Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 02 December, 07:07

Cornucopia - 19 nov 20 kl. 16:33

Regeringen: Möjlighet införs för lokala besöksförbud på äldreboendenStatsminister Stefan Löfven (S) meddelar på en snabbinsatt presskonferens att regeringen beslutat om att Folkhälsomyndigheten kan införa besöksförbud på äldreboenden lokalt, dvs regionalt eller kommunalt.RosenbadTidigare upphävde man det nationella besökförbudet, men nu återinförs alltså möjligheten att begränsa möjligheten att besöka äldre på äldreboenden, men i grunden per kommun.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stefan Löfven, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, Möjlighet, införsför , lokala, besöksförbud, äldreboenden
Regeringen - 22 jan 16 kl. 13:47

Seminarium om lokala organisationers delaktighet i humanitära insatser i nödsituationer

Utrikesdepartementet och Svenska kyrkan arrangerar ett seminarium om lokala organisationers delaktighet i humanitära insatser vid katastrofer. De lokala organisationerna finns redan på plats och deras arbete är livsavgörande i de flesta katastrofer. Vikten av detta lyfts i den internationella debatten inför det humanitära toppmötet World Humanitarian Summit som sker i Istanbul i maj 2016..

Regeringen - 27 jan 16 kl. 18:46

"Lokala aktörer ofta de som agerar först och lämnar sist vid humanitära nödsituationer"

26 januari anordnade UD i samarbete med Svenska kyrkan ett seminarium om lokala organisationers delaktighet i humanitära insatser vid nödsituationer. De lokala organisationernas arbete är livsavgörande i de flesta katastrofer, och deras roll lyfts fram som en central fråga i den internationella debatten inför det humanitära toppmötet World Humanitarian Summit som sker i Istanbul i maj..

Regeringen - 14 feb 18 kl. 09:11

"Presstödet höjs med fokus på lokala medier och innovation"

DN Debatt, 14 februari 2018. Debattartikel av Alice Bah Kuhnke och företrädare för sju partier. Vi inför ett nytt stöd för journalistik i områden som är svagt eller inte alls bevakade.

YLE - 10 sep 15 kl. 17:55

Kommunerna vinner då regeringen sparar

Regeringens sparpaket är positivt för kommunerna. De kan spara flera miljoner euro, på kort sikt. Hur det går på lång sikt är oklart och från stadsdirektörshåll är man orolig för medaljens baksida.

YLE - 13 maj 17 kl. 06:16

Valfriheten i vården - ett hot eller en möjlighet för Svenskfinland?

Valfriheten inom vården öppnar upp möjligheter för nya lösningar i Svenskfinland. Men det finns också risker med valfriheten varnar experter. - Hur stor blir den reella valfriheten för svenskspråkiga, undrar Folktingssekreteraren Markus Österlund.

YLE - 13 okt 15 kl. 03:58

"Lokala avtal kan skapa b- och c-lag"

Regeringen vill ge småföretagen rätt att göra lokala avtal med sina anställda. Arbetsmarknadsexpert varnar för att de anställda kan bli utnyttjade. Men det finns en klar risk för att avtalen kan missbrukas eftersom det inte finns en stark förhandlande motpart.

Skånskan - 02 maj 18 kl. 16:06

Ja till gårdsförsäljning stoppas av regeringen

Skåne På onsdagen tog riksdagen beslut om att öppna för gårdsförsäljning av vin och öl. Det drevs igenom av en politisk majoritet, men regeringen och Vänsterpartiet säger nej.– Ett ja i riksdagen i dag betyder inte att gårdsförsäljning blir tillåtet inom kort.

Cornucopia - 23 aug 13 kl. 11:39

KDU: Inför frivillig extra kändisskatt

Kristdemokratiska Ungdomsförbundets ordförande Sara Skyttedal föreslår att en speciell frivillig kändisskatt ska införas, så att Jan Guillou, Alexander Skarsgård, Dogge Doggelito, Henning Mankell, och Jonas Gardell kan ta av sina miljoner och betala in till staten,  nu när de gnäller över sänkta skatter på inkomster.
"Ett sätt skulle kunna vara att regeringen startar ett särskilt konto för inbetalningar av frivillig extraskatt. Man kan rent av tänka sig att inbetalningarna blir offentliga, så att vi alla kan få veta hur stort intresset egentligen är för högre skatter.

YLE - 04 aug 14 kl. 16:19

Svårt för regeringen att få ut unga i arbetslivet

Arbetslöshetsgraden bland unga har ökat med 1,1 procent sedan i fjol. Sanssi-kortet, som regeringen lanserade för att hjälpa arbetslösa unga under 30 år in i arbetslivet, har inte hjälpt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att stiga.

Supermiljöbloggen - 28 jan 15 kl. 09:01

Jonas Paulsson, Köttfri måndag: ”Inför köttskatt i vårbudgeten”

Bara två av Sveriges 16 miljökvalitetsmål beräknas nås till år 2020, enligt den årliga uppföljningen av miljömålen. Då räknas ändå inte det så kallade saknade miljömålet, det vill säga miljöpåverkan i andra länder orsakad av svensk konsumtion, som Jordens Vänner har föreslagit Sveriges riksdag att införa. I och med decemberöverenskommelsen kan regeringen inte skylla på oppositionen.

YLE - 08 dec 15 kl. 15:10

Facket med och bereder lokala avtal

Lönerna ska kunna flexa nedåt då lokala avtal blir verklighet. Men arbetsminister Jari Lindström (Sannf) lovar att det också sätts en gräns. Lagstiftningen om lokala avtal bereds nu på trepartsbas och ska vara klar för riksdagen i vår.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.