Cornucopia > Ekonomi

Monday, 23 November, 23:46

Cornucopia - 13 nov 20 kl. 15:16

Fredagsmys: Hundratals datorer och tusentals IT-produkter stulna från regeringskanslietDags för lite härligt fredagsmys. Regeringskansliet, dvs Rosenbad och de olika departementen, hanterar som bekant extremt känsliga uppgifter kring rikets försvar och säkerhet, industrihemligheter med mera, samt är Sverigeledande på dålig säkerhet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
IT, Rosenbad, Sverigeledande, Lasse Weirup, DN, Ipads, Rysslands, Kinas, iPad, Säpo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredagsmys, Hundratals, datoreroch tusentals , IT-produkter, stulnafrån , regeringskansliet
Cornucopia - 11 sep 20 kl. 13:35

Fredagsmys: Det blev IKEA för USB-laddning

Dags för lite fredagsmys. Angående tidigare frågeställning om ny laddningslösning för USB på skrivbordet, så landade jag faktiskt till slut på prylar från IKEA. Prisvärt, och de trådlösa laddare jag har från IKEA sedan tidigare har aldrig strulat.

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 15:16

Fredagsmys: Kunden har alltid rätt - när jag blev kallad för dum i huvudet av en 92-åring

Dags för lite härligt fredagsmys. Nu är det rage on som gäller. Antingen är jag 30 år gammal, eller så har jag blivit kallad för dum i huvudet av en 92-åring, som tydligen driver en mindre butik och trots det ser ut att vara endast 61 år gammal.

Nyan - 13 jul 15 kl. 12:00

Alla chips får bli fredagsmys

Orkla, som äger chipstillverkaren OLW, får inte ensamrätten till att marknadsföra sina chips och ostbågar som fredagsmys. Då OLW lanserade begreppet fredagsmys hakade andra snackstillverkare snart på. Det retade Orkla som vände sig till Marknadsdomstolen i Sverige för att få ett förbud mot att konkurrenter använder sig av ordet.

Cornucopia - 21 sep 18 kl. 17:15

Fredagsmys: Stora egenreklamkvällen

Dags för härligt fredagsreklam. Och denna kväll bjuder vi på något så mysigt som fritt fram att göra reklam för egna, arbetsgivarens eller närståendes företag, produkter och tjänster i kommentarsfältet (men inte politisk reklam). I den mån ni vill bryta pseudonymiteten alternativt använda ett annat konto.

Cornucopia - 25 jul 14 kl. 16:15

Fredagsmys: Den stridsvillige miljöpartisten från Herrljunga

Jag har fått många (20+) uppmaningar från läsare om att ta upp den "krigshetsande miljöpartisten" Jerker Nordlund, andranamn på (mp):s kommunala lista i Herrljunga. Då jag känner Jerker erbjöd jag honom möjligheten att skriva ett gästinlägg på bloggen, eftersom Gota Media/BT raderade alla hans kommentarer till artikeln om hans Israel-uttalande. Dock har han sedan dess haft fullt upp med intervjuer, och känner inte att han behöver skriva något.

Cornucopia - 31 jul 15 kl. 16:17

Fredagsmys: Vad ska vi med smarta hem och hemautomatisering till?

Dags för lite tvättäkta icke-ironiskt fredagsmüs på er. Idag avhandlar vi smarta hem eller hemautomatiseringstrenden, där hela vårt hem ska vara uppkopplat och styras från en iPryl, för att lösa icke existerande problem.
Som tekniknörd är det förstås frestande att skaffa sig en massa intelligenta prylar och göra sin bostad till ett smart hem - bostadens svar på iPhone.

Cornucopia - 22 apr 16 kl. 15:00

Fredagsmys: Det pulserande nattlivet på SoFo

Dags för lite härligt müsigt fredagsmüs igen. Den här gången den utlovade returen till Södermalm för att gå på lokal i de riktiga kvarteren i SoFo efter att förra gången tydligen rört mig där ingen är. Fast även denna gång hade uppenbarligen ryktet om min närvaro nått hipstrarna på Söder och de höll sig återigen hemma.

YLE - 13 maj 14 kl. 08:48

Stora prisskillnader mellan matbutikernas egna produkter

Lidls egna matvaror är de billigaste på marknaden medan Keskos Pirkka-produkter är dyrast. Yles jämförelse av matkorgar visar att ett dyrare pris ofta betyder bättre kvalitet i form av inhemska varor, också när det gäller mataffärernas egna produkter. Det är den tyska livsmedelskedjan Lidl som gäller om man vill handla så billigt som möjligt.

YLE - 26 nov 13 kl. 14:38

Nästa år är hälften av alla sålda datorer pekplattor

Pekplattorna kommer att utgöra nästan hälften av det totala antalet sålda datorer nästa år, spår Canalys som utför marknadsanalyser. Kring 40 procent av alla sålda datorer under det tredje kvartalet 2013 var pekplattor och andelen väntas öka. År 2014 tror Canalys att det globalt säljs 285 miljoner pekplattor och 2017 396 miljoner.

Cornucopia - 09 mar 15 kl. 20:13

Svagare krona ger 27% dyrare Apple-datorer

Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) lanserade en ny Macbook och uppgraderade även Macbook Air och arbetshästen Macbook Pro med nya processorer och snabbare fast minne ("flashhårddisk"). Den svagare svenska kronan slår igenom och priserna på de olika grundmodellerna stiger rejält, med prishöjningar på runt 21 - 27%

Normalt sett brukar en ny generation säljas till samma pris som den föregående, men det gäller inte här. Med en KPI-inflation på -0.

DN - 11 jul 12 kl. 08:44

Köpstopp på Mac-datorer i San Francisco

San Francisco bannlyser Apple-datorer på kommunala kontor. Anledningen är att Apple inte vill delta i ett miljöcertifikat för elektroniska produkter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.