PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 24 November, 04:54

PrivataAffärer - 17 nov 20 kl. 07:10

Tesla in i S&P 500Det rapporterar flera internationella medier efter besked från S&P Dow Jones Indices. Baserat på måndagens stängningskurs kommer Tesla vara ett av de tio mest värdefulla bolagen i indexet. Vem som ska ingå i indexet bestäms av en särskild kommitté som tittar både kvantitativa som kvalitativa faktorer. Tesla kom inte in i indexet i september när det ombalanserades, trots att börsvärdet med råge infriade kraven. CNBC pekar i sin rapportering på att elbilstillverkaren nu gått med vinst i fem kvartal i rad och att det kan ha varit avgörande denna gång.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Dow Jones Indices, Tesla, CNBC

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teslain i , S&P, 500
DI - 11 dec 19 kl. 10:10

Tesla kommer tillverka 500.000 tyska bilar per år

Tesla planerar att producera upp till 500.000 bilar per år i den kommande tyska fabriken..

DI - 03 okt 16 kl. 07:32

Dubblad försäljning för Tesla

Tesla levererade 24.500 bilar under det tredje kvartalet vilket var en ökning med 111 procent jämfört med samma period i fjol. Jämfört med det föregående kvartalet ökade leveranserna med 70 procent..

Cornucopia - 29 mar 18 kl. 16:00

Körexempel från verkligheten: Tesla Model X tor Stockholm

En läsare har gjort en körning från Sjuhäradsområdet till Stockholm tur och retur med sin nya Tesla Model X 100. Nedan följer lite siffror kring förbrukning, tid och ekonomi.
Tesla Model S.

Cornucopia - 14 jan 20 kl. 07:02

Börserna upp i USA - Tesla över 500 USD

Börserna steg i USA under gårdagskvällen och Tesla fortsatte sin närmast paraboliska kursrusning och ligger nu över 500 USD. Känslan är väldigt år 2000 och IT-bubblan.Tesla.

Cornucopia - 20 mar 17 kl. 11:42

Tesla Model 3 kommer kosta runt 500 000:- SEK i Sverige

Hyundais nya elbil Ioniq ger ledtrådar kring var Tesla Model 3 kommer hamna i pris. En ordinär Model 3 bör baserat på Ioniq landa på runt 500 000:- SEK i Sverige.
Tesla Model 3.

Cornucopia - 01 jul 20 kl. 08:04

Kraftiga uppgångar i USA - blandat i Asien - nya börsrekord för Tesla

Börserna steg kraftigt i USA under gårdagen, medan börsen var svag i Stockholm. Bland annat slog Tesla nytt börsrekord på spekulationer om inkludering i indexet S&P-500. I Asien är börsutvecklingen blandad under morgonen.

PrivataAffärer - 03 aug 20 kl. 07:58

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

Cornucopia - 06 feb 20 kl. 13:25

Tesla rasade tillbaka 17%

Tesla-aktien kraschade tillbaka 17% under gårdagens handel efter tisdagens kursrekord. Frågan är om vi har en liten upprekyl att vänta för att skapa en perfekt huvudskuldra-bubbla?
Marknadsbubblans anatomi.

Cornucopia - 09 sep 20 kl. 06:24

Fortsatt teknikkrasch på Nasdaqbörsen - index -4.11%, Apple -6.73% och Tesla -21.06

Kraschen på teknikbörsen Nasdaq fortsatte i USA igår, efter att handeln återigen kommit igång sedan ledigheten under måndagens Labor Day. Utmärkande för kraschen var förstås det kraftigt övervärderade Tesla som kraschade med 21.06%, samt jätten Apple med -6.

Cornucopia - 08 dec 19 kl. 10:46

Cybertruck: Kommer Tesla med nya billigare batterier?

Teslas kommande monster CyberTruck är misstänkt lågt prissatt, trots en räckvidd på 800 km och vad som antagligen är en dubbelt så stor batteribank som på Tesla Model X. Detta talar för att Tesla kan vara på väg att introducera ny och billigare batteriteknik. Frågan är vad det kommer få för konsekvenser på det övriga modellutbudet.

Cornucopia - 11 aug 18 kl. 17:57

Tesla Model S har 48% av svenska bilmarknaden i prissegmentet

Telsas premiumsedan Model S har ensamt 48% av den svenska bilmarknaden i sitt prissegment än så länge i år. Uppenbarligen har svenskar i denna kredit- och köpkraftzon en stark tilltro till Tesla. När du inte har råd med en Tessla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.