GT > Nyheter

Sunday, 29 November, 08:59

GT - 19 nov 20 kl. 20:03

Domare misstänks för sexköp – på tingsrättenEn domare i Värmland misstänks för sexköp – i tingsrättens lokaler, enligt uppgifter till GT.Den unga kvinnan som han ska ha köpt sex av har enligt NWT tidigare varit målsägande i ett mål som domaren dömt i.– Det berör naturligtvis hela tingsrätten och all personal här. Inte bara mig själv utan allihopa. Det är många känslor som finns i detta, säger Lars Holmgård, domstolschef vid Värmlands tingsrätt.
Läs mer på GT
Läs mer om:
Värmland, GT, NWT, Lars Holmgård, Värmlands

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domaremisstänks för , sexköp, tingsrätten
YLE - 29 okt 13 kl. 04:59

Språkkraven är utmanande för tingsrätten

Språkkraven vid Österbottens tingsrätt gör att många erfarna domare inte söker till tjänster här. Tingsrätten som tillkom vid reformen för snart fyra år sen har svenska som första språk, även om de flesta ärenden behandlas på finska. Problematiken tas upp i en intern utvärdering av tingsrättsreformen som Justitieministeriet har låtit göra.

YLE - 12 nov 14 kl. 14:45

Tingsrätten förkastade åtal för försök till sexköp i Hangö

Västra Nylands tingsrätt har förkastat samtliga åtal mot en Hangöbo som stod åtalad bland annat för sexuellt utnyttjande av barn. Tingsrätten anser att det är ostyrkt att mannen skulle ha gjort sig skyldig till något av brotten som han stod åtalad för. Han åtalades bland annat för att ha skickat textmeddelanden till en 14-årig och en 16-årig flicka och försökt få dem att gå med på sex mot ersättning.

Kristianstadsbladet - 01 mar 13 kl. 21:41

Tingsrätten fick fint besök

Foto: Bosse Nilsson
Åklagare, försvarare, domare och personal från frivården. På fredagen samlades alla på Kristianstads tingsrätt för att lära sig mer om den nya praxis som börjat gälla vid utdömande av straff i narkotikamål.
Martin Borgeke, som till vardags jobbar som lagman vid Högsta domstolen, gjorde i går ett blixtbesök i Skåne.

BT - 09 jul 14 kl. 13:31

Ännu ingen misstänkt för bombhotet mot tingsrätten

Drygt sex veckor har gått sedan Tingsrätten i Borås bombhotades anonymt via e-post. Men ännu har polisen ingen misstänkt för brottet. – Det har tyvärr inte hänt så mycket i utredningen.

YA - 30 nov 15 kl. 03:00

Åklagare blir ny domare vid tingsrätten

Daniel Svensson återvänder till Ystad. Regeringen har utsett honom till ny rådman vid tingsrätten. Han börjar som domare efter årsskiftet..

DalaDemokraten - 29 mar 16 kl. 15:40

Domare JO-anmäld för hantering i tingsrätten

En person i Mora har JO-anmält en domare, som personen anser motverkat den tidigare åtalade personen under förhandlingar i tingsrätten. Personen anser bland annat att domaren inte tagit hänsyn till den tidigare åtalade personens rättigheter att försvara sig och försökt hindra den åtalades advokat i sitt tjänsteutövande..

Dalarnas tidningar - 29 mar 16 kl. 15:40

Domare JO-anmäld för hantering i tingsrätten

En person i Mora har JO-anmält en domare, som personen anser motverkat den tidigare åtalade personen under förhandlingar i tingsrätten. Personen anser bland annat att domaren inte tagit hänsyn till den tidigare åtalade personens rättigheter att försvara sig och försökt hindra den åtalades advokat i sitt tjänsteutövande..

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 10:00

Lördagsöppet för alla på tingsrätten

Foto: Tommy Svensson
För första gången arrangeras ?Öppen domstol?. I Kristianstads tingsrätt blir det bland annat rättegångsspel på lördag.

