SVT > Ekonomi

Tuesday, 24 November, 05:07

SVT - 17 nov 20 kl. 21:22

Därför är Tyskland EU:s motorTyskland är Sveriges absolut viktigaste handelspartner och stora delar av Europa är helt beroende av tysk import och export. Men vad är det som gör Tyskland till Europas finansiella motor? Ekonomibyrån ger svaren..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tyskland EU, Sveriges, Europa, Tyskland, Europas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är Tyskland, EU:s, motor
DI - 06 aug 14 kl. 11:25

Tyskland maskinen har börjat hosta

Europas ekonomiska motor Tyskland hackar. Krisen i Ukraina har börjat sätta spår i den reala ekonomin..

SvD - 08 jan 16 kl. 14:00

"Tyskland som industrination står på spel"

SPANING PÅ 2016. Ska Volkswagen lyckas rida ur stormen, undrar SvD:s motor- och bilindustrireporter Jonas Fröberg. Och vad är det egentligen som har hänt.

Jönköpingsnytt - 19 jul 18 kl. 21:33

De är redo för ett mc-äventyr i Tyskland

Europamästerskapet för veteranmotorcyklar går av stapeln i Tyskland de närmsta tre dagarna. Sex personer reser ner från Jönköping för att mäta sig med andra länder i flera olika moment, så som att starta en 100 år gammal motorcykel med kall motor.
.

Skånskan - 16 aug 18 kl. 18:20

Mellanskånsk fajt i Tyskland

Motor Till helgen kommer Tom Kristensson, SMK Hörby, med codriver Henrik Appelskog, Östergyllens RC, att köra VM-deltävlingen Adac Rallye Deutschland för Opel Rallye Junior Team.
Tävlingen avgörs i sydvästra Tyskland, och startar redan på torsdagkvällen med en kort Superspecialsträcka i St. Wendel, och avslutas på söndag eftermiddag.

DI - 29 maj 19 kl. 10:29

Europas motor hackar – högre arbetslöshet i Tyskland

Antalet arbetslösa i Tyskland steg med 60.000 personer i maj jämfört med månaden före. Enligt Reuters prognosenkät väntades en nedgång med 8.

DI - 23 sep 19 kl. 13:15

Analytiker: Högre risk för teknisk recession i Tyskland

Måndagens svaga tyska inköpschefsindex innebär en högre risk för att Europas ekonomiska motor, Tyskland, går in i en….

DN - 15 jan 13 kl. 14:46

Tyskland en hårsmån från recession

Den tyska ekonomin krympte med 0,5 procent under fjärde kvartalet 2012, vilket var en djupare nedgång än väntat. Europas ekonomiska motor befinner sig nu en hårsmån från recession..

DN - 19 maj 13 kl. 01:04

EU:s motor går i otakt

Frankrikes president betonar betydelsen av samarbetet med Tyskland. Det är på tiden..

GT - 21 sep 15 kl. 14:48

"Låt industrin vara integrationens motor"

I Sverige debatterar vi huruvida näringslivet ska ha kontakt med Sverigedemokraterna. I Tyskland menar bilindustrin att nyanlända är en förutsättning för inte bara branschens, men även landets överlevnad..

DI - 19 sep 17 kl. 18:42

Viktor Munkhammar: Fyra utmaningar väntar Tyskland

Den tyska ekonomin spinner för tillfället som en nyservad Mercedes-motor. Men maxfarten verkar ha sjunkit och på några års sikt hotar den demografiska utvecklingen att bromsa färden ytterligare..

Opinionen.se - 14 feb 13 kl. 09:45

Oväntat stor tysk BNP-minskning

Eurozonen befinner sig i en djupare recession än väntat. De två största ekonomierna i valutaunionen, Tyskland och Frankrike, krympte med 0,6 respektive 0,3 procent under fjärde kvartalet 2012. För Tysklands del var särskilt exporten en stor besvikelse, vilket bäddade för det sämsta kvartalet sedan djupdykningen med ?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.