PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 29 November, 12:09

PrivataAffärer - 16 nov 20 kl. 11:28

Få svenskar ser boendekostnaden som en bördaÄven 2010 var andelen omkring 8 procent i Sverige. Därmed har många andra EU-länder knappat in då ”andelen som upplever boendekostnaden som en börda för privatekonomin sjunkit i nästan alla EU-länder”. Ur svenskt perspektiv upplever de som har lägst ekonomisk standard – ensamstående föräldrar och personer med utländsk bakgrund – i större utsträckning boendekostnaderna som en börda än andra. Den totala boendekostnaden definieras som hyra eller månadsavgift, eventuell amortering eller ränta på lån, sophantering, underhåll, reparationer och övriga bostadskostnader, skriver SCB med tillägg att statistiken bygger på subjektiva bedömningar från hushåll..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sverige, EU, SCB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , svenskar, ser, boendekostnadensom en , börda
DN - 18 dec 15 kl. 15:43

Danskar och svenskar ser olika på jämställdhet


Danskarna ser sexism som ett betydligt mindre problem än vad svenskar gör. Det visar en ny undersökning gjord av SVT Debatt och Danmarks Radio..

DI - 26 sep 13 kl. 11:51

Svenskar ser ljusare på arbetsmarknaden

Hushållens förväntningar om arbetsmarknaden har förbättrats något, och allt färre svenskar befarar att arbetslösheten ska öka i Sverige. Det visar en undersökning från Skop..

SvD - 23 jul 16 kl. 19:14

"Vi svenskar ser oss som en moralisk stormakt"

Tre fjärdedelar av befolkningen anser att integrationen i Sverige fungerar dåligt. Samtidigt känner fyra av tio svenskar inte någon invandrare från ett utomeuropeiskt land, visar nya siffror från SvD/Sifo. Ändå ses Sverige som en moralisk stormakt.

Expressen - 01 okt 16 kl. 10:34

Allt färre svenskar ser på vanlig tv

Sedan förra året har antalet svenskar som väljer att se på tv via internet ökat markant. Men tiden vi tittar har inte ändrats mycket. Och unga lyssnar mer på radio..

DI - 27 sep 17 kl. 11:49

Fler svenskar ser positivt på ränteavdrag

Kanske är det den senaste tidens politiska utspel som fått opinionen att börja röra på sig, men hur som helst börjar allt fler svenskar bli positiva till ett nedtrappat ränteavdrag..

SvD - 27 feb 13 kl. 20:58

Svenskar ser sig som EU-medborgare

Hela 73 procent av svenskarna ser sig också som EU-medborgare..

NSD - 24 feb 13 kl. 19:41

Majoritet ser Lööf som en belastning

Åtta av tio svenskar ser Fredrik Reinfeldt som en tillgång för Moderaterna, medan Stefan Löfven (S) och Jimmie Åkesson (SD) ses som tillgångar för sina partier av fler än sex av tio svenskar. Det visar en undersökning av Novus bland 1 000 personer, beställd av TV 4 News..

Expressen - 08 dec 19 kl. 21:28

Plötsliga frågan om svenskar gör Anders Lundin mållös

Varför är svenskar så reserverade och rädda för att bli dömda? Ja säg det. Kaytie Hubis fråga om svenskar ser ut att få programledaren Anders Lundin att vilja krypa ur skinnet.

Cornucopia - 28 aug 19 kl. 16:58

Boris Johnson och drottning Elisabeth II upplöser brittiska parlamentet

På begäran av den brittiske premiärministern Boris Johnson upplöste den brittiske drottningen Elisabeth II i morse det brittiska parlamentet. Efter den 9:e kommer det inte längre finnas något parlament, och avsikten med beslutet är att de valda representanterna inte längre ska kunna hindra en avtalslös Brexit.
Drottningens huvudresidens Buckingham Palace.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 11 kl. 10:09

Svenskar ser ljusare på ekonomin

Den negativa trenden har brutits ? de hushåll som räknar med bättre ekonomi är åter i majoritet, visar en undersökning från Skop. Jämfört med för en månad sedan har andelen som tror att Sveriges ekonomi förbättras det kommande året vuxit med 3,6 procentenheter till 50,5 procent.

Computer Sweden - 14 mar 11 kl. 13:23

Halv miljon svenskar ser på tv i mobilen


Genombrott fem år efter den tidigare teknikfloppen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.