregionen..

Expressen - 26 jan 19 kl. 12:10

Amanda Lind: Kultur och idrott ska inte vara klassfrågor

Förbättrad tillgänglighet, mer mångfald och mer resurser.Det är vad den nya kulturministern Amanda Lind (MP) vill jobba mot inom kulturen och idrotten.Men för det krävs större budgetstöd – och ändringar i M/KD-budgeten.

GöteborgsPosten - 26 jan 19 kl. 17:06

Amanda Lind ska ta strid för kulturen

Det har varit en stormig första vecka på jobbet för Sveriges nya kulturminister Amanda Lind. Själv tar hon det hela med ro. GP fick en pratstund med den nytillträdda kulturministern, som poängterar vikten av en brett förankrad kulturpolitik för att möta framtida utmaningar..

SVT - 16 dec 19 kl. 17:34

Amanda Lind: ”Jag är oroad”

Företrädare för 17 kulturinstitutioner skriver att det rättsliga skyddet för kulturen inte är tillräckligt starkt och kräver en utredning som jämställer kulturfrågor med bostads- och utbildningsfrågor. – Precis som artikelförfattarna är jag oroad, säger kulturminister Amanda Lind (MP)..

Barometern - 03 mar 20 kl. 19:09

Amanda Lind: ”Kalmar ser värdet av ett rikt kulturliv”

Kommuner och regioner lever i tuff ekonomisk verklighet. En utmaning då är att nå ut med kultur till människor i hela landet. – Det är viktigt att man ser kulturen som en självklar del av välfärden, säger kulturminister Amanda Lind (MP)..

SVT - 20 mar 20 kl. 11:07

Amanda Lind: En miljard till kulturen och idrotten

Kultur- och idrottsvärlden tillförs en miljard kronor i krisstöd till följd av coronavirusets framfart. Det meddelar kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) och kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L) under fredagen..

DalaDemokraten - 20 mar 20 kl. 11:17

Amanda Lind: 1 miljard kronor till kulturen och idrotten

Kultur- och idrottsministern Amanda Lind (Mp) meddelade under en presskonferens på....

Sydsvenskan - 24 mar 20 kl. 08:02

Amanda Lind: Tittar på detaljerna

Än är det inte klart hur regeringens stödpaket till kulturen kommer att delas ut. Det meddelade kulturminister Amanda Lind för SVT:s Morgonstudion. – Vi håller på och tittar på detaljerna, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 20 kl. 08:02

Amanda Lind: Tittar på detaljerna

Än är det inte klart hur regeringens stödpaket till kulturen kommer att delas ut. Det meddelade kulturminister Amanda Lind för SVT:s Morgonstudion. – Vi håller på och tittar på detaljerna, säger hon.

YA - 24 mar 20 kl. 08:02

Amanda Lind: Tittar på detaljerna

Än är det inte klart hur regeringens stödpaket till kulturen kommer att delas ut. Det meddelade kulturminister Amanda Lind för SVT:s Morgonstudion..

Blekinge Läns tidning - 24 mar 20 kl. 08:02

Amanda Lind: Tittar på detaljerna

Än är det inte klart hur regeringens stödpaket till kulturen kommer att delas ut. Det meddelade kulturminister Amanda Lind för SVT:s Morgonstudion..

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Damberg: Nya förbudet har effekt

Förbudet för allmänna sammankomster med fler än åtta trädde i kraft i dag. Inrikesminister Mikael Damberg (S) bedömer att många redan börjat anpassa sig för att minska smittrisken..

NT - 30 minuter sedan

Musk går om Gates – näst rikast i världen

Efter Teslas otroliga år på börsen har grundaren, vd:n och storägaren Elon Musk nu sprungit förbi Microsoftgrundaren Bill Gates som världens näst rikaste man..

NT - 45 minuter sedan

Test av munskydd på Vikbolandet kan bli världsnyhet

Två Norrköpingsföretag är inblandade i ett forskningsprojekt kring att ta fram ett nytt material till munskydd i coronatider..

NT - 45 minuter sedan

Wall Street på ny rekordnivå

Handeln på Wall Street är nu uppe på en ny rekordnivå. För första gången någonsin når Dow Jones industriindex milstolpen 30 000 punkter..

NT - 45 minuter sedan

Så mycket fick Dolphins herrar av stödpaketet

Dolphins herrlag har fått besked om vilken summa de får i statligt stöd: 420 000 kronor. "Vi är nöjda", säger ordföranden David Bergström..

NT - 30 minuter sedan

Rättspsykiatrisk vård för man som dödade sin far

En 21-årig man som knivmördade sin sovande far i juni har dömts till rättspsykiatrisk vård..

NT - 1 timme sedan

Fler saudier åtalade för journalistmord

Ytterligare sex saudiska medborgare har förts upp på den långa listan av åtalade vid en rättegång i Turkiet om mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi på det saudiska konsulatet i Istanbul 2018..

NT - 1 timme sedan

Båda är sjuka men Anders får all hjälp – Angelica ingen

Han sa bara "öööh" i telefonen, men Angelica ska aldrig glömma dagen då det stod klart att maken Anders skulle överleva..

NT - 1 timme sedan

Politiken behöver ta på sig ledartröjan

Regeringens krisåtgärder under coronakrisen begränsar företagens möjlighet att verka och förbli livskraftiga. Politiker behöver lyssna på jobbskaparna, välfärdsbärarna och samhällsbyggarna – våra företagare..

NT - 1 timme sedan

Bidens seger i Pennsylvania fastställd

Demokraten Joe Bidens seger i Pennsylvania i presidentvalet har fastställts, meddelar delstatens guvernör Tom Wolf på Twitter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.