GT > Nyheter

Wednesday, 25 November, 00:03

GT - 20 nov 20 kl. 09:01

Dags att ta hyperloop på allvarGöteborg-Stockholm på under tre kvart. Underskatta inte framtidens rörbundna trafiksystem hyperloop..
Läs mer på GT
Läs mer om:
stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt ta , hyperloop, allvar
YLE - 08 maj 17 kl. 05:32

Salo stadsstyrelse tar del av Hyperloop-utredning – ”Sedan har staden gjort sitt”

I dag får Salo stadsstyrelse ta del av en utredning kring premisserna för att bygga en testbana för den supersnabba tågförbindelsen Hyperloop i staden. Slutsatsen: Det finns inga större hinder för att köra igång med projektet. - Tekniskt sett är det möjligt.

YLE - 07 jun 17 kl. 11:50

Hyperloop föreslås mellan Helsingfors och Tallinn

En supersnabb tågförbindelse mellan Helsingfors och Tallinn finns med som en ny potentiell rutt för hyperloop i Europa. Företaget Hyperloop One har presenterat nio nya potentiella rutter i Europa. Från Finland finns den 90 kilometer långa rutten Helsingfors-Tallinn med.

Nyan - 17 feb 16 kl. 07:45

Ålands radio: Åland kan bli först med Hyperloop


En fast förbindelse mellan Stockholm och Helsingfors via Åland med Hyperloop kan bli ett av de första projekten som genomförs i världen. Det skriver Ålands radio på sin webbsida i dag.

Nu ska det göras en förstudie som ska vara klar i juni, enligt radion.

Cornucopia - 05 apr 16 kl. 13:44

Hyperloop istället för höghastighethetståg i Sverige

Bara en vecka efter att jag skrev om Hyperloopprojektet Bratislava-Wien-Budapest går nu tre folkpartister1. ut och föreslår en Hyperlooplösning i Sverige istället för höghastighetståg. Detta dagen efter att Konjunkturinstitutet konstaterar att staten i bästa fall måste subventionera varje enskild persons resa med höghastighetstågen över Götalandsbanan med ca 800 kronor.

IDG - 10 dec 15 kl. 14:39

Snart dags för första provkörningen av Elon Musks supertåg hyperloop


I januari planerar Hyperloop Technologies att köra sina första tester med höghastighetståget..

Nyteknik - 02 feb 16 kl. 12:20

Dags att provköra Hyperloop

En vagn som vann en designtävling för Hyperloop ska testköras i sommar..

Nyteknik - 07 nov 16 kl. 08:23

Ta en smygtitt på supertåget Hyperloop

TEKNIKSVEPET. Snart dags för nyheter från Hyperloop, självkörande bilars konsekvenser och Samsungs nya satsning. Här är senaste tekniknyheterna..

Cornucopia - 27 mar 16 kl. 21:03

Bratislava-Wien-Budapest binds ihop med Hyperloop

Medan man i Sverige diskuterar 300-500-800 miljarder kronor för att bygga räls för höghastighetståg mellan Malmö-Göteborg-Stockholm, ser nu Elon Musks (Tesla) Hyperloop ut att kunna byggas Från Bratislava via Wien och till Budapest. Resan Bratislava-Budapest kommer ta 43 minuter - snabbare än flyg.

Om detta står att läsa hos MSN Money, som hämtar informationen från Wired.

Nyan - 13 maj 16 kl. 13:21

Nytt avtal om Hyperloop

Åländska FS Links och KPMG Sverige har tecknat avtal om samarbete kring Hyperloop.

Och i USA har den första testkörningen genomförts.  Här kan du se ett webbklipp och bilder från testet!

Nyan - 07 jun 16 kl. 12:59

Champagne, mjölk och Hyperloop i centrum

Hur ställer landskapsregeringen sig till Hyperloop och vad händer med vrakchampagnen?

Det var två av de frågor som lyftes under gårdagens frågestund i lagtinget då oppositionen fick möjlighet att ställa sina frågor till ministrarna.
Först ut under gårdagens frågestund i lagtinget var frågan kring Hyperloop, det höghastighetståg som eventuellt planerats mellan Helsingfors och Stockholm.

