PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 25 November, 23:03

PrivataAffärer - 19 nov 20 kl. 15:00

20 gånger högre elpriser i södra Sverige jämfört med norraDe djupa lågtrycken ger mycket milda temperaturer på cirka 7 grader över de normala för årstiden. Stora nederbördsmängder gör att vattenkraftsproducenterna tvingas producera på grund av de redan fulla vattenmagasinen. Samtidigt är det kraftig blåst vilket har gjort att den här veckan utgör vindkraften drygt 20 procent av den totala elproduktionen. Samtidigt varierar elpriserna kraftigt. – Trots det stora överskottet på el i Norden just nu är priserna i södra landet mycket höga.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sverige, Norden, Själland, Baltikum, NordPool, Johan Sigvardsson, Bixia, Norge, Affärer AnnonsHär, Compricer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 20 gånger, högre, elpriseri , södra, Sverigejämfört med , norra
Cornucopia - 05 jun 19 kl. 11:18

Elledning till södra Sverige har inte kunnats tas i drift på fyra år

En elledning, som skulle ersätta den kraft som Skåne förlorade när Barsebäcks reaktorer stängdes ner, har stått färdig i fyra år, men inte kunnat tas i drift skriver en tidigare ansvarig i en debattartikel hos SvD. Samtidigt stoppade precis vänsterpartierna V-MP-S-C en snabbutredning om fortsatt drift av reaktorerna i Ringhals, vilket högerpartierna L-M-KD-SD ville se.
Ringhals fyra reaktorbyggnader.

SVT - 22 mar 16 kl. 06:00

J-Södra måste öka intäkterna stort

Snart spelar Jönköpings Södra första allsvenska hemmamatchen mot Malmö FF. Men det är ett lag som har mer än 14 gånger högre omsättning än J-Södra. Och intäkterna är viktiga för att ett lag ska klara sig kvar i allsvenskan..

Kristianstadsbladet - 08 jun 12 kl. 10:01

Han förde tidningen till en högre division

Foto: Kristianstadsbladet arkiv
Olle Nilsson, Umeå, har avlidit. Han blev den förste chefredaktören utanför ägarkretsen, när han till tillträdde som redaktör för Kristianstadsbladet 1978. Hans inträde på tidningen blev snabbt ett lyft för hela företaget.

BT - 22 sep 13 kl. 20:11

"Mycket högre" dödstal i Nairobi

Det pågår just nu ett omfattande anfall mot angriparna i Westgate-gallerian i Kenyas huvudstad Nairobi, för att få ett slut på belägringen. Beväpnade män från nätverket al-Shabaab har barrikaderat sig tillsammans med gisslan inne i köpcentret.Hittills har 68 människor bekräftats döda i attacken.

Ekonomistas - 07 nov 19 kl. 16:44

KD bör dra i nödbromsen!

Höghastighetståg i Sverige har visat sig vara robust samhällsekonomiskt olönsamma, enligt Trafikverkets beräkningar. Varje investerad krona beräknas ge sammanlagt 25 öre i intäkter och samhällsnytta. Det beror på att tidsvinsterna är små och resandeunder­laget litet, samt på att klimat- och arbetsmarknadseffekter är mycket måttliga i förhållande till investeringskostnaden.

YLE - 12 feb 13 kl. 17:33

Storsatsning på jobb i Södra Karelen

Ett par glada ögon glimtar under den gula hjälmen på 20-åriga Juho Kaijansinkko. Han har varit med om sin första arbetsvecka på ett riktigt bygge i Villmanstrand. - Det här är roligt och samtidigt är det bra motion att bära tunga stenar, berättar Juho.

SvD - 05 apr 17 kl. 12:55

Hur många gånger måste man betala för att få träffa doktorn?

Man betalar för sjukvård med några av världens högsta skatter. Men vården är så ineffektivt organiserad att man inte får tillgång till den när man behöver den. Så man betalar för sjukvård en andra gång, den här gången ur sitt eget löneutrymme.

Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 04:00

Högre ljud motfärre raketer

Nöjesparken Tivoli vill höja ljudvolymen på sin Fredagsrock. Flera band har tackat nej till att stå på scenen, för att volymen begränsas.För att tillfredsställa grannarna, som redan tidigare klagat på störningar, erbjuder sig Tivoli att istället dra ner en del på de återkommande fyrverkerierna.

Dagensanalys.se - 06 jul 16 kl. 14:00

Studie bekräftar: allt fler äldre hänger på Snapchat

Den respekterade tidningen Wall Street Journal bekräftar något vi redan skrivit om här på Dagensanalys.se – andelen äldre användare ökar på Snapchat. Ja, med äldre är det väl främst de mellan 30 och 40 som menas, kanske.

Barometern - 30 mar 18 kl. 00:00

Tre gånger större ökning på södra Öland

Huspriserna i Mörbylånga kommun toppar listan över prisökningar för hus i länet. Norra Öland ligger lägre..

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.