Dagen > Nyheter

Sunday, 21 January, 17:15

Dagen - 02 feb 11 kl. 03:00

Enkät: Tar kyrkorna större socialt ansvar i dag än 2001?Marie Arnfjell, ordförande för Sisters international- Både ja och nej. När jag växte upp var kyrkan öppen för missbrukare och vid jul ordnade många församlingar firande för ensamma. Det tror jag har minskat, men istället ökar kyrkornas second hand-verksamhet. Genom den hjälper man människor till arbete och social träning och ofta skänker man inkomsterna.
Nina Adler, marknadskoordinator på Myrorna- Jag kan inte se att engagemanget ökat, men däremot tycker jag att de större kyrkorna gör fantastiska insatser på många områden socialt.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Arnfjell, Sisters, Adler, Myrorna, Gert, EFK Ung, Axell, SPIK, Lilja

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enkät, Tar, kyrkornastörre , socialt, ansvari , dag, än, 2001
UNT - 19 nov 17 kl. 07:00

Enköping: Tar beslut årgång för årgång

Enköpings kommun tar beslut årgång för årgång..

YLE - 20 sep 13 kl. 05:01

Österbottniska ungdomars liv pejlas i stor enkät

Hur mår de österbottniska ungdomarna? Den frågan fick åtminstone delvis svar då de första resultaten ur ungdomsenkäten Luppen idag presenterades på torsdagen. Syftet med enkäten är att samla in kunskap om ungas livsvillkor och välmående i Österbotten för att ge deltagande skolor och kommuner möjlighet att utvärdera och utveckla sin verksamhet.

Dagensanalys.se - 10 apr 17 kl. 13:30

Enkät: Hetaste marknadsföringskanalerna det här kvartalet

Vi på Dagensanalys.se vill ta del av dina kunskaper om vilka marknadsföringskanaler som är hetast just nu. När vi fått in allas svar får du ta del av sammanfattningen.

UNT - 03 feb 14 kl. 18:58

Hävelid tar plats i Linköpings bås

ISHOCKEY: Det senaste krislaget i SHL-ishockeyn, Linköping, förstärker på ledarsidan resten av säsongen. Den förre backstjärnan Niclas Hävelid, från Enköping,  tar plats i båset för att stötta Roger Melin och Magnus Hävelid..

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

YLE - 15 sep 17 kl. 09:55

Ingåbor kan påverka kommunens framtid i stor enkät

Ingåborna har nu en möjlighet att påverka hur kommunen ska utvecklas. I en stor enkät kan de dela med sig av sina synpunkter och önskemål. Också sommarbosatta, företag och föreningar kan delta i enkäten, som finns på Ingås webbplats.

YLE - 14 maj 13 kl. 07:57

Mjölbolsta sämst betyg i enkät

Stadens långvårdsavdelningar på Mjölbolsta i Karis får dåligt betyg av klienterna och deras anhöriga. Också Mariahemmet i Pojo får mycket kritik i kundenkäterna som gjordes 2012. Endast hälften av klienterna och deras anhöriga är nöjda med vården och omsorgen på Mjölbolsta långvårdsavdelningar och Mariahemmet i Pojo.

HBL - 19 jul 14 kl. 06:53

Webbenkäter tar puls på tiden

Hur tillförlitliga är webbenkäter? Den frågan har ställts av läsare när de finlandssvenska dagstidningarna under sommaren publicerat en artikelserie utgående från sin webbenkät Räcker pengarna som närmare 3 000 personer svarat på.Enkäten Räcker pengarna gjordes för de finlandssvenska dagstidningarna och närmare 3 000 personer svarade på frågorna.

YLE - 30 mar 16 kl. 04:05

Basinkomsten tar steg framåt i dag

Statsminister Juha Sipiläs (C) regering har som ett av sina mål att införa en basinkomst och processen tar i dag ett steg framåt när en forskargrupp som utrett frågan presenterar en mellanrapport med olika tänkbara modeller för hur man kunde bygga upp ett system kring det här. Basinkomst, vad är det för något? Gratis pengar till alla medborgare utan några krav på motprestationer?

