Dagen > Nyheter

Thursday, 17 October, 05:15

Dagen - 02 feb 11 kl. 03:00

Kopter i Sverige: Vi är alla egyptier och vi sitter i samma båt - men vi ser på utvecklingen med oro- I det här är vi alla egyptier. Det säger Ehab Rafael, sekreterare i Koptiska kyrkan i Sverige om utvecklingen i Egypten.

Den koptiska ortodoxa kyrkan i Sverige är en del av den egyptiska kyrkan, som i sin tur är den största religiösa minoriteten i landet. Ehab Rafael uttrycker både oro för händelseutvecklingen och ett stöd till förändringen. Han säger att man i kyrkan i Sverige har samma bild av utvecklingen som den som ges i media i Sverige.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Sverige, Ehab Rafael, Koptiska, Egypten, Rafael, Shenouda III, Mubarak, Egyptens, Boström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kopteri , SverigeVi är alla , egyptieroch vi , sitter i samma båt men vi ser på utvecklingen med oro
Sydsvenskan - 10 mar 12 kl. 15:42

Ett finger med i spelet

Varför slår vi ihjäl grisar i Angry Birds så fort vi får en stund över? Eller lägger ord i Wordfeud? Evolutionära mekanismer kan förklara varför spel fångar ung som gammal.

BT - 20 sep 12 kl. 16:58

Svensk oro för dansk mc-konflikt

Svensk polis ser med oro på danska signaler om en gryende storkonflikt mellan Hells Angels och Bandidos. På 1990-talet spred sig det blodiga gängkriget över sundet, men nu har konfliktmönstret i Sverige varit ett annat. ?

YLE - 30 maj 15 kl. 10:00

Samma glass från Borgå till Botswana

Finländare äter mest glass i Europa, ungefär 12 liter per person i året. Största delen kommer från två livsmedelsjättar.
Vi äter i stort sett samma glass över hela kontinenten, men nu har små utmanare börjat dyka upp.

YLE - 13 jun 15 kl. 07:02

Riskabelt med segregerade bostadsområden

Det finns i Finland och Sverige ett flyttningsmönster som leder till minskad etnisk mångfald: Stambefolkningen flyttar bort från områden där invandrartätheten blir större. Det sker ett åtskiljande – en segregering. Ändå anser man att tanken om välfärdssamhället måste höra ihop med en välfungerande arbets- och bostadsmarknad där alla erbjuds samma möjligheter.

Skånskan - 18 nov 16 kl. 05:00

Oroskommentar med vaghet

ERWP.fif(0)OPINION I skenet av det amerikanska valresultatet förra veckan har frågan om hur Sverige påverkas lyfts. Framför allt har flera debattörer sökt utrymme för analyser om varför Trump vann och hur så kallade populistiska politiska framgångar ska kunna bemötas och undvikas i Sverige.

YLE - 21 mar 17 kl. 13:44

Västnyländska kommundirektörer: Vi har en miljon frågor men bara tre svar

De stora reformer som är på gång i landet verkar rätt omöjliga att genomföra, konstaterade västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän på ett möte i Hangö. Riksdagsman Thomas Blomqvist (SFP) säger att ett problem är politisk prestige. Västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän höll en av sina tre årliga träffar i Hangö på måndagen (20.

YLE - 22 dec 15 kl. 15:21

Sannfinländarna: Nya året kommer med arbetsmarknadsavtal

Sannfinländarnas ordförande, utrikesminister Timo Soini, är övertygad om att arbetsmarknadsparterna återvänder till ritbordet och snickrar ihop det avtal som föll för snart en månad sedan. Sannfinländarnas allmänna underhuggare Matti Putkonen tror att det som högtidligen har kallats samhällsfördrag blir klart redan i februari. Det betyder att regeringen inte behöver gå vidare med de så kallade tvångslagarna, eller speciallagarna, som Soini säger.

Barometern - 28 aug 14 kl. 08:17

Tryggare med Nato

Det var inte många som lade märke till pressmeddelandet som sändes ut mellan jul och nyårshelgerna 2013. Regeringen meddelade då när julfirarna fortfarande smuttade på glöggen och åt pepparkakor att Sveriges militära samarbeten inom Norden, EU och Nato skulle utredas av den förre ambassadören i Moskva Tomas Bertelman.
Att översynen är politiskt känslig påvisades inte bara av att beslutet ­fattades under mellandagarna utan också när utredningen ska presenteras.

Barometern - 28 aug 14 kl. 08:17

Tryggare med Nato

Det var inte många som lade märke till pressmeddelandet som sändes ut mellan jul och nyårshelgerna 2013. Regeringen meddelade då när julfirarna fortfarande smuttade på glöggen och åt pepparkakor att Sveriges militära samarbeten inom Norden, EU och Nato skulle utredas av den förre ambassadören i Moskva Tomas Bertelman.
Att översynen är politiskt känslig påvisades inte bara av att beslutet ­fattades under mellandagarna utan också när utredningen ska presenteras.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 13 timmar sedan

Tiggeriförbud ett utbrett fenomen i Europa

Organisationer som arbetar mot hemlöshet oroade över utvecklingen..

Dagen - 19 timmar sedan

Kulturnatt i Karlshamn

Bussmissionen och pingstkyrkan på plats med kaffe och samtal..

Dagen - 20 timmar sedan

Ännu (M)er partipolitik i kyrkan?

Det finns en tydlig partipolitisk påverkan av Svenska kyrkans kyrkomöte. Detta ställer lojalitetsfrågan i centrum. Kyrka eller parti?

Dagen - 20 timmar sedan

Dagen frågar tre kyrkor: Hur gör ni med kollekt för barnen?

Vi frågar Kungsportskyrkan, Kyrkan vid Brommaplan och S:ta Clara kyrkan: Tar ni upp kollekt i er söndagsskola?.

Dagen - 21 timmar sedan

"Kände mig övergiven av Gud"

Missionären Andrew Brunson avslöjar i ny bok att han övervägde att ta sitt eget liv i fängelset.

Dagen - 20 timmar sedan

Här ger barnen låtsaspengar i kollekt

Pastor Mimmi Botica: Det visar barnen att man ska vara generös..

Dagen - 20 timmar sedan

Därför är tiggeriförbud fel

Sex hjälporganisationer: Detta blir följderna av att förbjuda tiggeri..

Dagen - 20 timmar sedan

Hjälporganisationer: Därför hjälper inte tiggeriförbud

Danderyd, Lidingö och Täby kommuner inför tiggeriförbud. Sex hjälporganisationer till Dagen: Därför hjälper det inte..

Dagen - Igår: 17:00

Därför säger hjälporganisationerna nej till tiggeriförbud

Sex organisationer som arbetar med romer i Sverige och Rumänien förklarar varför de tycker att lokala tiggeriförbud är en dålig idé..

Dagen - Igår: 15:53

Alf B Svensson: Sluta fega ur om sex, pastorer!

Sveriges kristna råd har inte ens kunnat ta fram och erbjuda skolorna material utifrån en kristen värdegrund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.