PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 28 November, 20:55

PrivataAffärer - 17 nov 20 kl. 10:09

Pareto: Överraskande att SKF:s vd avgår”Vi är förvånade över detta steg från styrelsen (och Alrik Danielson), men kan se att de nya finansiella mål som nyligen presenterades för 2025 om att minska antalet fabriker med 30 procent från 100 till 70 med målet att sänka kostnaderna med 5 miljarder kronor är en ny utmaning och kan vara orsaken till ledarskapsförändringen”, resonerar analyshuset. Pareto anser att det är betryggande att Alrik Danielson stannar kvar på posten tills dess att en efterträdare tillträder, men beskedet att styrelsen letar efter nytt ledarskap är ändå negativt på kort sikt, enligt analyshuset. På sikt tror Pareto dock att Alrik Danielson har lagt grund för en framgångsrik implementering i riktning mot ett mer strömlinjeformat och effektivt SKF. Kullagerföretagets styrelseordföra
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SKF, Alrik Danielson, Pareto, Hans Stråberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Överraskandeatt , SKF:svd , avgår
SvD - 15 okt 14 kl. 13:01

SKF:s avgående vd ser dystra tendenser

SKF:s vd ser dystra tendenser och skriver i sin kvartalsrapport att efterfrågan var lägre än väntat i Europa och inom fordonsenheten. Men trots att rapporten var bättre än väntat på vissa punkter vände aktien ned..

SvD - 01 jan 15 kl. 14:42

Sista föreställningen med SKF

Om du hamnar bredvid en ropande skotte på Frölunda Indians hemmamatcher har du antagligen träffat på SKF:s avgående vd. Efter 38 år på SKF går Tom Johnstone nu vidare mot en styrelsekarriär inom Wallenbergsfären..

SVT - 06 jul 15 kl. 07:50

Grekiske finansministern avgår

Greklands finansminister Yanis Varoufakis meddelade i dag överraskande att han avgår..

Sydsvenskan - 04 nov 17 kl. 12:14

Libanons ledare avgår – kritiserar Hizbollah

Libanon står inför politiskt kaos sedan premiärminister Saad al-Hariri överraskande meddelat sin avgång. Beslutet blottar den djupa sprickan i landet – som skär rakt igenom storpolitiken i Mellanöstern. Enligt Saad al-Hariri har spänningarna i landet n.

GöteborgsPosten - 04 nov 17 kl. 16:15

Libanons ledare avgår – kritiserar Hizbollah

Libanon står inför politiskt kaos sedan premiärminister Saad al-Hariri överraskande meddelat sin avgång. Beslutet blottar den djupa sprickan i landet – som skär rakt igenom storpolitiken i Mellanöstern..

UNT - 04 nov 17 kl. 16:15

Libanons ledare avgår – kritiserar Hizbollah

Libanon står inför politiskt kaos sedan premiärminister Saad al-Hariri överraskande meddelat sin avgång..

DN - 28 aug 18 kl. 11:54

Frankrikes miljöminsiter avgår

Nicolas Hulot meddelade på tisdagen i fransk radio överraskande att han avgår som Frankrikes miljöminister.  ”Jag har fattat beslutet att lämna regeringen”, säger Hulot till France Inter, och tillägger att han känner sig ensam i sitt miljöengagemang och att regeringen inte gör tillräckligt stora framsteg på klimatområdet..

BT - 21 aug 14 kl. 10:15

SKF:s vd slutar

Kullagerjätten SKF:s vd Tom Johnstone har beslutat att lämna sin post vid det kommande årsskiftet. - Jag tycker att det är dags. Det framgår av årsredovisningen att jag ska gå i pension nästa år, säger Tom Johnstone.

BT - 13 jun 12 kl. 10:11

Svagare för SKF- aktien föll

Verkstadsföretaget SKF räknar med en något svagare efterfrågan på sina produkter och tjänster under andra kvartalet jämfört med motsvarande period 2011.
Beskedet fick SKF:s aktiekurs att falla tungt.
Verkstadsföretaget SKF ska också skära ned kostnaderna i Tyskland genom att erbjuda avtalspensioner och andra frivilliga avgångar.

TA - 11 feb 13 kl. 12:05

Påven avgår - inte hänt på 600 år

Påven Benedictus XVI lämnar sitt ämbete den 28 februari. Den åldrande ledaren orkar inte längre. Det är första gången sedan 1400-talet som en påve kliver ned av egen vilja.

DI - 07 okt 19 kl. 08:04

Nancy Gougarty avgår från SKF:s styrelse – utreds av SEC

SKF:s styrelseledamot Nancy Gougarty har valt att avgå av personliga skäl..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.