PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 03 December, 01:52

PrivataAffärer - 20 nov 20 kl. 07:06

SBAB: Boprisförväntningarna upp till ny rekordnivå”Trots att vi är inne i en andra coronavåg tror endast två av hundra bostadsägare att priserna kommer att falla det närmaste året. Denna utbredda optimism kan nog förklaras av att vårens farhågor om fallande priser inte besannades. Det är uppenbart mycket psykologi i förväntningarna”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. På ett års sikt tror 68 procent av de som äger en bostad att priset på den egna bostaden kommer att öka, medan 2 procent tror att det kommer att sjunka. I augusti var motsvarande andelar 57 respektive 4 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBAB, Robert Boije

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, Boprisförväntningarnaupp till ny , rekordnivå
PrivataAffärer - 15 maj 20 kl. 06:52

SBAB: Boprisförväntningarna rasar bland bostadsägare

”Jämfört med första kvartalet är pessimismen nu klart större än tidigare, vilket självklart är färgat av coronakrisen. Men resultatet av vår undersökning, jämfört med SEB:s indikator och Skops senaste undersökning som omfattar delvis andra grupper, tyder på att de som äger sin bostad är betydligt mer optimistiska om prisutvecklingen det närmaste året än andra”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. På ett års sikt tror 25 procent av de som äger en bostad att priset på den egna bostaden kommer att öka, medan 31 procent tror att det kommer att sjunka.

PrivataAffärer - 26 aug 20 kl. 07:08

SBAB: Dramatisk återhämtning i boprisförväntningarna

”Det är en dramatisk förändring i synen på bostadspriserna som vi ser på bara några månader. Den mycket stora pessimism som präglade boprisförväntningarna under den mest akuta fasen av coronakrisen under senvåren är som bortblåst”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. På ett års sikt tror 57 procent av de som äger en bostad att priset på den egna bostaden kommer att öka, medan 4 procent tror att det kommer att sjunka.

DI - 03 sep 20 kl. 10:46

Boprisförväntningarna stiger till ny rekordnivå: ”Anmärkningsvärt”

Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet stiger i september till den högsta nivån någonsin..

DI - 03 jun 20 kl. 09:57

Hemnet: Fortsatt återhämtning för boprisförväntningarna

Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet fortsätter att återhämta sig från de rekordlåga nivåerna i början av april..

GlobeNewswire - 13 jul 20 kl. 06:30

Boprisförväntningarna återhämtar sig rekordsnabbt

Pressmeddelande
Stockholm 13 juli 2020 Boprisförväntningarna återhämtar sig rekordsnabbt SEB:s Boprisindikator ökar med historiskt höga 47 enheter i juli, från minus 23 till plus 24. På regional nivå är det små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan minus 6 och plus 6. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå är oförändrad på 0,44 procent.

GlobeNewswire - 10 aug 20 kl. 06:30

SEB Boprisindikatorn, Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna

Pressmeddelande
Stockholm 10 augusti 2020 Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna SEB:s Boprisindikator fortsätter att återhämta sig och ökar med 16 enheter i augusti, från 24 till 40. På regional nivå är det små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan 27 och 37. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå minskar något och ligger i augusti på 0,41 procent.

GlobeNewswire - 07 sep 20 kl. 06:30

Boprisförväntningarna återhämtade efter vårens fall

Pressmeddelande
Stockholm 7 september 2020 SEB:s Boprisindikator ökar med 6 enheter i september, från 40 till 46 och har nu helt återhämtat sig från vårens stora nedgång. På regional nivå är det fortsatt små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan 38 och 50. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå fortsätter att minska och ligger i september på 0,39 procent.

PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 06:42

SEB: Boprisförväntningarna nu helt återhämtade

Andelen hushåll som tror på stigande priser ökar med 3 procentenheter från förra månaden och till 55 procent. Andelen hushåll som tror på sjunkande priser det kommande året uppgår nu till 9 procent, att jämföra med 12 procent föregående månad. Andelen som tror på oförändrade priser ökar från 27 till 29 procent.

PrivataAffärer - 14 maj 20 kl. 10:25

Boprisförväntningarna på finanskrisnivå

”Nu är det nästan inga som tror att priserna på villor och bostadsrätter skall öka. Det är mångdubbelt fler som tror på sjunkande priser. Man får gå tillbaka till finanskrisen 2008 för att finna en motsvarande utveckling med kraftigt sjunkande prisförväntningar”, säger Skops analytiker Örjan Hultåker i en kommentar.

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 10:05

Hemnet: Fortsatt återhämtning i boprisförväntningarna

”Vi får en tillbakastuds, vilket är ganska väntat med tanke på att bostadspriserna återhämtat sig efter det inledande fallet, börserna har studsat upp kraftigt och vi har en allmänt ökad optimism kring pandemin och ekonomin. Med detta sagt är prisförväntningarna fortfarande på väldigt låga nivåer, så man kan långt ifrån andas ut ännu, men det är en positiv indikation”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 17 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 13 procent för en månad sedan.

Sydsvenskan - 11 jul 16 kl. 08:50

Boprisförväntningarna faller

Amorteringskravet som infördes i juni samt osäkerheten till följd av britternas beslut att lämna EU sänker förväntningarna på bostadspriserna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.