PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 29 November, 03:06

PrivataAffärer - 18 nov 20 kl. 10:13

Morgan Stanley ser nu positivt på TeslaMorgan Stanley har gett aktien rekommendationen övervikt, från tidigare jämvikt, och höjt riktkursen med 50 procent till 540 dollar – 22 procent högre än tisdagens stängningsnotering. Motivet till den mer positiva inställningen är att Tesla enligt Morgan Stanley står på gränsen till ett avgörande modellskifte, från att sälja bilar till att skapa höga marginaler från mjukvara och tjänster. ”Att värdera Tesla enbart på bilförsäljningen ignorerar de multipla affärer som är inbäddade i företaget”, skriver analytikern Adam Jonas i analysen..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stanley, Tesla, Morgan Stanley, Adam Jonas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Stanley, sernu , positivt, Tesla
PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 10:26

Morgan Stanley ser cyklisk risk för fordonssektorn

”Vi tror att konsensusförväntningarna om stigande marginaler kommer att visa sig vara för optimistiska”, skriver Morgan Stanley i en analys för den europeiska sektorn för fordons- och fordonsrelaterade aktier (Autos & Shared Mobility). I analysen sänker Morgan Stanley rekommendationerna för Autoliv och Veoneer till jämvikt (övervikt) samt drar ned riktkursen för lastbilsföretaget Volvo som de har en underviktrekommendation för. Autolivaktien har gått starkt jämfört med sektorkollegorna och tillväxtstoryn för 2019/2020 är välkänd, menar Morgan Stanley som håller riktkursen för Autoliv oförändrad på 100 dollar trots den sänkta rekommendationen.

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 10:35

Assa Abloy: Morgan Stanley ser minskat vinstbidrag från förvärv

Det skriver Morgan Stanley i en analys och konstaterar att samtidigt som förvärvsbidraget kan antas avta visar svagare byggstatistik på risken för att även Assa Abloys organiska tillväxt kan bromsa in. ”Och här ser vi en särskild risk från det andra halvåret 2019 och in i 2020”, skriver investmentbanken. Morgan Stanley har sänkt rekommendationen för Assa Abloy till undervikt (jämvikt) och justerat ner riktkursen till 183 kr (188).

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - 03 jan 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser köpläge i Lundin Mining

Lundin Mining står inför en period då investeringsbudgeten väntas minska, samtidigt som produktionsvolymen bör öka och metallhalterna i den brutna malmen stiga. Expansionsprojektet vid portugisiska Neves-Corvo har dock blivit dyrare än beräknat och dessutom dragit ut på tiden. Detta är väl känt och bör vara inprisat i dagens kursnivåer, men risken är inte helt över än.

DI - 17 apr 14 kl. 12:48

Morgan Stanley överraskade positivt

Morgan Stanley redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:68 dollar för kvarvarande verksamhet för det första kvartalet 2014..

Affärsvärlden - 17 apr 14 kl. 12:59

Morgan Stanley överraskar positivt

Investmentbanken Morgan Stanley redovisar ett justerat resultat för det första kvartalet 2014 på 0,68 dollar per aktie..

Affärsvärlden - 17 jul 14 kl. 13:42

Morgan Stanley: Ser momentum i våra affärsområden

Investmentbanken Morgan Stanley redovisar ett resultat exklusive engångsposter för det andra kvartalet 2014 på 0,60 dollar per aktie (0,43)..

Affärsvärlden - 28 jul 14 kl. 12:40

Morgan Stanley: Ser fortsatt uppsida i kabel-tv-operatören

Morgan Stanley inleder bevakning av kabel-tv-operatören Com Hem med rekommendationen övervikt och en riktkurs på 67 kronor..

PrivataAffärer - 11 okt 16 kl. 09:05

Morgan Stanley ser orosmoln i svensk fastighetssektor

Samtliga ljus lyser gröna för den svenska fastighetssektorn i dagsläget. Men som starkt cyklisk och högt belånad finns det potentiella katalysatorer som skulle kunna utlösa en kraftig korrektion. Det skriver Morgan Stanley i en analys på tisdagen....

Affärsvärlden - 11 okt 16 kl. 09:43

Morgan Stanley ser orosmoln i svensk fastighetssektor

Samtliga ljus lyser gröna för den svenska fastighetssektorn i dagsläget. Men som starkt cyklisk och högt belånad finns det potentiella katalysatorer som skulle kunna utlösa en kraftig korrektion. Det skriver Morgan Stanley i en analys på tisdagen..

Affärsvärlden - 07 feb 17 kl. 11:25

Morgan Stanley ser vändpunkt för Nokia

Morgan Stanley tror att 2017 kan utgöra en vändpunkt för aktien i Nokia och hänvisar bland annat till förväntningar om att bolagets resultat stabiliseras och kostnadssänkningarna till slut ger synliga effekter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.