Realtid > Ekonomi

Saturday, 28 November, 06:35

Realtid - 19 nov 20 kl. 08:28

Därför är spelbranschen så eftertraktad just nuEmbracers aggressiva uppköpsrundor, en het svensk indiescen och producenter som inte kan leverera spelkonsoler i tillräcklig takt – det är några av förklaringarna..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är spelbranschen, , eftertraktad, justnu
YLE - 15 okt 13 kl. 13:52

Alf Rehn: Vi ska vara stolta över spelbranschen!

Dagens affär med Supercell visar att Finland kan bygga företag som kvalar in i den absoluta toppklassen globalt när det gäller till exempel spel och underhållning, säger Alf Rehn som är professor i företagsekonomi vid Åbo Akademi.Rehn tycker att vi finländare ska vara stolta över vår spelindustri, men han påpekar också att den här branschen inte skapar speciellt många arbetsplatser. Och ingen av oss vet i vilken bransch vi hittar nästa miljardgrej.

GT - 24 feb 15 kl. 18:38

Hon vill få fler tjejer att välja spelbranschen

Tjejer i spelbranschen får utstå alltifrån högre krav till direkta trakasserier. Det vill Skövde-tjejen Mathilda Bjarnehed ändra på, bland annat genom att inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom spelutveckling. – Just nu är det en bransch av killar, för killar, säger hon..

E24 - 18 jul 16 kl. 05:54

Pokémon Go kan bli en game changer för spelbranschen

Mobilspelsbranschen växer explosionsartat på börsen just nu. Bäst går det för Nintendo, vars aktie har skjutit i höjden efter storsuccén Pokémon Go. Nu spås spelet som tagit världen med storm bli en ”game changer” för hela spelbranschen – men samtidigt väcks frågetecken kring Nintendos ogynnsamma betalningsmodell med appjättarna Apple och Google..

Computer Sweden - 11 jan 16 kl. 06:02

Har spelbranschen vunnit kriget? Piraterna kan inte knäcka storspelen längre


Svenska Just Cause 3 släpptes för en månad sedan, och orsakar fortfarande huvudvärk för piraterna. En viktig milstolpe för spelindustrin.

.

IDG - 11 jan 16 kl. 06:02

Har spelbranschen vunnit kriget? Piraterna kan inte knäcka storspelen längre


Svenska Just Cause 3 släpptes för en månad sedan, och orsakar fortfarande huvudvärk för piraterna. En viktig milstolpe för spelindustrin..

NSD - 26 feb 18 kl. 12:16

Just nu: Storsatsning på spelindustrin

Nu satsas miljonbelopp på spelbranschen..

YLE - 08 apr 14 kl. 18:50

Är det här Finlands nästa spelframgång?

Framtidsutsikterna är goda för den finländska spelbranschen, som väntas fortsätta växa också i år. Det här märks också på spelbolaget Grand Cru, som med knappt tre år på nacken redan nu anses vara Finlands nästa stora grej, efter Rovio och Supercell. - Vi är ett spelbolag som består av ett gäng nördar som bara vill göra roliga spel.

Sydsvenskan - 22 maj 11 kl. 12:24

Spelfeber på finska

Illustration: Rovio
Att skjuta arga fåglar mot grisar är framtiden.
Next week. Next week.

Sydsvenskan - 11 maj 11 kl. 06:30

Små spelföretag går sina egna vägar

Norden har en stark ställning när det gäller produktion av elektroniska spel. En tydlig bekräftelse på detta är "Nordic Game" - Malmös årliga internationella spelmässa för yrkesfolk som öppnar i dag.
?

YLE - 07 mar 14 kl. 15:18

Kristinestad satsar på kulturspel

Kristinestad ska ge sig in i spelbranschen. Just nu planeras för ett elektroniskt kulturspel, som dels ska bli en del av kulturutbudet och dels ska det väcka intresse för kulturlivet i stan. - Spelet ska öka kunskaperna om kulturen och lokalhistoria på ett roligt och modernt sätt.

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 07:14

Storspelen vågar inte ta ut svängarna

Foto: Ubisoft
Sommaren är här och därmed även den stora speltorkan. Utvecklarna tar paus och laddar upp inför höstens stortitlar.
Att vi är svältfödda på spel under årets varmaste månader tar speltjänst- en Steam vara på.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.