Realtid > Ekonomi

Monday, 30 November, 11:49

Realtid - 17 nov 20 kl. 13:40

Riksbanken inleder köp av företagsobligationer via anbud och ökar öppenhetenRiksbankens köp av företagsobligationer har hittills skett genom ett bilateralt förfarande..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, inleder, köpav , företagsobligationer, via, anbudoch , ökar, öppenheten
DI - 01 sep 20 kl. 09:35

Riksbanken inleder köp av företagsobligationer 14 september

Riksbanken meddelade på tisdagen att de sedan tidigare aviserade köpen av företagsobligationer inleds veckan som börjar den 14 september..

Realtid - 01 sep 20 kl. 09:51

Nu inleder Riksbanken köpen av företagsobligationer

Riksbankens direktion har fattat beslut om att inleda köpen av företagsobliga­tioner nu i september..

Realtid - 20 mar 20 kl. 12:00

”Klockan tickar för Riksbanken att köpa företagsobligationer”

Fondförvaltarna befinner sig i börsturbulensens centrum. Så här tänker de om framtiden börsen och den egna fondens problem och möjligheter..

Cornucopia - 01 jul 20 kl. 10:06

Riksbanken lämnar reporäntan orörd till minst 2023 - ökar stödköpen på finansmarknaderna till 500 miljarder

Riksbanken ändrade som väntat inte styrräntan reporäntan, ändrar sin räntebana och sänker sin BNP-prognos för Sverige.  Däremot utökar man räddningspaketet för finansmarknadenra och kommer nu köpa obligationer för 500 GSEK inklusive företagsobligationer de närmsta tolv månaderna. Räkna också med kraftigt sänkta bolåneräntor och en räddad bostadsmarknad.

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 00:01

Förvaltaren: Därför lockar företagsobligationer i krisen

När covid-19-paniken tog ett strypgrepp på de finansiella marknaderna under fyra veckor från och med den 24 februari var nordiska företagsobligationer ett av de tillgångsslag som drabbades absolut hårdast. På den svenska marknaden skapade oron för lågkonjunktur och ökade företagskonkurser en sällan skådad likviditetskris. Investerare tog inom loppet av några veckor ut cirka 23 miljarder kronor från nordiska företagsobligationer, vilket motsvarar nästan 13 procent av de totala tillgångarna i dessa fonder.

Realtid - 12 maj 20 kl. 14:54

DNB Markets: "Dags för Riksbanken att börja köpa företagsobligationer"

"Nu är dags för Riksbanken att börja köpa företagsobligationer." Det skriver DNB Markets analytiker Ulf Andersson och Thomas Jellvik i sitt veckobrev. .

DI - 15 maj 20 kl. 11:13

Riksbanken anlitar amerikansk fondjätte för att utvärdera köp av företagsobligationer

Riksbanken har anlitat den amerikanska fondjätten Blackrock för att analysera den svenska marknaden för företagsobligationer..

Cornucopia - 29 apr 15 kl. 09:31

FLASH: Riksbanken sänker inte räntan - köper obligationer för 40 - 50 GSEK

Riksbanken med Stefan Ingves vid rodret behåller styrräntan vid -0.25%. Läsarna väntade sig i snitt en sänkning till -0.

PrivataAffärer - 13 jul 20 kl. 04:00

Lundkvist: Intresset ökar för asiatiska företagsobligationer

Sedan drygt fem år tillbaka finansierar sig den svenska staten, liksom flertalet europeiska länder, gratis med nollräntor på både korta och långa statspapper. För att få möjlighet till högre avkastning med statlig garanti har investerare därför blickat västerut och i högre grad investerat i amerikanska statsobligationer vars 10-åriga statsobligationer erbjudit en årlig kupong på 2-3 procent så sent som fram till och med ett år sedan. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve (Fed) har sänkt räntan ned mot noll för tredje gången i modern tid.

PrivataAffärer - 13 mar 20 kl. 11:45

Ingves: Riksbanken beredd att agera mer

Läs också: Riksbanken lånar ut 500 miljarder till företag Detta efter att direktionen vid ett extrainsatt möte på torsdagen beslutat att låna ut upp till 500 miljarder kronor till företagen via bankerna för att undvika att livskraftiga företag slås ut av coronavirusets spridning. Det kan handla om likviditetsstöd till banker, som lättnader i krav vi ställer, vi kan kö

Realtid - 15 maj 20 kl. 11:31

Riksbanken anlitar Blackrock

Riksbanken har beslutat att anlita Blackrock Financial Markets Advisory som extern konsult med uppdrag att bland annat utvärdera möjliga sätt att utforma ett eventuellt köpprogram av företagsobligationer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.