Realtid > Ekonomi

Friday, 27 November, 21:40

Realtid - 17 nov 20 kl. 06:07

Finanssektorn svag inom kostnadsoptimeringÖkad digitalisering, nya regleringar och låga räntor har förändrat marknadsklimatet i finanssektorn drastiskt. Samtidigt har finanssektorn halkat efter andra sektorer i arbetet med kostnads-optimering och stora satsningar krävs nu för att långsiktigt behålla en god lönsamhet, skriver Jonny Eriksson, operational excellence expert på PA Consulting..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Jonny Eriksson, PA Consulting

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanssektorn, svaginom , kostnadsoptimering
VA - 11 aug 11 kl. 08:07

Europaoro tryckte ned finanssektorn

11 augusti En viss stabilisering med finanssektorn som anförare skedde successivt, men i sluthandeln tilltog säljtrycket åter och stängningen ägde rum på dagslägsta notering. Vid stängning var Dow Jones ned 4,7 procent till noteringen 11.718.

DI - 27 jan 11 kl. 17:35

Europabörser: Finanssektorn dagens vinnare

De europeiska börserna steg för andra dagen i rad. På eftermiddagen tyngde en svag utveckling på New York-börsen..

E24 - 11 jul 11 kl. 13:45

Finanssektorn tynger börsen

Efter en svag öppning fortsatte Stockholmsbörsen vandringen nedåt runt lunchtid på måndagen. I Europa var molnen ännu mörkare sedan oron ökat för att regionens skuldkris ska sprida sig till Italien..

VA - 26 aug 11 kl. 08:01

Riskaptiten avtog efter svag statistik

26 augusti Efter stabila uppgångar under veckans tre första handelsdagar vände kurserna åter nedåt på torsdagen i ljuset av sämre jobbstatistik än väntat på torsdagen. Warren Buffetts fem miljarder dollar stora investeringen i sargade Bank of America förmådde inte ändra på detta. Vid stängning var Dow Jones ned 1,5 procent till 11.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 17:38

Lagarde oroad av svag eurozon

Den globala ekonomin har försvagats mer än vad som befarades för ett halvår sedan, enligt IMF-chefen Christine Lagarde. Och hon tror svackan kan hålla i sig, särskilt i eurozonen.
USA och Storbritannien ser starkast ut, medan Japans tillväxt blir måttlig.

TA - 02 okt 14 kl. 17:38

Lagarde oroad av svag eurozon

Den globala ekonomin har försvagats mer än vad som befarades för ett halvår sedan, enligt IMF-chefen Christine Lagarde. Och hon tror svackan kan hålla i sig, särskilt i eurozonen.
USA och Storbritannien ser starkast ut, medan Japans tillväxt blir måttlig.

BT - 02 okt 14 kl. 17:38

Lagarde oroad av svag eurozon

Den globala ekonomin har försvagats mer än vad som befarades för ett halvår sedan, enligt IMF-chefen Christine Lagarde. Och hon tror svackan kan hålla i sig, särskilt i eurozonen. USA och Storbritannien ser starkast ut, medan Japans tillväxt blir måttlig.

DI - 02 aug 16 kl. 10:53

Finanssektorn tynger börsen

Svag olja och pressad banksektor tynger aktiemarknaden på tisdagen. Stockholmsbörsen utvecklas i ungefär linje med övriga handelsplatser i Europa..

Affärsvärlden - 17 nov 16 kl. 09:40

Fastighetsbolag mot strömmen på svag börs

Stockholmsbörsen inleder svagt nedåt, tyngd av bland annat aktier i finanssektorn. OMXS-index har efter tio minuters handel sjunkit 0,2 procent till 508,9..

DI - 14 jan 19 kl. 18:39

New York på minus men Citigroups rapport ger stöd åt finanssektorn

USA-börserna inledde den nya veckan i minusterritorium i spåren av svag kinesisk handelsstatistik och en avsaknad av tecken på att USA-politikerna ska nå en lösning på den nu rekordlånga federala nedstängningen. Finans var enda plussektor sedan Citigroup rapporterat..

PrivataAffärer - 28 maj 19 kl. 11:01

ABG: Fortsatt svag lönsamhet ger säljläge i Avanza

Det skriver ABG Sundal Collier i den analys där bevakning tas upp med rekommendationen sälj och riktkursen 55 kronor, vilket Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. ”Vi förväntar oss att kostnaderna fortsätter att växa snabbare än intäkterna av fyra anledningar. Först och främst förväntar vi oss att tillväxten i kundinflödet kommer att dämpas under kommande år på grund av hård konkurrens”, skriver ABG.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.