Realtid > Ekonomi

Tuesday, 01 December, 06:01

Realtid - 18 nov 20 kl. 16:54

Finansinspektionen har en mycket enögd syn på hushållens balansräkningarOm skulden är kopplad till en tillgångsmassa som ger högre avkastning än låneräntan, är skuld inte ett problem. Ju mer diversifierad tillgångsmassan är desto bättre, men det verkar inte FI hålla med om. Det konstaterar Realtids Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
FI, Realtids Claes Folkmar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansinspektionenhar en mycket , enögd, syn, hushållens, balansräkningar
Affärsvärlden - 14 apr 16 kl. 10:31

Finansinspektionen oroade över hushållens skulder

Finansinspektionen är oroade över hushållens skulder, säger FI:s chefsekonom Henrik Braconier vid en pressträff kring myndighetens bolåneundersökning..

Ekonomistas - 28 nov 14 kl. 06:00

Riksbanken och hushållens skuldsättning: Flodén svarar på Flams kritik

Det här är ett gästinlägg av Martin Flodén, vice riksbankschef och tidigare skribent på Ekonomistas. Harry Flam kritiserade förra veckan underlagen bakom Riksbankens syn på riskerna med hushållens skuldsättning. Harry menar att Riksbanken inte har underbyggt sin syn på riskerna med skriftliga underlag förrän i samband med stabilitetsrådets möte den 11 november.

Ekonomistas - 13 maj 19 kl. 07:00

Finanspolitiska rådet: Oron för hushållens skuldsättning och de makroekonomiska riskerna förefaller överdriven

Finanspolitiska rådet har kommit med sin rapport 2019. En sak som förtjänar att uppmärksammas är att rådet har ändrat sin bedömning av riskerna med hushållens skulder. I rapporten 2018 skrev man att ”rådets uppfattning är att den ökade skuldsättningen innebär en ökad sårbarhet som kan förstärka problem relaterade till eventuella obalanser på bostadsmarknaden”.

Cornucopia - 02 dec 15 kl. 08:52

Finansinspektionen: Hushållens skuldkvot når 190% år 2018

Finansinspektionen har försökt sig på att bygga en modell över hur de svenska hushållens skulder ska utvecklas framöver. Resultatet visar att skuldkvoten kan nå 190% år 2018.
Skuldkvot är skulder dividerad med disponibla inkomster (dvs inkomst efter skatt, inklusive bidrag som barnbidrag).

Ekonomistas - 07 dec 13 kl. 10:26

Läsvärd rapport om hushållens skuldsättning och bostadsmarknaden

En mycket läsvärd rapport av konsultföretaget Evidens, ”Om hushållens skulder och bostadsmarknaden”, presenterades torsdagen den 5 december vid ett seminarium i Riksdagens förstakammarsal. Rapporten diskuterar flera viktiga frågor och ger bra och väl underbyggda svar. Här är de frågor som diskuteras: Är bostadspriserna i Sverige övervärderade?

Ekonomistas - 07 jan 14 kl. 09:30

Är hushållens boränteförväntningar för låga?

Sedan i somras har Riksbanken fört fram ett nytt skäl till en högre reporänta (Riksbankens styrränta). Riksbanken påstår nämligen att hushållen skulle ha för låga boränteförväntningar. Men en närmare granskning visar att det knappast finns grund för Riksbankens påstående.

Cornucopia - 26 maj 16 kl. 14:20

Finansinspektionen: Hushållens skuldbubbla riskerar drabba konsumtionen

Finansinspektionen (FI) konstaterar i en ny rapport att svensk ekonomi och det svenska finansiella systemet är osårbart, annat än mot internationella händelser som Brexit eller en internationell bank- och finanskris. Hushållens skuldbubbla är inte systemhotande, men kan påverka ekonomin om hushållen måste börja betala räntor och amortera, vilket kan gå ut över den heliga konsumtionen.

Som äkta socialister konstaterar FI att hushållen har tillgångar som kan beslagtas, så skulderna är inget problem.

TA - 07 maj 14 kl. 12:06

Hushållens skulder större än väntat

Hushållen är skyldiga mycket mer pengar i relation till sina inkomster än man tidigare har trott, visar Riksbankens nya utredning. Högst ligger siffrorna i storstäderna.
Det är främst låg- och medelinkomsttagare som är högt skuldsatta.

YLE - 19 mar 18 kl. 10:50

Finansinspektionen skärper lånetaket - hushållens skuldsättning historiskt hög

Hushållens höga skuldsättning i Finland har blivit ett problem, anser Finansinspektionen. Den höga skuldsättningen är enligt Finansinspektionen den största sårbarheten i det finansiella systemet..

BT - 10 mar 13 kl. 10:14

"Hushållens ovilja att amortera hotar ekonomin"

Hushållens ovilja att amortera bolån hotar samhällsekonomin, enligt Riksbanken. Chefen Stefan Ingves vill se reglering om inte banker och kunder skärper sig Men det är inte självklart att amortering är bäst för plånboken. Svenskarnas skulder bara stiger och stiger.

BT - 10 mar 13 kl. 10:14

Ingves: "Hushållens ovilja att amortera hotar samhällsekonomin"

Hushållens ovilja att amortera bolån hotar samhällsekonomin, enligt Riksbanken. Chefen Stefan Ingves vill se reglering om inte banker och kunder skärper sig Men det är inte självklart att amortering är bäst för plånboken. Svenskarnas skulder bara stiger och stiger.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.