Resume > Ekonomi

Sunday, 29 November, 02:04

Resume - 17 nov 20 kl. 13:33

Klarna skapar framtidsbrevlåda med återvinning och 3D-skrivareEn brevlåda med separata fack för returer, återvinning, 3D-skrivare och delningsekonomin. Så kan framtidens shopping upplevelse se ut enligt Klarna..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Klarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarna, skapar, framtidsbrevlådamed , återvinningoch , 3D-skrivare
Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 07:09

Riksdagskandidater i Skåne bör kräva ökad återvinning

Foto: Bertil Ericson / TT
Hela 41 av 46 riksdagskandidater i Skåne som deltagit i en valenkät anser att det bör ställas krav på att avfall som kan materialåtervinnas ska sorteras ut och inte förbrännas. Nu måste politikerna gå från ord till handling och införa styrmedel som ökar återvinningen.
Regeringen har tillsatt ännu en klimatutredning.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 08:02

Trots de miljöfarliga gruvorna missgynnas återvinning

Detta är del två i vår reportageserie från Norra Kärr. I del ett kunde du läsa om oron för att den tilltänkta gruvan ska förgifta Vätterns vattenreserver. Här fördjupar vi oss i de för samhället nödvändiga sällsynta jordartsmetallerna.

Skånskan - 09 nov 16 kl. 06:00

Sista stationen för återvinning borta

Lund Det finns nu inga återvinningsstationer kvar i centrala Lund. Den vid Spolegatan stängde nyligen och någon annan lösning är inte i sikte. ERWP.

Nyteknik - 15 dec 17 kl. 12:54

Det våras för plaståtervinning – en växande resurs för industrin

Med nya sätt att separera och processa har återvunnen plast potential att bli en värdefull resurs så som metaller redan är. Stena Recycling och Stena Technoworld står inför fler satsningar på att utveckla plaståtervinning som skapar helt nya hållbara värden i samarbeten med näringsliv och kommuner..

Nya Wermlands Tidningen - 23 jan 14 kl. 14:09

De skapar av använt material

På förskolan Herrgården är barnen väl insatta i återvinning. Nu har de dessutom skapat en utställning av återvunnet material. – Det är jätteroligt, säger femåriga Mira som även är medveten om återvinningen hemma..

Nerikes Allehanda - 09 maj 14 kl. 08:32

Elever skapar och återvinner

På Karlsängskolan i Nora har man de senaste veckorna slagit ihop niornas slöjd- och bildlektioner för att arrangera en konstutställning med fokus på återvinning..

DN - 20 okt 15 kl. 09:45

Tysk sopbrist skapar kontrovers


Tyskar har nu blivit så bra på återvinning att de sopeldade kraftverken hamnat i bränslekris och måste importera sopor, precis som görs i Sverige. Men det ogillas av miljömedvetna tyskar..

BT - 05 jul 18 kl. 06:00

Hon skapar guld av skrot

När återvinning är ett måste för att rädda miljön ligger hennes konst precis rätt i tiden. Cecilia Davidsson Berg brinner för upcycling och har lyckats göra sitt inredningsmakeri av gamla slängda prylar till sitt heltidsjobb..

DN - 29 aug 19 kl. 13:54

Klimatfrågan skapar identitetskris i modevärlden

Inställd modevecka och Greta Thunberg pryder septembernumret av brittiska Vogue. När modebranschen proklamerar hållbarhet, återvinning och till och med avhållsamhet väcks….

SR - 09 aug 19 kl. 06:30

Plaståtervinning skapar nya möjligheter i Kenya

I Östafrika ger kampen mot miljöfarlig engångsplast nya affärsmöjligheter, såväl för storföretag som för mindre entreprenörer..

YLE - 12 feb 17 kl. 10:11

Återvunnen plast får nytt liv på Lojofabrik

Lådan som är tillverkad av återvunnen plast är något mörkare, men lika hållbar som en ny. Den har också slukat mindre energi. Tio procent av produktionen vid plastföretaget Orthex i Lojo kommer från avfall som har sorterats, krossats, tvättats, torkats och bearbetats till granulater.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.