Nyan - 30 maj 16 kl. 14:45

Döms för våldtäkt efter omröstning i tingsrätten

Tingsrättens två nämndemän röstade för en fällande dom, vilket leder till att en man idag dömdes för våldtäkt och tvingade till sexuell handling. Straffet blir villkorligt fängelse i 1 år och 6 månader.

Det var natten mellan den 6-7 september 2014 som kvinnan och mannen, enligt beskrivningen i tingsrättens dom, lämnade en restaurang i Mariehamn tillsammans.

YA - 04 feb 20 kl. 17:02

Tingsrätten svarar på kritik mot domare

En inhyrd domare vid Ystads tingsrätt JO-anmäldes för partiskhet i en vårdnadstvist. Det avvisas av lagman Stefan Olsson på Ystads tingsrätt som i ett yttrande anser att den inhyrda domaren handlat korrekt..

Sydöstran - 15 okt 18 kl. 13:29

Nytt namn: Domarbyte vid tingsrätten i länet

Blekinge tingsrätt har fått en ny domare efter rådmannen Anders Samuelsson, som tidigare i höstas flyttade tillbaka till Stockholm för en domartjänst vid tingsrätten i Solna..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Ellos-dottern: Brodern fick 93 miljoner i förskott

Ellos-arvingen Susanne Forslund vässar sina anklagelser mot brodern.Hon uppger nu att brodern Peter Blomqvist, genom ännu ett hemlighållet förskottsarv, fått totalt närmare 93 miljoner kronor i dolda gåvor av fadern.Hon slår också tillbaka mot broderns uppgifter om att hon själv fått förskottsarv genom värdefulla konstverk..

GT - 13 timmar sedan

”Jävligt tufft – vi är inne i en ond spiral just nu”

GÖTEBORG. Tre förluster på de fyra senaste matcherna.Efter att ha övertygat stort i inledningen av säsongen har Frölunda haft det desto tyngre mot slutet.

GT - 15 timmar sedan

Förlust mot seriesegraren – ödesmatch för Öis på lördag

Öis höll på att kriga till sig en poäng.Men tolv minuter före slutsignalen tryckte Halmstad BK:s Mikael Boman in 1–0 och säkrade seriesegern för sitt lag.För Öis väntar en rysare mot Umeå på lördag.

GT - 15 timmar sedan

Frölunda föll efter den otäcka skadan

GÖTEBORG. Hemmasviten är bruten för Frölunda.Efter nio raka segrar vann Djurgården matchen i Scandinavium med 3–2.

GT - 16 timmar sedan

Viktig Gais-poäng i bottenstriden

Gais kamp för nytt kontrakt går vidare.En seger mot Akropolis hade gett ett bra läge inför fortsättningen.Gais ledde länge, men fick nöja sig med 1–1 på Gamla Ullevi.

GT - 17 timmar sedan

Flera attacker mot kvinnor ute på hundpromenader

Tre attacker mot olika kvinnor ute på hundpromenad i Stenungsund – inom loppet av några veckor.Det oprovocerade våldet har gjort att hundägarna Malin Gustavsson och Linda Björkman nu ordnar gemensamma hundpromenader för alla på orten.– Det är vedervärdigt, säger Malin Gustavsson om attackerna..

GT - 20 timmar sedan

Stor smittspridning – förskolor kräver intyg

Smittspridningen av corona är hög i Borås med omnejd. Som en följd har kommunens förskoleförvaltning skärpt kontrollen av föräldrars rätt att ha sina barn i förskolan. Det skriver BT.

GT - 22 timmar sedan

Villa nedbrunnen – man misstänks för mordbrand

En man har anhållits, misstänkt för att ha tänt eld på en villa på Orust.– Villan brann ner till grunden, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.Ingen person uppges dock ha kommit till skada i samband med branden..

GT - 23 timmar sedan

Skyddsutrustning måste finnas på alla förskolor

Socialdemokraterna kräver att pandemin tas på allvar även i Göteborgs förskolor, skriver oppositionsråden Jonas Attenius (S) och Viktoria Tryggvadottir Rolka (S)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.