GT > Nyheter

Sunday, 29 November, 09:01

GT - 19 nov 20 kl. 16:28

Belastningen på sjukhusen ökar: ”En brant stigning”Spridningen av coronaviruset ökar fortfarande i Västra Götaland – men i dämpad takt. Det kommunicerades på torsdagens presskonferens.Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, understryker samtididigt att faran är långt ifrån över.– Jag vädjar till dem som tycker att de här råden inte är något att följa: Ni måste göra det, säger han.Och på regionens sjukhus ökar belastningen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Västra Götaland, Wahlberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Belastningen, sjukhusen, ökarEn , brant, stigning
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Antalet vårddagar ökar oroväckande

Häromveckan rapporterade Dagens medicin, att antalet dygn som patienter tillbringar på sjukhusen ökar, trots att de är klara att skrivas ut. Anledningen till att patienterna blir kvar på sjukhuset är ofta att de väntar på rehabilitering eller plats i något av kommunernas boenden..

SvD - 05 jan 17 kl. 15:57

Grova ekobrott ökar kraftigt: ”Inga offerlösa brott”

Antalet fall av grov ekonomisk brottslighet som går till åtal ökade kraftigt under 2016. För de mest svårutredda ärendena var ökningen över 30 procent. Det visar ny statistik från Ekobrottsmyndigheten.

Dagens Medicin - 17 jul 18 kl. 11:57

Patientskador i vården ökar igen

Antalet lindriga patientskador på sjukhusen ökar igen efter en tidigare minskning, visar en femårsrapport från SKL..

Affärsvärlden - 22 maj 14 kl. 11:42

Bostadsbyggandet ökar brant

Preliminärt påbörjades byggandet av cirka 9.000 lägenheter under första kvartalet 2014. Det innebär en ökning med 29 procent jämfört med samma period 2013 då 6.

Dagens Medicin - 30 maj 16 kl. 13:42

Överbeläggningarna på sjukhusen ökar kraftigt

Överbeläggningarna på Sveriges sjukhus har ökat varje år sedan 2013. Totalt sett är det en 40-procentig ökning. Och ett län sticker ut..

SVT - 05 maj 17 kl. 15:31

Överbeläggningar på sjukhusen ökar – så ser det ut i ditt län

Allt fler patienter på landets sjukhus löper risk att få ligga i korridorer eller behandlas på fel avdelning. Det visar siffror från Sveriges Kommuner och Landsting som SVT Nyheter sammanställt. De sedvanliga topparna med överbeläggningar på sommaren och kring nyår är högre än tidigare, men även genomsnittet har höjts det senaste året..

SVT - 14 feb 18 kl. 19:15

Överbeläggningar på sjukhusen ökar – så ser det ut i ditt län

Allt fler patienter på landets sjukhus löper risk att få ligga i korridorer eller behandlas på fel avdelning. Det visar siffror från Sveriges Kommuner och Landsting som SVT Nyheter sammanställt. De sedvanliga topparna med överbeläggningar på sommaren och kring nyår är högre än tidigare, men även genomsnittet har höjts det senaste året..

YLE - 14 dec 14 kl. 09:00

Resistens ökar snabbt i sjukvården

Allt flera patienter på finländska sjukhus bär på resistenta bakterier. Särskilt de resistenta kolibakterierna, ESBL-smittorna ökar snabbt och det verkar inte finnas någon ände på deras frammarsch. Helena Harjunmaa har en obstruktiv lungsjukdom, och nu dras hon dessutom med en infektion i höftleden som antibiotikan inte vill hjälpa mot.

YLE - 19 maj 17 kl. 10:56

Sjukfrånvaron inom vården ökar

Sjukfrånvaron inom kommunsektorn minskade från år 2008 till år 2013. Efter det har minskningen avstannat. I fjol var kommunanställda frånvarande från arbetet på grund av egen sjukdom i genomsnitt drygt 16 dagar.

Dalarnas tidningar - 09 sep 13 kl. 05:36

Miljöbelastningen skapar nya problem

Miljöbelastningen i Faluån är redan stor. Men via Gruvbäckens utlopp ökar belastningen än mer. ?

Cornucopia - 29 aug 19 kl. 07:50

Plastpåseskatten förvärrar miljöbelastningen - så går du runt den

Att runda platskasseskatten är tämligen enkelt som privatperson - det är bara att köpa plastkassar online från ett annat EU-land, t ex via tyska Amazon. Lagen är ogenomtänkt och i promemorian framgår det rent av att alternativa påsar har mycket större miljöslitage än engångsplastpåsar. Effekten av lagen ser ut att bli både negativ för skattebetalarnas ekonomi och negativ för miljön totalt sett.

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Ellos-dottern: Brodern fick 93 miljoner i förskott

Ellos-arvingen Susanne Forslund vässar sina anklagelser mot brodern.Hon uppger nu att brodern Peter Blomqvist, genom ännu ett hemlighållet förskottsarv, fått totalt närmare 93 miljoner kronor i dolda gåvor av fadern.Hon slår också tillbaka mot broderns uppgifter om att hon själv fått förskottsarv genom värdefulla konstverk..

GT - 13 timmar sedan

”Jävligt tufft – vi är inne i en ond spiral just nu”

GÖTEBORG. Tre förluster på de fyra senaste matcherna.Efter att ha övertygat stort i inledningen av säsongen har Frölunda haft det desto tyngre mot slutet.

GT - 15 timmar sedan

Förlust mot seriesegraren – ödesmatch för Öis på lördag

Öis höll på att kriga till sig en poäng.Men tolv minuter före slutsignalen tryckte Halmstad BK:s Mikael Boman in 1–0 och säkrade seriesegern för sitt lag.För Öis väntar en rysare mot Umeå på lördag.

GT - 15 timmar sedan

Frölunda föll efter den otäcka skadan

GÖTEBORG. Hemmasviten är bruten för Frölunda.Efter nio raka segrar vann Djurgården matchen i Scandinavium med 3–2.

GT - 16 timmar sedan

Viktig Gais-poäng i bottenstriden

Gais kamp för nytt kontrakt går vidare.En seger mot Akropolis hade gett ett bra läge inför fortsättningen.Gais ledde länge, men fick nöja sig med 1–1 på Gamla Ullevi.

GT - 17 timmar sedan

Flera attacker mot kvinnor ute på hundpromenader

Tre attacker mot olika kvinnor ute på hundpromenad i Stenungsund – inom loppet av några veckor.Det oprovocerade våldet har gjort att hundägarna Malin Gustavsson och Linda Björkman nu ordnar gemensamma hundpromenader för alla på orten.– Det är vedervärdigt, säger Malin Gustavsson om attackerna..

GT - 20 timmar sedan

Stor smittspridning – förskolor kräver intyg

Smittspridningen av corona är hög i Borås med omnejd. Som en följd har kommunens förskoleförvaltning skärpt kontrollen av föräldrars rätt att ha sina barn i förskolan. Det skriver BT.

GT - 22 timmar sedan

Villa nedbrunnen – man misstänks för mordbrand

En man har anhållits, misstänkt för att ha tänt eld på en villa på Orust.– Villan brann ner till grunden, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.Ingen person uppges dock ha kommit till skada i samband med branden..

GT - 23 timmar sedan

Skyddsutrustning måste finnas på alla förskolor

Socialdemokraterna kräver att pandemin tas på allvar även i Göteborgs förskolor, skriver oppositionsråden Jonas Attenius (S) och Viktoria Tryggvadottir Rolka (S)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.