Realtid > Ekonomi

Friday, 27 November, 03:31

Realtid - 17 nov 20 kl. 11:23

Större företag och styrelsen kan omfattas av nya regler om lättnad i personaloptionsbeskattningStörre företag ska omfattas av nuvarande lagstifning för beskattning av personaloptioner, enligt ett förslag från Finansdepartementet..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Finansdepartementet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Större företagoch , styrelsenkan , omfattasav nya , regler, om lättnad i personaloptionsbeskattning
SR - 25 mar 20 kl. 12:04

Familjeföretag kan omfattas av nya reglerna

Riksdagens finansutskott vill utvidga systemet för korttidspermittering, som införs med anledning av coronakrisen. Även familjeföretag ska omfattas, uppger Ekots källor..

YLE - 12 nov 13 kl. 15:16

Storföretag fick grönt ljus för äldreomsorg i Kalreby

I Karleby är det nu klart att stora delar av äldreomsorgen ges över till storföretag. Stadsstyrelsen godkände upphandlingen i går (måndag). - Vi kunde inte göra så mycket mer än det här.

Dagensanalys.se - 23 feb 17 kl. 11:45

Olle F. förklarar: Hur det var att arbeta i multinationella företag

Jag har berättat om mina fem år i Esso. Ute på svanstippen av världens törsta företag. Styrt av regler och revisorer, ändå stimulerande och framåt.

Computer Sweden - 22 mar 19 kl. 06:02

Skärpt säkerhetsskyddslag den 1 april – svenska företag illa förberedda


Om knappt två veckor träder en ny säkerhetsskyddslag i kraft. Men bara runt vart tionde större svenskt företag som omfattas av den uppger sig vara väl förberett..

Computer Sweden - 06 nov 19 kl. 06:04

Dags att skapa regler för anställda som blir cyborger


Inom bara några år kommer många företag att skapa regler inte bara för hur de ska hantera att anställda har med sig egna mobiler och datorer – utan också för anställda som har opererat in teknik i sina kroppar. Det spår analysföretaget Gartner..

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 06:30

Bonnier dementerar bonusavtal Ansvaret kan falla tillbaka på styrelsen själv

Om Johan Ståhls påstådda felaktiga affärer varit stora, kan ansvaret falla tillbaka på styrelsen. Det har aldrig funnits något bonusavtal som gav Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl höjd bonus vid ökade förluster. Det säger nu koncernchef Jonas Bonnier.

YLE - 26 okt 16 kl. 16:23

Åtalad i Bensowrättegången: Jag har inte brutit mot stiftelsens regler

Den åtalade tidigare verksamhetsledaren och styrelsemedlemmen i stiftelsen Bensows barnhem försvarade sig under onsdagseftermiddagen i Esbo tingsrätt. Han sköt in pengar från stiftelsen i sitt företag och använde dem privat. Han åtalas för grovt skattebedrägeri, grovt bokföringsbrott och missbruk av förtroendeställning.

YLE - 02 maj 14 kl. 04:00

Raseborg valde egen tjänstemans byggföretag

Allt gick inte som på Strömsö när Raseborg upphandlade timarbeten av företag i bygg- och vvs-branschen. Den nya avdelningschefen på Intern service är mycket kritisk till hur avdelningen hanterade en koppling som fanns mellan dåvarande fastighetschefen och ett byggföretag som staden nu samarbetar med. - Det var en fatal felbedömning av dåvarande fastighetschefen att delta.

Regeringen - 15 mar 18 kl. 12:30

Nya regler vid bokning av paketresor stärker konsumentskyddet

Många resenärer bokar numera sina resor på internet och många reseföretag erbjuder möjligheter att skräddarsy paketresor. Utvecklingen har medfört att vissa resor inte omfattas av det nuvarande regelverket. Regeringen föreslår därför nya regler som ökar skyddet för resenärer.

Cornucopia - 24 jun 19 kl. 16:13

GDPR - Företag behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning

Sedan införandet av GDPR gäller inte längre den svenska kamerabevakningslagen på samma sätt som tidigare. Företag utanför allmänt intresse behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning, utan i princip gäller bara tillståndsbehovet myndigheter eller verksamheter som sker genom myndighetspåbud, som skolor och sjukhus. Givet att man upprättar rätt skyltning och dokumentation är det i princip fritt fram för företag att installera kameraövervakning.

HBL - 18 dec 13 kl. 15:10

Kevas styrelse vill se nya regler

Kevas styrelse har tagit del av den interna utredningen om chefers förmåner och vill se nya förvaltningsregler och kostnadsgränser. Fram till mars ska en arbetsgrupp som innefattar både representanter för ledningen och en personalrepresentant få fram en tydligare intern förvaltningskultur.Utredningsmannen Tom Kåla, som nu återgår till att vara ekonomichef, säger att det funnits brister i ansvarsfördelningen och reglerna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.