YLE - 30 mar 16 kl. 04:05

Basinkomsten tar ett steg framåt i dag

Statsminister Juha Sipiläs (C) regering har som ett av sina mål att genomföra ett försök med basinkomst och processen tar i dag ett steg framåt när en forskargrupp som utrett frågan presenterar en mellanrapport med olika tänkbara modeller för hur man kunde bygga upp ett system kring det här. Basinkomst, vad är det för något? Gratis pengar till alla medborgare utan några krav på motprestationer?

YLE - 17 okt 16 kl. 20:30

Vissa skolor tar provision på skolfoton - ”det ger guldkant”

Skolfotoföretagen kan betala tusentals euro i provision för att få skriva kontrakt med stora skolor. Utbildningsstyrelsen visar tummen ner men i skolorna har provisionen också sina förespråkare. - Det finns två sätt.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - I förrgår: 15:45

En fjärdedel skrev under anonymt på #sanningenskagöraerfria

118 av de 436 kvinnor som skrev under frikyrkornas upprop #sanningenskagöraerfria har skrivit under anonymt. – Det kan vara känsligt att skriva under, och det talar sitt tydliga språk, säger Esther Kazen, en av initiativtagarna..

Dagen - I förrgår: 13:21

Påven ställde till med bröllop i sitt flygplan

Under sin resa i Chile tog påve Franciskus tillfället i akt att helt spontant viga samman ett par av flygplanspersonalen, vars bröllopsplaner gick om intet under en jordbävning för åtta år sedan..

Dagen - I förrgår: 09:29

Elisabeth Sandlund diskuterade tredje kön i Aktuellt

En majoritet i riksdagen vill utreda ett tredje juridiskt kön. – Det är fel väg att gå, menade Dagens opinionsredaktör Elisabeth Sandlund, när hon diskuterade frågan i Aktuellt..

Dagen - I förrgår: 11:24

Putin deltog i iskall religiös ceremoni

Rysslands president doppade sig i isvak formad som ett kors, en traditionell ortodox ritual som sker till minne av Jesus dop..

Dagen - I förrgår: 03:00

Joakim Lundqvist: Muslimen drömde om kyrkan och blev frälst

Veckans bibelkrönika om söndagens bibeltexter..

Dagen - I förrgår: 08:52

Alice Bah Kuhnke redo att bli språkrör för MP

Kulturminister Alice Bah Kuhnke har i dag ansvar för frågor som rör trossamfund, och innan hon blev minister talade hon öppet om sin kristna tro. Nu vill hon bli språkrör för Miljöpartiet..

Dagen - I förrgår: 03:15

Elisabeth Sandlund: Invandringen är inte orsak till allt ont

När migrationsfrågorna hamnar i det politiska rampljuset måste alla människor av god vilja sluta leden och motverka enkla förklaringar och enkla lösningar på svåra problem..

Dagen - I förrgår: 08:05

Barnmorskan Gunilla Ek får kraft från Gud i kamp mot könsstympning

Gunilla Ek har suttit i fängelse i forna Jugoslavien, varit rektor för en barnmorskeutbildning i Afghanistan och i 20 år tagit kampen mot kvinnlig könsstympning. I december prisades hon för sitt arbete på Svenska hjältar-galan. Sitt mod hämtar hon hos Gud..

Dagen - I förrgår: 08:27

Minst 700 muslimer har döpts på ett år

På ett år har minst 700 före detta muslimer döpts i svenska kyrkor sedan de konverterat till den kristna tron. Det uppger flyktingpastorn Bengt Sjöberg, som sammanställt fakta från de många församlingar i Sverige som undervisar muslimer i kristen tro och låter döpa dem..

Dagen - I förrgår: 03:00

Vittnesmålen ur #sanningenskagöraerfria

Här är utdrag ur några av de personliga berättelser som kvinnor i frikyrkan delat med sig av på uppropet #sanningenskagöraerfria. Berättelserna, som är anonyma, publiceras med tillstånd av de drabbade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.