Resume > Ekonomi

Tuesday, 01 December, 06:19

Resume - 16 nov 20 kl. 15:38

Försvarsmaktens jätteupphandling klar – Nord DDB dumpade priset och vannNord DDB lade sig 20 procent lägre än konkurrenterna i Försvarsmaktens upphandling och tar därmed hem uppdraget. ”De visade att de väldigt gärna ville ha det här uppdraget genom att vara väldigt konkurrenskraftiga när det kommer till pris”, säger marknadschefen Johan Landeström..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
DDB, Försvarsmaktens, Johan Landeström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsmaktens, jätteupphandling, klar, Nord, DDB, dumpade, prisetoch vann
YLE - 11 okt 13 kl. 14:21

Bottenundersökningen av hamnfarleden i Karleby klar

Nu är bottenundesökningen av hamnfarleden i Karleby klar. Trafikverket har gjort flera hundra metall- och järnfynd, men vad de är får man veta först efter att Försvarsmaktens exlposionsexperter har gjort dykningar på platsen. Därför räknas alla fynd som farliga objekt än så länge, berättar Esa Sirkiä, Trafikverkets biträdande direktör.

YLE - 19 jun 18 kl. 12:59

Plankorsningsolyckan i Raseborg: Polisen är klar med sitt - förundersökningsmaterialet åkte iväg till åklagaren

Polisen är nu klar med förundersökningen av plankorsningsolyckan i Raseborg. Fyra personer dog när försvarsmaktens militärfordon kolliderade med en rälsbuss i vid korsningen i Skogby i slutet av oktober..

Regeringen - 20 dec 16 kl. 10:41

Regeringens prövning av flera vindkraftsärenden klar

Regeringens har idag fattat beslut om flera vindkraftsärenden. Regeringen meddelar inte tillstånd till gruppstation för vindkraft i Hanöbukten. Området är ett strategiskt viktigt övningsområde för Försvarsmakten och regeringen har kommit fram till att det i detta fall inte går att kombinera de planerade vindkraftverken med Försvarsmaktens verksamhet.

Cornucopia - 29 jan 17 kl. 20:52

Försvarsmaktens hela brev till Ölands och Kalmars jägare

Som ingen som följer media missat har Försvarsmakten skickat ett brev till jägare på Öland och i Kalmar med en uppmaning till dem att hålla ögonen öppna kring skyddsobjekt i området. Nedan hittar ni hela brevet.
Läsarfoto.

Cornucopia - 16 mar 17 kl. 10:14

Christofer Fjellner: Utan Moderaterna hade vapendirektivet blivit förödande

Moderaternas EU-parlamentariker Christofer Fjellner menar i en intervju att utan Moderaternas grupps hårda arbete i EU-parlamentet hade vapendirektivet blivit helt förödande och utplånat sportskyttet. Kompromissen begränsar skadorna av direktivet men löser inte några av de problem som EU-kommissionen ville adressera.Svenska Försvarsmaktens AK5C med standard 30-skotts magasin.

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 13:37

MÖP-måndag: Detaljerna om försvarsmaktsövningen Aurora

Den stora försvarsmaktsövningen Aurora pågår 18:e till ca 28:e september. I slutfasen består den i kustförsvar av svensk kust i riktning österut. Nedan följer alla idag kända detaljer om övningen, inklusive att USA och Finland kommer agerande angripande B-styrka tillsammans med vissa svenska elitförband, samt vad deltagande svenskt hemvärns uppgifter främst blir.

HBL - 27 dec 13 kl. 03:05

Fettkrigaren Pekka Puska vill ha folköl i butiken

Efter en lång och intensiv kamp för den finländska folkhälsan tackar THL:s Pekka Puska för sig. Inför pensioneringen frågar han sig lite oroligt om det finns rum för samhällsansvar också i framtiden i vårt allt mer kommersialiserade samhälle.Från och med den första januari får Pekka Puska , generaldirektör för Institutet för hälsa och välfärd, rå över sin kalender helt själv och bestämma vad han vill göra.

YLE - 06 jul 16 kl. 12:59

Ok att bära militäruniform i Prideparaden? – luddiga besked från Försvarsmakten

I lördagens Prideparad i Helsingfors deltog översergeant Juho Pylvänäinen iklädd uniform. Det här orsakade en massa kommentarer på sociala medier både för och emot, och också inom Försvarsmakten verkar beskeden om att bära militäruniform i Prideparaden otydliga. På försvarsmaktens webbplats står det att man inte får använda militäruniformen om det är fråga om partipolitisk verksamhet, valreklam eller en demonstration.

Cornucopia - 30 jan 17 kl. 16:02

Aktiv pågående desinformation kring regeringen och gasledningen

Framför våra ögon pågår just nu en aktiv desinformationskampanj riktad mot regeringens trovärdighet och byggandet av gasledningen Nordstream II. Motstridiga uppgifter har spridits för att sänka regeringens trovärdighet och få försvarsmedvetna att misstro Hultqvist och rikets styre. Därtill vill desinformationen få Karlshamn att fatta ett beslut som går mot regeringen i tron att regeringen bytt åsikt.

Cornucopia - 18 jul 18 kl. 10:51

BREAKING: Försvaret saknar 35 miljarder i anslag - neddragningar har redan börjat

Försvarsmaktens behov av anslag för att genomföra tagna politiska beslut är större än tidigare angivet. Enligt handlingar från Försvarsdepartementet, som bloggen begärt ut, är behovet av ökade anslag till och med år 2020 knappt 35 miljarder kronor. Verksamheter har redan dragits ner och kommer fortsätta reduceras, men exakt vad är förstås fortfarande sekretessbelagt.

YLE - 30 jan 17 kl. 15:54

SR: Inte helt stopp för ryska gasledningen i Sverige

Den svenska regeringen kan trots allt tänka sig att ge grönt ljus åt det ryska gasledningsprojektet i Karlshamn. Det rapporterar Sveriges Radio. Men hamnen på Gotland får ryska Gazprom inte använda.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.