SVT > Ekonomi

Tuesday, 24 November, 05:08

SVT - 17 nov 20 kl. 21:22

Nationalekonomen: ”Dödligheten minskar inte av lockdowns” Att stänga ned Sverige för att stoppa pandemin gör att hälsokrisen förvandlas till en ekonomisk kris, det säger Lars Jonung, professor i nationalekonomi. – Jag ser det som en åtgärd som politiker tar till för att visa handlingskraft, inte för att de har stöd i forskningen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Lars Jonung

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nationalekonomen, Dödligheten, minskarinte av , lockdowns
YA - 14 maj 14 kl. 04:00

Skillnader i klyftor

En ny bok om inkomstskillnader har välkomnats av vänstern men ger inte en rättvis bild av situationen i Sverige.
Sju av tio svenskar vill att inkomstskillnaderna minskar medan 25 procent tycker att det är bra som det är. Det visar en undersökning som SVT låtit Sifo genomföra där 1 000 personer fått svara på frågan: ”Tycker du att inkomstskillnaden bör minska, förbli som de är eller öka?

YLE - 17 jul 14 kl. 04:23

"Vi har en konstlad bostadsbrist i Finland"

Bristen på boende till ett skäligt pris är verklig, men det är en konstlad brist som beror på myndighetsreglering och byråkrati, säger nationalekonomen Roger Wessman. Många bostadssökare nedslås av bristen på boende till ett skäligt pris. Problemet gäller framför allt huvudstadsregionen, men också andra tillväxtcentra.

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 11 kl. 06:30

Sju miljarder skäl att fira

Foto: Karim Kadim
Idag blir vi sju miljarder människor på jorden enligt FN:s beräkningar. Så många människor har aldrig förr levt på vår planet.
Om denna historiska milstolpe ska firas eller inte råder det delade meningar om med tanke på alla de utmaningar som mänskligheten står inför.

YA - 29 mar 12 kl. 06:31

Kommunen och kapitalet

Att minska utanförskapet var en av den borgerliga alliansens stora mål när man kom till makten 2006.
Långtidssjukskrivna och personer som varit arbetslösa länge skulle med alla medel in på arbetsmarknaden igen. Genom stora reformer har regeringen försökt att bekämpa utanförskapet, bland annat genom förändringar i sjukförsäkringen.

YLE - 06 sep 15 kl. 10:59

Förslag 162: Staten ska rusta upp jordbruket

Aktivt statligt ingripande i upprustningen av det inhemska jordbruket minskar arbetslösheten. 1.Den amerikanske nationalekonomen John Keyne's förslag om "The New Deal" 2.

YLE - 11 jul 17 kl. 14:01

Så tänker tankesmedjor om Finlands framtid

På tisdaf publicerar sju tankesmedjor sina tankar om hur Finland kan se ut i framtiden. Varje tankesmedja presenterar sitt alternativ för hur framtiden ser ut, baserat på ett ämne eller en trend som kräver en lösning. Idén med tankesmedjor är att de ska koppla samman vetenskap och politik.

Trelleborgs Allehanda - 21 feb 12 kl. 17:21

Mindre skolklasser en samhällsvinst

Colourbox
Mindre klasser i skolan lönar sig för både eleverna och samhället, hävdas i en ny forskningsrapport. Läraren Helene Bragsjö i Åkersberga har 21 elever. Idealiskt, tycker hon: - Det finns utrymme för alla att vara den man är i vår grupp.

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 12 kl. 06:30

Att våga välja väg

I veckan öppnade en ny väg i Trelleborg. Det var utbyggnaden av Västra ringvägens förlängning till 108:an som blev färdig långt tidigare än beräknat och därmed kunde öppnas för trafik.
Det innebär bland annat att belastningen på Hedvägen minskar när trafiken norrut kan välja den nya vägen.

YA - 01 jun 13 kl. 04:00

20 år efter kraschen

Foto: Jonas Ekströmer
Det finns mycket av att lära av kriser.
Den svenska krisen i början av 1990-talet visar det med stor tydlighet. Efter att Sverige tvingades ge upp den fasta växelkursen för den svenska kronan gick luften ur svensk ekonomi.

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 04:00

20 år efter kraschen

Foto: Jonas Ekströmer
Det finns mycket av att lära av kriser.
Den svenska krisen i början av 1990-talet visar det med stor tydlighet. Efter att Sverige tvingades ge upp den fasta växelkursen för den svenska kronan gick luften ur svensk ekonomi.

YA - 14 nov 13 kl. 04:00

Bombad bostadsmarknad

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Boverket konstaterar att hyresregleringar leder till bostadsbrist. Den slutsatsen borde politikerna ta till sig.
Näst bombningar är hyresregleringar det säkraste sättet att förstöra en stad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.