PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 05 December, 06:43

PrivataAffärer - 20 nov 20 kl. 11:29

Här är de mest blankade aktierna på börsen just nuListan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här. Ägardatatjänsten Holdings bearbetar och kontrollerar datan som rapporterats in till FI och listan nedan speglar Holdings sammanställning. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan.
De mest blankade aktierna förra veckan:
1. Intrum 6,71% (6,71)
2.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Finansinspektionen, Holdings, FI, Cards, SBB, Hotels, Pro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är de mest, blankade, aktierna, börsen, justnu
PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 06:25

Hernhag: Bästa strategierna för de mest blankade aktierna

Teknikbolaget Mycronic toppar listan över Stockholmsbörsens mest blankade aktier med 12,5 procent. Det innebär att 12,5 procent av aktierna är utlånade till aktörer som sannolikt sålt aktierna i förhoppning om att kunna köpa tillbaka dem billigare. Räntan på att låna aktier är ibland hög och blankningsaffärer innebär en finansiell hävstång.

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 13:00

Här är börsens mest blankade aktier

Att blanka innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den. Förhoppningen är då att kursen sjunker så att man kan köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och sedan återlämna den. Enligt Finansinspektionens blankningsregister är Intrum börsens mest blankade aktie med 11,7 procent av aktierna blankade.

PrivataAffärer - 21 okt 19 kl. 13:08

Börsens mest blankade aktier inför rapportperioden

Att blanka en aktie innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den och hoppas på att kursen faller. Då kan man nämligen köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och återlämna den till den man lånat av. En blankning är helt enkelt en satsning på att en aktie ska falla i värde.

PrivataAffärer - 18 okt 16 kl. 12:59

Mest blankade aktien - men Handelsbanken tror på lyft

Intrum Justitia är en av de mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen inför sin delårsrapport på onsdagen. Samtidigt väntas tillväxt både för intäkter och resultat och inga besvikelser under resten av året. Och Handelsbanken tror att det finns en....

Affärsvärlden - 22 aug 17 kl. 22:00

Börsens mest blankade

Vilka aktier som blankarna jagar eller lämnar kan vara intressant statistik att följa. Affärsvärlden har tagit fram listan med de 20 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen..

Affärsvärlden - 19 jan 18 kl. 15:18

Börsens mest blankade aktier

Affärsvärlden har tagit fram listan med de 15 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen..

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 13:10

Här är Nordens mest blankade aktier

Råvarusektorn dominerar klart på listan, konstaterar sajt. Placera.nu uppger att sju av de mest blankade nordiska aktierna är relaterade till råvaror.

PrivataAffärer - 14 sep 20 kl. 12:09

Börsens mest blankade aktier

Att blanka innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den. Förhoppningen är då att kursen sjunker så att man kan köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och sedan återlämna den. Större blankningsposter måste anmälas till Finansinspektionens blankningsregister.

PrivataAffärer - 07 aug 19 kl. 12:22

Nu är Fingerprint näst mest blankad på börsen

Bostadsutvecklingsbolaget JM har under lång tid varit börsens mest blankade aktie. Men sedan toppen i mitten av juni, då över 15 procent av aktierna var blankade, har positionerna successivt minskat. I samband med rapporten i mitten av juli fick vi se ett ”short rally” med en uppgång för aktien på över 8 procent som till stor del kunde förklaras av att blankarna täckt sina positioner.

Cornucopia - 11 feb 19 kl. 14:41

De mest omsatta aktierna 2:a januari 1970

Dags för lite börshistoria. Vilka var de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen årets första handelsdag i 1970?
Ett urval av aktiebrevsamlingen hos en mycket god vän till bloggarjäveln.

SvD - 30 aug 14 kl. 13:00

Teknisk analys av tre av de mest omsatta aktierna på börsen

Investtech analyserar den här veckan tre av de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen, Hennes & Mauritz, Nordea och Volvo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.