PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 29 November, 05:40

PrivataAffärer - 17 nov 20 kl. 11:28

Nordea: Riksbanken krattar manegen för mellanmötesåtgärd”Det här mötet känns som en icke-händelse. Det har inte hänt särskilt mycket som borde kunna få Riksbanken att behöva agera redan nu, även om de skulle kunna erkänna att det ser ut som att dess dystra alternativscenario med en andra virusvåg ser ut att realiseras. Riksbanken skulle även kunna kratta manegen för en mellanmötesåtgärd så att inte förväntansbilden springer ifrån dem. Nästa möte är inte förrän i februari, och februari kan upplevas som väldigt långt bort just nu”, säger Martin Enlund. Han påpekar att Riksbanken i de senaste penningpolitiska rapporterna lyft fram det index över åtgärder för att minska smittspridning som upprättas av Oxford University.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Riksbanken, Martin Enlund, Oxford University, Hårda, ECB, Federal Reserve, Fed, Han, Stefan Ingves, Anna Breman, En, ESG, Riksbankens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Riksbanken, krattar, manegenför , mellanmötesåtgärd
GöteborgsPosten - 22 apr 14 kl. 22:09

Göteborg krattar manegen

I dag är en delegation från Göteborg på plats hos internationella hästsportförbundet i Lausanne. Syfte: att kratta manegen inför ryttar-EM 2017..

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 15:55

Nordea: Riksbanken kan sänka räntan runt årsskiftet

  ”Som prissättningen ser ut i dag skulle jag personligen tro att mycket talar för att Riksbanken kan sänka tillbaka reporäntan till -0,50 procent igen runt årsskiftet. Det handlar inte om att svenska data skulle vara dåliga utan att globala centralbanksförväntningar faller som en sten. Majoriteten i direktionen verkar inte ha sett något problem med en reporänta på -0,50 så varför inte återgå till det om sakerna fortsätter att träffa fläkten globalt”, säger han.

DI - 28 sep 11 kl. 11:45

Nordea: Riksbanken sänker räntan

Nästa steg från Riksbanken blir en räntesänkning, tror Nordea..

Affärsvärlden - 24 mar 14 kl. 12:13

Nordea: Riksbanken låter räntan ligga

Nordea tror att Riksbanken kommer att lämna reporäntan oförändrad vid april-mötet och att styrräntan inte heller sänks senare under året..

DI - 21 okt 15 kl. 10:41

Nordea: Riksbanken kommer att agera

Trots att inflationen är i linje med Riksbankens prognos tror Nordea att Riksbanken kommer att vidta ytterligare åtgärder vid nästa veckas penningpolitiska möte – detta för att undvika en kronförstärkning som riskerar att sätta käppar i hjulen för inflationsuppgången..

Affärsvärlden - 12 jul 16 kl. 10:24

Nordea: "Riksbanken kommer vila på hanen"

Inflationen i juni var i linje med förväntningarna och kommer inte att föranleda några åtgärder från Riksbanken, bedömer Nordea..

DI - 08 jun 17 kl. 17:04

Nordea: Riksbanken saboterar semestern

Riksbanken inte bara dämpar kronans växelkurs utan pressar ned den ytterligare. Sveriges valuta har blivit iskall bland placerare, skriver Nordea i en riktig känga mot Stefan Ingves och co..

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 15:00

Nordea: Riksbanken höjer räntan i december

Prognosen som publicerades i veckan konstaterar att det är hög tid att höja räntan, då inflationen under flera månader legat på eller strax över Riksbankens mål. Vid informationen om att reporäntan skulle behållas oförändrad vid senaste direktionsmötet meddelade Riksbanken också att det blir ytterligare en räntehöjning nästa år, oavsett om den första höjningen kommer nu i december eller i februari nästa år. Men den bedömningen delar inte Nordeas analytiker som räknar med att inflationen börjar falla tillbaka igen under 2019.

GöteborgsPosten - 04 sep 19 kl. 13:07

Nordea: Riksbanken sänker räntan i år

Riksbanken tvingas att sänka räntan redan i år. Det tror Nordeas ekonomer som är betydligt mer negativa om svensk ekonomi än Riksbanken och regeringen..

DI - 25 aug 11 kl. 11:55

Nordea: Riksbanken dröjer med räntehöjning

Tonen i vice riksbankschef Svante Öbergs tal om ekonomin på torsdagen var balanserat, anser Nordea-ekonomen Torbjörn Isaksson..

DI - 02 maj 12 kl. 20:11

Nordea: "Riksbanken sänker räntan i oktober"

En överraskande stark arbetsmarknad hittills i år och Riksbankens breddade penningpolitiska perspektiv gör att Nordea nu ändrar sin prognos på Riksbankens reporänta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.