Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 28 November, 09:33

Cornucopia - 15 nov 20 kl. 17:18

Ordets makt: Allianslös istället för alliansfriÄven om Sverige aldrig egentligen varit allianslösa, så har begreppet alliansfri använts för att få den sk fiskmåsvänstern att hålla sig relativt sett lugna. Begreppet alliansfri är en genialisk formulering, när det egentligen handlar om att vi är allianslösa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Bison Counter, Skillingaryd, Ord, Sveriges, Nato, Natohögkvarteret, Öresund, Natos, Mikael Holmströms, Den

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordets, makt, Allianslös, iställetför , alliansfri
IDG - 21 jan 14 kl. 04:46

Därför ska du satsa på samarbete istället för makt

Alla parter tjänar på att fimpa de klassiska maktbaserade affärsrelationerna och istället satsa på kollaborativa affärsrelationer, visar forskning..

Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 04:00

Istället för Gud

På den yttersta dagen får konspirationsteoretikerna möta Skaparen. Deras första fråga är självklar: "Gud, berätta för oss, vem dödade president Kennedy?".

Nya Wermlands Tidningen - 17 dec 16 kl. 06:01

Vad regeringen gör istället för krishantering

Poängen med att klottra ned dagordningen med förmynderipolitik är inte primärt att uppnå förändring, utan att, i en tid av politiska kriser, känna att det finns något man som politiker fortfarande har makt över, skriver Blanche Jarn..

Politologerna - 15 feb 17 kl. 19:37

Tema MAKT: Makt, relationer och samhällen i förändring

Detta är ett gästblogginlägg av JESSICA GIANDOMENICO som är doktor i statsvetenskap och affilierad till Uppsala Centre for Russian and Eurasian Studies. Makt kan låta torrt, formellt och förlegat. Något som dagens mer dynamiska, individbaserade informationssamhälle håller på att spränga bort.

Cornucopia - 08 mar 17 kl. 11:12

Språk är makt

Idag är det den internationella kvinnodagen och man kan konstatera att i takt med att svenskar blivit jämställdare så förändras språket allt mer för att avspegla det moderna Sverige. Det är en positiv utveckling och visar också att språk är makt.
Idag är hen etablerat i det svenska språket, även om det egentligen redan fanns ord för detta, som hin.

Cornucopia - 08 jul 14 kl. 13:02

Om makthavare och makt

Idag klockan 13:40 är jag live i P3 Nyheter med Emanuel Karlsten, i serien om alternativa makthavare. Jag anser mig inte vara en makthavare och eftersträvar inte heller någon makt, så en reflektion kring makthavare och makt är på sin plats.

All makt innebär tvång och förtryck, att kunna sätta sin egen vilja över andras, vilket är vad politiker utövar när de via lagar, skatter och förordningar, uppbackade av statens våldsmonopol, tvingar folk att följa politikernas vilja.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 15:50

"Regeringens politik verkar för mig mer handla om makt än om att skapa ett bättre Sverige med tillväxt."

Hur tänkte ni där Sverige?Först väljer ni väljare att sprida era röster så brett att inget av blocken ens är nära egen majoritet, vilket resulterar i att Sverige inte bara förlorar världens bäste finansminister utan även den smartaste, mest välutbildade regering landet har haft de senaste årtiondena.Okej, ni vill ha förändring.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 15:50

"Regeringens politik verkar för mig mer handla om makt än om att skapa ett bättre Sverige med tillväxt."

Hur tänkte ni där Sverige?Först väljer ni väljare att sprida era röster så brett att inget av blocken ens är nära egen majoritet, vilket resulterar i att Sverige inte bara förlorar världens bäste finansminister utan även den smartaste, mest välutbildade regering landet har haft de senaste årtiondena.Okej, ni vill ha förändring.

SVT Debatt - 01 feb 14 kl. 08:00

EU tar för mycket makt från Sverige

EU-VALET Sverigedemokraterna kommer under inga omständigheter att samarbeta med extremister, antisemiter eller fascister i EU. Vi kommer däremot att arbeta stenhårt för svenska intressen. Sverigedemokraterna ställer upp i valet till Europaparlamentet utifrån en grundläggande princip – all offentlig makt i Sverige ska utgå från folket.

Kristianstadsbladet - 17 jul 13 kl. 06:30

Makt och frihet - för vem?

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Almedalsveckan har gett många svar, även icke svar, dolda i skönmålningar.Alliansen, och i vissa frågor Miljöpartiet, har gett utlopp för en föråldrad syn på makt och frihet, där varje avreglering, utförsäljning och privatisering är en seger för friheten. Slutsatsen av alliansens syn skulle då vara, att statens frånvaro är lika med frihet.

Cornucopia - 20 mar 18 kl. 16:54

Bra SF: Altered Carbon ställer väsentliga frågor om mänskligheten och klyftor i samhället

Netflix teveanpassning av Richard K Morgans cyberpunkroman Altered Carbon är kontroversiell politiskt inkorrekt, men bra science fiction, som vågar ställa väsentliga frågar om vad det innebär att vara människa och segregation och klyftor i samhället. Sevärd och tänkvärd, även om många lär sätta i halsen.
Altered Carbon är en någorlunda väl genomfört teveanpassning av den litterära förlagan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.