Realtid > Ekonomi

Wednesday, 25 November, 17:08

Realtid - 16 nov 20 kl. 10:28

Inhyrd personal ska beskattas i SverigeInhyrd personal som arbetar tillfälligt i Sverige ska beskattas här även om de vistas i landet kortare tid än 183 dagar, enligt ett färskt beslut av Riksdagen..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Riksdagen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inhyrd, personalska , beskattasi , Sverige
SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:40

Landstinget måste bli mindre beroende av inhyrd personal

Genom särskilda satsningar på vårdcentraler kan vår region bli bättre på att tillvarata den kompetens som finns hos människor med medicinsk utbildning från andra länder, skriver Michael Öberg, gruppledare för Miljöpartiets landstingsgrupp. Landstinget tillika Region­­ Kronoberg måste­ kunna attrahera och behålla kvalificerad personal från många olika yrken, det är en grundförutsättning för en väl fun­gerande hälso- och sjukvård.
Genom att bli bättre på detta gör sig regionen mindre beroende av tillfälligt inhyrd vårdpersonal.

Kristianstadsbladet - 09 okt 12 kl. 14:10

Inhyrd personal vanligare i kommuner


Användande av inhyrd personal ökar i kommunerna. Enligt en sammanställning, som Tidningen Vision låtit Statistiska centralbyrån (SCB) göra, har kommunernas sammanlagda kostnad för inhyrd personal ökat med 20 procent i fjol, från 670 miljoner kronor till 810 miljoner kronor.Bemanningsföretagen används framför allt när kommunerna har svårt att rekrytera vikarier till lärartjänster och vårdpersonal men även för att rekrytera socionomer.

Alingsås tidning - 21 feb 18 kl. 05:30

Inhyrd personal misstänks för stöld

En inhyrd personal åtalas för en stöld inne på Autoliv dit han misstänks ha släppts in två kamrater under ett arbetspass. Det var under sommaren som Autoliv drabbades av en stöld där tre mobiltelefoner och tre datorer med tillhörande dockningsstationer försvann. Det stulna godset uppskattas vara värt drygt 25 000 kronor.

YA - 07 dec 15 kl. 03:00

Kostnaden för inhyrd personal fortsätter öka

Sjukvårdsförvaltning kryh, där sjukhusen i Kristianstad, Ystad och Hässleholm ingår, ska halvera användningen av personal från bemanningsföretag. Ändå skenar kostnaden för inhyrd personal i väg..

Nerikes Allehanda - 08 maj 17 kl. 20:43

Regionen vill sluta med hyrläkare – trots det ökar kostnaden för inhyrd personal

Kostnaderna för att hyra in personal inom vården ökar. Trots att Region Örebro län försöker minska beroendet av inhyrd personal..

Expressen - 08 maj 19 kl. 21:00

Inhyrd personal slukar sjukvårdens resurser

Vårdpersonal som Kvällsposten talat med vittnar om stora brister i arbetsmiljön.Enligt politikerna är en av orsakerna den inhyrda personalen, som slukar väldigt mycket resurser. – Bemanning kostar nästan dubbelt så mycket som vår egen personal, säger Anna Ingers (S) som sitter i Region Skåne.

Nyhetskanalen - 09 okt 12 kl. 14:13

Inhyrd personal ökar i kommunerna

Enligt en sammanställning som Tidningen Vision låtit Statistiska centralbyrån (SCB) göra, har kommunernas sammanlagda kostnad för inhyrd personal ökat med 20 procent i fjol, från 670 miljoner kronor till 810 miljoner kronor. Bemanningsföretagen används framför för att rekrytera vikarier till lärartjänster och vårdpersonal men även för att rekrytera socionomer. Både facken och kommunerna själva är kritiska till utvecklingen..

SR - 29 apr 15 kl. 15:49

Lättare för inhyrd personal att jobba fackligt

Facken inom LO och arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för inhyrd personal. Avtalet innehåller höjd garantilön till minst 103 kronor i timmen och det ska också bli lättare för facket att förhandla för inhyrda..

Vimmerby Tidning - 18 mar 16 kl. 14:08

Kostsamt med inhyrd personal

16,1 miljoner kronor. Så mycket betalade Västerviks sjukhus för inhyrd personal 2015. Kostnaden är nästan dubbelt så stort som föregående år – och den fortsätter att öka.

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 16 kl. 12:19

Patienter drabbas av inhyrd personal

Kostnaderna för inhyrd personal i vården ökar allt mer – och patienterna drabbas av systemet. Detta enligt en granskning som SVT Nyheter har gjort..

Sydöstran - 13 jul 16 kl. 12:18

Patienter drabbas av inhyrd personal

Kostnaderna för inhyrd personal i vården ökar allt mer - och patienterna drabbas av systemet. Detta enligt en granskning som SVT Nyheter har gjort.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.