Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 23 January, 07:14

Kristianstadsbladet - 01 feb 11 kl. 15:05

Sölvesborgsgrafiker gjorde Årets frimärke
Carina Länk från Sölvesborg står bakom årets frimärke 2010.
Frimärket med den lekande katten är ett av fyra frimärken i häftet "Katter" som formgivits av Carina Länk, som har rötterna i Sölvesborg.

? Det känns himla bra! mjau, säger Carina Länk med en leende smiley.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Årets, Länk, Sölvesborg, Katter, Carina Länk, Tre, Kronprinsessparet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sölvesborgsgrafikergjorde Årets , frimärke
YLE - 07 okt 14 kl. 09:20

Linvävaregatan i Ekenäs på frimärke

På torsdag (9.10) är det frimärkets dag och då publiceras ett frimärke med ett motiv från Linvävaregatan i Ekenäs. Lotta Rehnman är fotograf.

YLE - 31 aug 17 kl. 06:05

Borgå fick ett eget frimärke

Nationalstadsparkerna i Borgå, Tavastehus och Åbo pryder nya frimärken. På Borgås frimärke är Borgå domkyrka och Gamla stan i fokus. De nya, färggranna frimärkena har designats av grafikern Timo Mänttäri.

YLE - 26 jan 15 kl. 12:51

Nationalpark på årets vackraste frimärke

Årets vackraste frimärke 2014 Bild: Posten
Årets vackraste frimärke blev Teemu Ollikainens frimärke med Linnansaari nationalpark som motiv. Frimärket fick 9,4 procent av rösterna. På andra och tredje plats kom två frimärken med sommarmotiv, fotade av Janne Gröning och formgivna av Tero Jämsä.

YLE - 24 sep 12 kl. 13:56

Trefaldighetskyrkan i Vasa pryder frimärke

Trefaldighetskyrkan i Vasa kommer att pryda det frimärke som säljs i Vasa på frimärketsdag den 26.september. Temat för årets frimärke är en intressant vy som har betydelse.

YLE - 15 jan 16 kl. 16:31

Fantastiska framgången förevigas på frimärke

Unglejonens succé-VM på hemmais är föremål för postens senaste frimärke. Vi vill föra fram den positiva energin som unglejonen bjöd på till folket, säger designansvariga Tommi Kantola. Se frimärket i artikeln.

YLE - 19 aug 13 kl. 09:54

65-åriga Niinistö får frimärke

Fredagen den 23 augusti ger Itella ut ett jubileumsfrimärke för att hedra president Sauli Niinistö på hans 65-årsdag. Frimärket har designats av emeritusprofessor Tapio Vapaasalo vid Aalto-universitetet. Till skillnad från tidigare frimärken som porträtterar Finlands presidenter som baserar sig på en målning baserar sig Niinistös frimärke på ett fotografi.

Barometern - 27 sep 13 kl. 09:47

Waldner blir frimärke i Kina

Jan-Ove Waldner, en av världens bästa pingisspelare genom tiderna, blir frimärke både i Kina och i Sverige. Frimärket är det första i Kina med en utlänning avbildad. Det är första gången en utlänning blir frimärke i Kina.

YLE - 08 sep 14 kl. 11:41

Rekordmånga beställt Tom of Finland-frimärke

Posten börjar sälja de omtalade Tom of Finland-frimärkena i dag. Frimärkena har förhandsbeställts mer än något annat frimärke som Posten i Finland gett ut förut. Förhandsbeställningar har gjorts från 178 olika länder – efter Finland har mest frimärken gått åt i Sverige, England, USA och Frankrike.

Nyan - 01 okt 15 kl. 11:13

Cupmästarna på frimärke

För första gången ger Posten Åland den 1 oktober ut ett specialfrimärke för att hedra IFK Mariehamns guld i finska cupen.

