Cornucopia > Ekonomi

Monday, 30 November, 22:04

Cornucopia - 18 nov 20 kl. 14:53

Omfattande samhällsvinster med permanentat distansarbeteGivet att situationen med ökat distansarbete permanentas när coronapandemin är över finns det enorma samhällsvinster att göra, i bland annat uteblivet investeringsbehov i transportinfraastruktur, och minskad allmän sjukdomsspridning för att nämna några punkter. Kanske är det dags att avblåsa de sk höghastighetsjärnvägarna helt, när arbetsresorna kraftigt kommer minska framöver?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
GSEK, Stockholm, Banks

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, samhällsvinstermed , permanentat, distansarbete
SR - 31 aug 16 kl. 06:16

Stora samhällsvinster om bilister börjar cykla

Det finns stora värden att vinna för samhället om fler bilister börjar cykla till jobbet. Professor Peter Schantz vid GIH har undersökt vad som händer om alla som skulle kunna cykla till jobbet på en halvtimme, gör det. Han säger att vinsterna är remarkabla..

Dagens PS - 08 apr 19 kl. 17:30

De bygger ett smartare och mer datadrivet samhälle

2020 är det året då det nya 5G, den femte generationens mobilsystem, kommer nå marknaden för första gången och svenskt näringsliv står inför en revolutionerande förändring i samband med att nya funktioner och användningsområden tillgängliggörs. För branscher som ställer höga krav på säkerhet och tillgänglighet kommer möjligheterna med den nya tekniken vara omvälvande eftersom den möjliggör hantering av stora mängder data i kombination med minimal fördröjning. Tieto är ett av de företag som tagit en ledande roll i utvecklingen mot ett smartare och mer datadrivet samhälle.

YLE - 02 jan 15 kl. 04:01

Sämre försäkringsskydd under distansarbete

Då en arbetstagare som jobbar på distans till exempel äter lunch är hen inte lika försäkrad som personer som lunchar på en vanlig arbetsplats. Om arbetstagaren inte tar initiativ, är personer som arbetar på distans i praktiken sämre försäkrade. Skadar man sig då man äter lunch eller går på toaletten på sin arbetsplats täcker arbetsgivarens lagstadgade olycksfallsförsäkring oftast skadan.

Cornucopia - 15 jul 20 kl. 09:28

Gungor och karuseller - ökat distansarbete ställer krav på större bostäder

"Det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellen."Om vårens distansarbete delvis ska permanentas och arbetsgivare dra ner på de egna lokalytorna, så kommer det ställa krav på våra bostäder, både i yta, antal rum och i utformning. Dels behöver man avskildhet och större utrymmen att arbeta på, dels kan det ställas krav från arbetsgivaren på grund av arbetsmiljölagar, eller möjligheten att hyra arbetsplatsen av arbetstagaren, vilket ställer en del krav åtminstone för egenföretagare.

HBL - 02 sep 13 kl. 13:32

Karriär och familj kan kombineras med distansarbete

Finländare med inflytande i storbolag hoppas det blir lättare att skaffa hjälp i hemmet och att möjligheterna till distansarbete ökar. FNB vände sig till 16 styrelsemedlemmar i stora börsbolag med frågor om hur företagstopparna klarar av att kombinera arbete och familj.
Särskilt kvinnorna efterlyste ett enklare förfarande för att få hjälp i hemmet.

BT - 24 maj 14 kl. 10:55

Ingen svensk välfärd utan invandring

SD vill inte se mer invandring i Sverige. De tror sig kunna spara 118 miljarder kronor genom att stänga gränserna och använda pengarna till bland annt fler vårdplatser. Frågan man då ställer sig är hur de skall bemanna en fördubbling av vårdplatserna utan invandring?

Ekonomistas - 25 nov 14 kl. 05:00

Är regeringens skepsis mot GMO välgrundad?

Sveriges hållning i EU gällande genetiskt modifierade grödor, GM-grödor eller GMO, har traditionellt varit att följa EUs vetenskapliga rekommendationer. Men trots att EU sedan många år haft en extremt skeptisk linje mot GMO, verkar Sverige nu vilja föra en ännu extremare politik. Sveriges Radio rapporterar att regeringen instruerat sin representant från Livsmedelsverket att frångå den traditionella svenska hållningen och inte följa EUs vetenskapliga råd.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:33

Att prioritera är inte att ställa grupper mot varandra

Att ställa olika gruppers behov mot varandra, är ovärdigt, skrev Pelle Kölhed, vice ordförande för Handikappförbunden. Han är orolig för nedskärning av assistansersättningen som kan förväntas i ett allt kärvare ekonomiskt läge. Men självfallet måste regeringen tillåtas prioritera mellan angelägna samhällsbehov.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.