PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 23 November, 20:50

PrivataAffärer - 17 nov 20 kl. 07:06

Handelsbanken: Bomarknaden går in i lugnare fasFör fastighetsmarknaden är det viktigt att den andra vågen inte leder till en stor våg av företagskonkurser och kraftigt ökad oro som sprids till finansiella marknader. Pandemin drabbade stora delar av tjänstesektorn och industrin under våren och farhågan var att det med viss eftersläpning skulle slå hårt även på fastighetssektorn. Kommersiella fastighetsägare med exponering mot detaljhandeln drabbades snabbt när kundernas intjäning rycktes undan. Fastighetsägare med exponering mot kontor drabbades genom osäkrare framtidsutsikter när hemarbete blev en tydligare norm, samt genom dyrare finansiering. När dammet har lagt sig ser Handelsbanken dock att många av de bestående effekterna av pandemin i realiteten är en förstärkning av de strukturella förändringar som re
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Handelsbanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelsbanken, Bomarknaden, gårin i , lugnare, fas
Dagens PS - 14 feb 18 kl. 10:47

Handelsbanken spår fortsatta boprisnedgångar

Handelsbanken tror att de svenska bostadspriserna kommer fortsätta sjunka i närtid. Samtidigt spår banken en lugnare utveckling framöver. Enligt morgonens statistik från Valueguard steg priserna med 3,4 procent mellan december och januari.

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 08:10

Fortsatt uppåt på bomarknaden

Bostadspriserna fortsätter att svagt upp, efterfrågan är stark och utbudet är normalt för säsongen.
Enligt Mäklarstatistik har bostadsrättspriserna i landet stigit med 4 procent och villapriserna med 2 procent de senaste tre månaderna. Månadssiffran är upp 1 procent för både villor och bostadsrätter.

Sydsvenskan - 14 nov 17 kl. 09:21

Bomarknaden håller andan i Malmö – prisnedgången blev inte så stor som befarad

Stort utbud och lugnare köpare märks på bostadsrättspriserna - de har stannat av..

PrivataAffärer - 07 mar 19 kl. 13:00

Sverigefonder: Stora skillnader i utveckling sedan årsskiftet

En av de bästa är Swedbank Robur Exportfond som sedan 20 år förvaltas av Ingemar Syréhn. Till Privata Affärer säger han att han varit med om en liknande period för några år sedan då fonden på kort tid ökade 18 procent. – Så stora rörelser på så kort tid är förstås ovanligt, men så sent som i januari 2015 hade vi faktiskt en liknande explosiv uppgång på kort tid för börsen och för Exportfonden.

Magazin24 - 29 aug 10 kl. 20:08

Positiv mässa för företagen

Under Köpingsmässan har det varit fullt med lokala företag som ställt ut. Magazin24 har pratat med flera av dem om vad de tyckte om mässan.
Mathias Axelsson, Axelssons Trafikskolor AB.

YLE - 22 maj 16 kl. 08:17

Snabb amortering kväver bostadsägarna

För de flesta räcker normala inkomster att betala bort bostadslånen på 20 år. Men speciellt i huvudstadsregionen borde bankerna flexa med längre lånetider, visar statistiken. Trots historiskt låga låneräntor känner allt fler finländare att boendekostnaderna blir övermäktiga.

PrivataAffärer - 18 jan 19 kl. 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 13:00

Nu drar rapportfloden igång – här är alla datum

Investmentbolagen Öresund och Creades och fastighetsbolagen Atrium Ljungberg och Fabege fanns med bland de bolag som i förra veckan var först ut att släppa delårsrapporter för det första kvartalet. Men den här veckan intensifieras rapportfloden. I morgon tisdag får vi till exempel höra hur det gått för Avanza och Beijer Ref.

PrivataAffärer - 20 jan 20 kl. 12:28

Nu drar rapportperioden i gång

Först ut av tungviktarna är Sandvik som redan på tisdagsmorgonen rapporterar. På onsdag är det dags för Essity och Investor att bekänna färg medan torsdagen bland annat bjuder på Bonava och Creades. På fredag får vi i stället höra hur det gått för bland annat Ericsson och Öresund.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.