PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 28 November, 20:18

PrivataAffärer - 16 nov 20 kl. 06:52

Brett teckningsintervall när Nordnet gör börscomebackPrisintervallet motsvarar ett marknadsvärde för samtliga utestående aktier i Nordnet om cirka 22 till 26 miljarder kronor. Det slutliga priset förväntas offentliggöras genom ett pressmeddelande den 25 november 2020. Erbjudandet består av 94 miljoner befintliga aktier, vilket motsvarar cirka 38 procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget, och kommer att erbjudas av Nordic Capital, E Öhman J:or Intressenter AB och E Öhman J:or Intressenter II. För att täcka en eventuell övertilldelning i samband med Erbjudandet har Nordic Capital och Öhman Intressenter åtagit sig att sälja ytterligare högst 14,1 miljoner befintliga aktier, vilket motsvarar 15 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet (”övertilldelningsoptionen”). Om övertilldelningsoptionen utnyt
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordnet, Nordic Capital, Öhman, Intressenter AB, Intressenter II, Erbjudandet, Öhman Intressenter, Capital, Premiefinans, Aktiebolag, Dinkelspiel, Erbjudandets, Nordnets, Lars-Åke Norling

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brett, teckningsintervallnär , Nordnet, gör, börscomeback
PrivataAffärer - 18 maj 17 kl. 06:49

Brett teckningsintervall vid Boozts notering

Teckningsintervallet för nätmodehandlaren Boozt, som planerar notering på Stockholmsbörsen, har fastställts till 54-63 kr per aktie. Det motsvarande ett marknadsvärde på cirka 3,1-3,5 miljarder....

Affärsvärlden - 20 dec 18 kl. 11:07

Nordnet köper norsk bank

Nordnet förvärvar den norska banken Netfonds som erbjuder handel i ett brett urval av värdepapper, bland annat aktiehandel på 14 olika internationella marknader, fonder och derivat..

SvD - 26 jun 14 kl. 08:09

Kritik mot allt bredare teckningsintervall

Breda teckningsintervall har blivit vardag för småsparare som vill vara med vid börsintroduktioner. I vissa fall kan det handla om prisskillnader på 30–40 procent. Intresseorganisationen Aktiespararnas Albin Rännar är kritisk till utvecklingen.

SvD - 26 jun 14 kl. 08:09

Kritik mot allt bredare teckningsintervall

Breda teckningsintervall har blivit vardag för småsparare som vill vara med vid börsintroduktioner. I vissa fall kan det handla om prisskillnader på 30–40 procent. Intresseorganisationen Aktiespararnas Albin Rännar är kritisk till utvecklingen.

PrivataAffärer - 23 apr 20 kl. 09:50

Nordnet slopar krav på sparkapital för bolåntagare

Det är genom ett samarbete med bolåneinstitutet Stabelo som Nordnet nu erbjuder bolån utan krav på engagemang hos Nordnet. Stabelo har sedan tidigare ett samarbete med Nordnets konkurrent Avanza som fortsätter som vanligt. Det nya samarbetet gör att Nordnets kunder kan få låna upp till 60 procent av bostadens marknadsvärde.

PrivataAffärer - 30 okt 18 kl. 13:01

Nordnet lånar ut kundernas aktier

Aktielåneprogramet marknadsförs med att det ger spararna extra avkastning på svenska aktier som de redan investeriat i. Externa parter får genom Nordnets försorg låna aktierna mot en viss avgift till Nordnet. Det är den avgiften som sedan Nordnet och de enskilda spararna delar på.

IDG - 25 okt 16 kl. 13:34

Nordnet: "Med startup-känsla och kundfokus mot framtidens bank"

Nordnet: ”Med startup-känsla och kundfokus mot framtidens bank” Se Nordnet-cto:ns dragning från vår konferens CIO Governance i Stockholm i september. 2016-10-25 13:34 Alexandra Heymowska Bank- och finansvärlden står inför en enorm förändring driven av digitaliseringen. Nätmäklaren Nordnets cto Tuva Palm har en bakgrund i både startupvärlden och traditionella företag.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 12:13

Privata Affärer: Nordnet Årets Bank 2017

Så här motiverar juryn utmärkelsen. Fredrik Lindberg, juryledamot i Årets Bank och chefredaktör för Privata Affärers systertidning Placeringsguiden, konstaterar att det händer saker snabbt hos Nordnet. Och Privata Affärer chefredaktör Per Hammarlund lyfter särskilt fram Nordnets bolåneerbjudande: ”Nordnet har under året erbjudit sina kunder ett mycket bra bolånealternativ.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 12:41

Nordnet lanserar kapitalförsäkring för onoterade värdepapper

– Sverige är ett fantastiskt innovationsland som hela tiden producerar nya spännande bolag, som i många fall också blir succéer på börsen. Innovationsklimatet och det ökade antalet start-ups ställer nya krav på oss i branschen att erbjuda rätt struktur för hur aktier i dessa bolag ska ägas. Med onoterade aktier i kapitalförsäkring kan vi möta entreprenörers och tidiga investerares önskemål om en lättadministrerad och skatteeffektiv ägandeform, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 08:32

Nordnet sonderar inför börs-comeback

”Inget beslut har tagits och marknaden kommer att informeras om och när sådant beslut tas”, står det i ett pressmeddelande. Nordnet var noterat på Stockholmsbörsen 1999 – 2016. Den 24 juli 2020 offentliggjorde Nordnet resultatet för första halvåret 2020 och redovisade en årlig tillväxt av kunder och sparkapital på 25 respektive 20 procent.

Cornucopia - 29 jun 15 kl. 09:48

Greklandskraschen - DAX -4.31%, Nordnet kraschade

Det var inte bara börserna som kraschade idag. Utan även Nordnet behagade krascha vid börsöppningen. Kanske ett sätt att stoppa en uttagsanstormning, likt i Grekland där man nu infört uttagsbegränsningar?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.