PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 25 November, 17:30

PrivataAffärer - 19 nov 20 kl. 10:45

Riksbanken: Finansmarknader fungerar bättre än i vårasNågot fler än i våras, knappt hälften av marknadsaktörerna, beskriver sitt generella risktagande som lågt eller mycket lågt. Men det är samtidigt något fler aktörer som säger sig ha ökat sitt risktagande under de senaste sex månaderna och anger de låga räntorna som en förklaring. Fler aktörer än i våras menar att valutamarknaden för svenska kronor fungerar väl. Sex av tio av de som svarat anser att marknaden för valutahandel i den svenska kronan fungerar bra eller mycket bra. Hälften av aktörerna anser att den svenska räntemarknaden fungerar väl, vilket är en stor ökning sedan förra enkäten.
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, Finansmarknader, fungerarbättre , äni , våras
Affärsvärlden - 27 nov 14 kl. 10:57

Riksbanken: Svenska finansmarknader fungerar väl

De svenska finansiella marknaderna fungerar väl. Det anser en majoritet av aktörerna på den svenska ränte- och valutamarknaden enligt Riksbankens halvårsvisa riskenkät som presenteras i dag. Allt fler aktörer anger dock att de finansiella marknaderna fungerar något sämre och att de kommer att försämras ytterligare på kort sikt..

Affärsvärlden - 21 maj 13 kl. 10:33

Riksbanken: Svenska finansmarknader fungerar väl

De svenska finansiella marknaderna fungerar väl trots den fortsatta osäkerheten i euroområdet. Det visar Riksbankens enkät bland aktörer på de svenska ränte- och valutamarknaderna..

Affärsvärlden - 15 maj 14 kl. 11:00

Riksbanken: Svenska finansmarknader fungerar väl

De svenska finansiella marknaderna fungerar väl. Det anser en majoritet av aktörerna på den svenska ränte- och valutamarknaden enligt Riksbankens halvårsvisa riskenkät som presenteras i dag..

DI - 27 maj 15 kl. 10:45

Riksbanken: Marknaderna fungerar sämre

Svenska finansiella marknader fungerar bra, men alltfler aktörer anser att det ändå fungerar sämre än för ett halvår sedan. Lägre marknadslikviditet och risker med expansiv penningpolitik är några orsaker..

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 13 kl. 09:51

Riksbanken: Marknaden fungerar väl

Den finansiella marknaden i Sverige fungerar väl trots fortsatt osäkerhet i eurozonen, enligt Riksbankens så kallade riskenkät. En majoritet av de tillfrågade marknadsaktörerna i enkäten säger att deras vilja och möjlighet att ta risk kommer att vara oförändrade framöver. Likviditeten har förbättrats något, både på ränte- och valutamarknaden..

DI - 25 maj 16 kl. 10:40

Riksbanken: Marknaderna fungerar sämre

Knappt hälften av aktörerna anser att de svenska finansiella marknaderna fungerar sämre än för ett halvår sedan, det beror främst på att marknadslikviditeten har minskat..

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Riksbanken väntas lämna räntan oförändrad

Det framgår av Infronts enkät, där samtliga tio deltagande analytiker räknar med att reporäntan lämnas oförändrad, på 0,00 procent, på torsdag. Enigheten är lika stor om att räntebanan inte kommer att signalera någon förändring för reporäntan under prognosperioden. När det gäller ramen för tillgångsköpen, som nu är totalt 500 miljarder kronor till och med juni 2021, är enigheten inte riktigt lika stor.

Cornucopia - 19 nov 15 kl. 11:16

Riksbanken: De finansiella marknaderna fungerar allt sämre - och det är Riksbankens fel

Riksbankens riskenkät visar på att finansmarknadernas aktörer anser att de finansiella marknaderna i Sverige fungerar allt sämre. Orsaken är Riksbanken själv, där de extremt låga räntorna och Riksbankens kvantitativa lättnader (QE) genom obligationsköp förstör marknadens likviditet. Likviditetsfällan verkar slå igen på allvar.

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 09:46

Riksbanken: Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat

Riksbanken konstaterar att avmattningen i världsekonomin har bidragit till förväntningar om fortsatt mycket låga räntor de kommande åren. Många centralbanker har också gjort penningpolitiken mer expansiv under året. I en sådan miljö kan marknadsaktörerna välja att öka sitt risktagande, vilket kan leda till att tillgångar blir övervärderade och skuldsättningen ökar på ett ohållbart sätt.

Ekonomistas - 10 jun 14 kl. 09:34

Livlig debatt om den demokratiska kontrollen av Riksbanken

I en längre artikel i Ekonomisk debatt och i en debattartikel i Dagens Nyheter, båda publicerade den 28 maj, har jag hävdat att den demokratiska kontrollen av Riksbanken bör skärpas, Riksbanksfullmäktiges utnämningspolitik förbättras och ansvarsfördelningen mellan penningpolitiken och makrotillsynen klargöras. Detta mot bakgrund av att Riksbanken med för stram penningpolitik åsidosatt både inflationsmålet och stödet för den ekonomiska politikens viktigaste mål, full sysselsättning. Detta har resulterat i en livlig debatt med flera inlägg.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Grekland ingen kris för Riksbanken

Krisen i Grekland är inte så allvarlig att den svenska räntan behöver påverkas. Den bedömningen gör Barbro Wickman-Parak, ledamot i Riksbankens styrande direktion. I ett tal på tisdagen i Luleå konstaterar Wickman-Parak att det grekiska valet sänder "än högre orosvågor över världens finansmarknader".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.