Resume > Ekonomi

Saturday, 28 November, 06:01

Resume - 19 nov 20 kl. 09:32

En miljon hushåll ska byta elmätare – Ellevio vill förklara varförDe flesta tänker nog inte så mycket på varför en elmätare byts ut, det vill Ellevio genom en ny rikstäckande kampanj ändra på..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Ellevio

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En miljon, hushållska , byta, elmätare, Elleviovill , förklaravarför
HBL - 25 jun 13 kl. 05:10

Snabb övergång till nya elmätare

Energibolagen har varit snabba med att byta ut gamla elmätare mot nya, distansavlästa timmätare. För många kunder är överraskningen stor när räkningen kommer. Elvärme på vintern är verkligen dyrt.

Cornucopia - 13 sep 20 kl. 15:56

5.5 miljoner elmätare ska bytas ut - vänta med avläsning till hemautomatisering

Samtliga elmätare i landet ska bytas ut fram till senast år 2025. De nya mätarna ska bland annat kunna fjärrstyras bättre, samtliga ska kunna hantera småskalig så kallad mikroproduktion av el utan att behöva bytas ut, timmätning av elen och även ha ett kundgränssnitt. Det senare innebär att det blir en standardisering på P1 och RJ12-uttag för inkoppling av egna mätare av elen, t ex till ditt hemautomatiseringssystem.

Expressen Dina Pengar - 18 jan 20 kl. 08:49

Ellevios miljardsatsning på nya elmätare väcker frågor

Elnätsföretaget Ellevio ska installera nya elmätare till närmare en miljon hushåll i Sverige.– Ett miljardprojekt, säger elnätsföretagets presschef Jonatan Björck, presschef.Runar Brännlund, professor i nationalekonomi vid Umeå universitet, tycker initiativet är bra, men undrar var kostnaden hamnar:– Det finns risk att den landar i knät på kunderna..

Nya Wermlands Tidningen - 28 feb 14 kl. 22:52

Sunnekomiker blir elmätare

Kristoffer Appelquist blir elmätare i ny Eon-kampanj. Elbolaget vill i en ny kampanj bidra till att 120 000 svenska hushåll får bättre koll på sin ekonomi..

NSD - 02 jan 19 kl. 11:37

Fem miljoner elmätare byts ut

Det ska gå att följa elförbrukningen den senaste kvarten när hushållen får nya elmätare..

Dagens Media - 28 feb 14 kl. 17:08

Kristoffer Appelquist blir elmätare

I en ny kampanj vill elbolaget Eon bidra till att 120 000 svenska hushåll får bättre koll på sin ekonomi..

YLE - 07 jul 14 kl. 04:15

Få hushåll fyndar på elbörsen

Finländarna har blivit bättre på att jämföra elpriser. Det är möjligt att binda priset till den nordiska elbörsen, men det är det få som gör än så länge. I fjol bytte omkring tio procent av de finländska elanvändarna elleverantör.

DI - 23 jan 15 kl. 11:58

Zennströms bolag ska sänka hushållens elpris

Det svenska startupbolaget Watty tar in 10 miljoner i investeringar för att ta sin smarta elmätare till marknaden. I ryggen har grundarna Skypemiljardären Niklas Zennström..

Trelleborgs Allehanda - 07 sep 12 kl. 10:15

Kyrkor ska bli varmare och tätare

Foto: Tomas Nyberg
Hammarlöv och Källstorps församling söker pengar från Lunds stift för att renovera fyra kyrkor.
Lunds stift har uppmanat sina församlingar att aktivt söka pengar eftersom det just nu finns mycket pengar att hämta. I gårdagens TA berättade Trelleborgs församling att man kommer att söka 4,5 miljoner kronor för att utföra 27 olika renoveringsarbeten i S:t Nicolai.

BT - 08 nov 14 kl. 11:46

Sparad el ger sparad slant

Med modern teknik och lite god vilja kan de flesta av oss med relativt enkla medel spara el och därmed göra en insats för miljön och krympa elräkningen. Ett normalsvenskt hem. Det är tänt lite överallt.

Cornucopia - 07 jul 19 kl. 14:40

Hemautomatiseringsträsken - Home Assistant

TRIGGER WARNING: Är du teknofil och hade tänkt ha en skön semester, eller är mån om dina förhållanden till nära och kära, sluta läsa nu.

Open Source-programvaran Home Assistant ser ut att ha lyckats med att skapa en enhetlig plattform för hela ditt smarta hem, oavsett teknikleverantörer och plattformar. Detta ger oanade möjligheter för automatiseringen av ditt hem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.