Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 05 December, 00:17

Cornucopia - 20 nov 20 kl. 08:08

Valueguard: Extrema prisuppgångar på bostäder för säsongen - rekorduppgång för villorValueguards kvalitetsjusterade bostadspris steg i hela landet förutom för villor i Malmö. Det är extrema säsongsmässiga prisökningar, då priserna normalt faller i oktober.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Malmö, SödermalmSnittutvecklingen, SverigeFör, Sverigeindex, SverigeVillornas, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Valueguard, Extrema, prisuppgångar, bostäderför , säsongen, rekorduppgångför , villor
Dagens PS - 14 dec 18 kl. 06:00

Valueguard: Nya prisfall på bostäder

De svenska bostadspriserna fortsatte att backa i november, både för bostadsrätter och för villkor i Sverige. Det framgår av den senaste månadsstatistiken från Valueguard som publiceras på fredagen. Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,7 procent mellan oktober och november.

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 12:30

SEB: Amorteringskravet dämpar prisuppgång på bostäder

”Vi tror att amorteringskraven som infördes för några år sedan har höjt utgifterna för bolån till en historiskt förhöjd nivå, vilket sannolikt kommer att dämpa ytterligare prisuppgångar för lägenheter över nominell lönetillväxt, så länge som räntorna inte sjunker ytterligare”, skriver de båda ekonomerna. Deras analys visar att hushållens utgifter för bolån (räntor plus amorteringar) varit förvånansvärt stabila i förhållande till lönen de senaste årtiondena. Stadigt sjunkande räntor verkar därför vara den viktigaste förklaringen till den tidigare kraftiga prisuppgången på lägenheter.

Dagens PS - 18 sep 18 kl. 09:01

Valueguard: Priserna på bostäder går upp

I Stockholm har bostadsrättspriserna stigit 1,2 i månadstakt medan priserna är upp med 0,1 respektive 0,5 procent i Göteborg och Malmö. Villapriserna har stigit med 1,4 procent i Stockholm och är upp med 5,4 respektive 4,7 procent i Göteborg och Malmö. Prisindex för privatägda bostäder steg med 1,9 procent mellan juli och augusti enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard.

Affärsvärlden - 30 maj 16 kl. 11:05

Moodys: Prisuppgång för bostäder väntas

Kreditvärderingsföretaget Moodys uppger i en analys på måndagen att den snabba prisuppgången för bostäder i Kinas städer kan leda till ytterligare åtstramning av reglerna för att hämma pristillväxten..

Trelleborgs Allehanda - 18 apr 13 kl. 06:20

Försiktig prisuppgång för bostäder

Arkiv: Scanpix
Bostadsrätter kostar lite mer jämfört med för ett år sedan medan villorna har gått ner i pris. Mäklare ser ändå att marknaden sakta går framåt.
-Bostäder i Trelleborg är väldigt billiga nu.

Cornucopia - 25 okt 13 kl. 14:45

Visselblåsare i småhusbranschen: Det kommer aldrig mer byggas mycket bostäder i Sverige

En person i ledande ställning i småhusbranschen har hört av sig med en hel del insikt och insyn i byggbranschen och bostadsbubblan. Ska man sammanfatta så kan småhusbyggarna bygga nya fräscha hus med hög standard för 1.5 MSEK i stora volymer, men motarbetas aktivt av alla sektorer i samhället.

Cornucopia - 16 sep 17 kl. 18:56

Anekdoter: Svårt sälja bostäder till begärt pris

Gårdagens inlägg om bostadspriserna på nya rekordnivåer gav många anekdoter om hur svårt det är att få sålt en bostad nu. Har även fått detta från annat håll, men frågan är om det är systematiskt dolt i statistiken, som dessvärre inte redovisar volymer utan bara baserar sig på faktiska genomförda affärer.
Så här lät det igår:"Det är något som inte stämmer.

Alliansfritt Sverige - 05 sep 14 kl. 11:39

Stefan Attefall tycker att balkonger är viktigare än bostäder

Bostadsminister Stefan Attefall (KD) är mannen som älskar alla som redan har en bostad med som är lite mindre engagerad i alla som antingen inte äger sin bostad eller inte har någon och letar med ljus och lykta efter en. Varför bygga nya bostäder när man istället kan se till att de som äger en bit tomtmark kan smälla upp ett Attefallshus och hyra ut stugan till antingen sina barn eller till högstbjudande. Men visst är det orättvist att bara de som äger en villa skall få fördelar?

SvD - 12 feb 16 kl. 08:00

Ny statistik: Prisrallyt på bostäder ett minne blott

Bostadspriserna i Sverige ligger kvar på mycket höga nivåer, men tidigare prisuppgångar lyser nu helt med sin frånvaro. Även innanför tullarna i Stockholm har prisrallyt stannat av..

PrivataAffärer - 06 apr 20 kl. 10:27

Analys: Påbörjade bostäder kan falla 70 procent

”De strikta begränsningsåtgärder som genomförs runt om i världen orsakar en ekonomisk tvärnit som går så fort att det till och med i vissa delar aldrig tidigare har upplevts eller uppmätts”, skriver de. Med tanke på den stora osäkerheten har Byggföretagen räknat på tre olika scenarier för byggbranschen, där konjunkturen utvecklas på olika sätt. De gör ingen värdering av vilket scenario som är mest troligt, utan återkommer till detta i en konjunkturprognos i maj.

Sydsvenskan - 14 mar 18 kl. 06:00

Prisuppgång på bostäder kan vara tillfällig

Prisnedgången på bostäder har stannat av. I Stockholm fortsatte priserna upp för andra månaden i rad. Men det kan vara en tillfällig effekt av amorteringskravet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.