Nyan - 17 mar 16 kl. 06:56

Hyperloop-bana kan bli verklighet snart

Snabbtågbanan mellan Sverige och Finland som kan nå en hastighet på 1 200 km/h kan bli verklighet redan om några år, rapporterar svenska Yle.
Höghastighetståget, som planeras gå via Åland och under Östersjön, ska avverka sträckan Mariehamn–Stockholm på 15–30 minuter. Passagerarna färdas i metallkapslar i svindlande 1 200 km/h.

Fler nyheter från GT

GT - 3 timmar sedan

Knallen – Alingsås HK knockade tyska jätten

Alingsås knockade överraskande den tyska jätten Magdeburg. Med bara sekunder kvar prickade Samuel Lindberg in segermålet. – Vi var värda det, säger tränaren Mikael Franzén i Viasat.

GT - 6 timmar sedan

”Man ska inte hålla på med sådan här skit”

Villaprofilerna Johan Esplund och Daniel Andersson skrev på för AIK. I helgen vandaliserades Anderssons padelanläggning i Lidköping. – Det har inget med sporten att göra överhuvudtaget och måste få ett omedelbart slut, säger AIK:s klubbchef Johan Segui.

GT - 7 timmar sedan

Samhällets skyldighet att säkra offers upprättelse

Dagens system sätter i alltför stor utsträckning förövarens rätt till strafflindring och frigivning före brottsoffret upprättelse, skriver Lina Lindh och Max Pelin vid KDU Västra Götaland och KDU Göteborg..

GT - 8 timmar sedan

Här byggs världens största padelarena

Globen i Stockholm tömdes på evenemang under coronapandemin och ska den kommande tiden i stället bli padelarena.Nu går Åbymässan i Mölndal, som stängt mässverksamheten under pandemin, i samma riktning. Enligt Mölndals-Posten ska anläggningen bli världens största padelarena – med 26 banor.

GT - 11 timmar sedan

Emilie Stordalen om krisen: ”Min värld har kollapsat”

Hotellbranschen har haft det tufft under coronapandemin, familjen Stordalens imperium är inget undantag.Under ett webbseminarium berättade Petters dotter Emilie Stordalen om krisen. – Vi hade aldrig föreställt oss detta.

GT - 11 timmar sedan

Mardrömslottning – efter SM-guldet

GÖTEBORG. Nyblivna svenska mästare – nu väntar spel i Champions League.Nu är Göteborg FC:s första omgång i lottad:Där väntar tufft motstånd i form av den engelska storklubben Manchester City..

GT - 12 timmar sedan

Duon favoriter att ta över U21-landslaget

U21-landslaget är bara detaljer från att göra klart med en ny förbundskapten. Enligt SportExpressens uppgifter har Gif Sundsvalls Andreas Pettersson fått erbjudande att bli en del av U21-staben. Samtidigt är Poya Asbaghi högaktuell som ny förbundskapten, och haft flera möten med Svenska fotbollförbundet.

GT - 13 timmar sedan

Rekordmånga bekräftat smittade i covid-19 i Västsverige

Smittspridningen av covid-19 i Västra Götaland ökar fortfarande. Under förra veckan konstaterades 4 588 nya fall, det är den högsta siffran av bekräftat smittade under pandemin. – Vi står inför en utmaning som kan bli lika svår som under våren.

GT - 18 timmar sedan

Vi måste uppvärdera kläder

Med tanke på överkonsumtionens inverkan på miljön och klimatet betalar vi gemensamt ett högt pris för lågpriskläderna, inte minst under Black Friday. Avstå från att köpa kläder om du inte vet vilken miljöpåverkan som tillverkningen har haft, skriver Anders Hülse och Karin M. Ekström..

GT - Igår: 00:02

En av tre västsvenskar ska handla julklappar på nätet

Näthandeln ser ut att slå rekord i jul med anledning av den pågående coronapandemin. En av tre västsvenskar planerar att handla många julklappar på nätet enligt en ny undersökning från Kantar Sifo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.