Det skriver Posten Åland i ett pressmeddelande, som fortsätter:

Fotbollslaget IFK Mariehamns historiska bragd att vinna cupfinalen i finska cupen den 26 september i Valkeakoski tycker Posten Åland är värt att firas och har beslutat att med kort varsel producera ett specialfrimärke som kommer att finnas till försäljning från och med 1 oktober. Frimärket ges ut inom tjänsten Mina Frimärken, där privatpersoner och företag kan välja ett eget motiv till ett frimärke.

Nyan - 24 aug 16 kl. 11:45

Frimärke med folkdräktssmycke vann pris

Världens vackraste frimärke 2015. Det har åländska Cecilia Mattsson skapat, enligt en österrikisk frimärksorganisation.
Frimärket, med en schweizisk som motiv, ingår i en samutgivning mellan Åland och Schweiz med temat folkdräktssmycken, som gavs ut i september 2015.

YLE - 24 maj 17 kl. 13:00

Frimärke för att hedra Mauno Koivisto ges ut

Posten ger ut ett frimärke till minne av president Mauno Koivisto. Märket ges ut i en miljon exemplar. Utöver president Koivistos bild är storkorset av Finlands Vita Ros orden med kedja avbildat.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Margarinet Lätta utses till årets matbluff

Bordsmargarinet Lätta har utsetts till Årets matbluff av konsumentföreningen Äkta vara. Motiveringen är att produkten skyltar med rapsolja på förpackningen - men margarinet består till större del av den omdebatterade palmoljan.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

De kan få Sveriges Radios lyrikpris

Linnea Axelssons samiska släktepos "Ædnan" vann Augustpriset i den skönlitterära kategorin i höstas, något som överraskade många då det rör sig om lyrik i stället för prosa.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Nu bryter hamnstrejken ut i 15 hamnar

Facket har nobbat slutbudet från medlarna, och av allt att döma går hamnarbetarna ut i strejk i 15 svenska hamnar i dag. Konsekvenserna väntas bli stora för svenska företag som inte kan ta emot eller skicka varor.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Chefen om Galleria Boulevards utveckling: ”Vi ligger kring 40 butiker hela tiden”

Galleria Boulevard har tappat flera butiker på senare tid. Linda Borgström, centrum manager, uttrycker ingen större oro utan gläds åt nya aktörer som är på gång. ”Kan inte säga så mycket nu”, säger hon..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Febe Björklund till Kafé Framtiden

Hon var en populär person när hon jobbade som diakon i Bromölla. På torsdag kommer nu 80-åriga Febe Björklund till Bromölla. Har hon dragspelet med sig?

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Brist på bränsle kan stänga sjukhus i Gaza

Den svåra bränslekrisen i Gaza äventyrar patienters liv och hälsa, varnar Världshälsoorganisationen WHO. Brist på elektricitet och snabbt krympande bränslereserver hotar enligt FN-organet arbetet vid 14 av den palestinska enklavens sjukhus.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

De har dömts för terrorplaner

Totalt har tre personer dömts för terrorplaner sedan 2003 då lagen om terroristbrott infördes i Sverige. Här är en genomgång av fallen: PÅGÅR 2018: Sex män från Uzbekistan och Kirgizistan åtalas för förberedelse till terroristbrott (tre) och terrorfinansiering (samtliga sex) i Solna tingsrätt.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Peter Jacksons krigsdokumentär till Sverige

Peter Jacksons dokumentär där moderna verktyg använts för att väcka liv i filmklipp från första världskriget går upp på vita duken i Sverige.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tonga avskuret efter trasig ledning

Önationen Tonga i Oceanien är i princip avskuret från internet och telefon sedan en undervattenskabel gått sönder. Tonga är beroende av kontakt med omvärlden för att få dagligvaror och kontakten behövs också för turistnäringen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hertl snuvade Ovetjkin i målfest

Alexander Ovetjkins hattrick hjälpte inte. Washington förlorade hemma mot San José med 6-7 efter en annan tremålsskytts mål. Tomas Hertl avgjorde den målrika matchen på övertid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.