PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 06 December, 03:14

PrivataAffärer - 16 nov 20 kl. 08:45

Diaverum mot börsenDet framgår av ett pressmeddelande inför prospektet som väntas offentliggöras inom några veckor. Huvudägaren är ett bolag gemensamt kontrollerat av ett konsortium bestående av Bridgepoint Advisers. Nasdaq Stockholm har bedömt att Diaverum uppfyller gällande noteringskrav, under förutsättning att vissa villkor uppfylls, däribland spridningskravet. Diaverum grundades i Lund år 1991 och är en global leverantör av njursjukvård med 421 kliniker i 22 länder. Bolaget omsatte 805 miljoner euro under 2019 med ett rörelseresultat på 70 miljoner euro.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bridgepoint Advisers, Stockholm, Diaverum, Lund, Diaverums, Dimitris Moulavasilis, Covid, Morgan, SEB, Joint Global Coordinators, Joint Bookrunners, BNP Paribas, Danske Bank, UK

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diaverummot , börsen
DI - 03 nov 19 kl. 18:20

Mångmiljonnotering på börsen förbereds efter sval budgivning

En auktion för att sälja Diaverum verkar ha gått i stå för tillfället, och i stället kommer nu förberedelser för att….

DI - 07 feb 20 kl. 14:06

Uppgifter: Datum satt för mångmiljardnotering på börsen

Riskkapitalbolaget Bridgepoint har nu satt datum för en börsnotering av dialysföretaget Diaverum, enligt uppgifter till Di..

DI - 05 okt 18 kl. 09:28

Megaintroduktion på väg – den största sedan Telia

Dialysföretaget Diaverum, som tidigare var en del av Gambro, är på väg att säljas eller börsnoteras på Stockholmsbörsen av sin ägare riskkapitalbolaget Bridgepoint. Enligt bankkällor till Di är Carnegie en av rådgivarna som utvärderar en börsnotering och bolaget kan värderas till över 15 miljarder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.