Resume > Ekonomi

Saturday, 28 November, 20:44

Resume - 13 nov 20 kl. 11:57

Linnea Claeson anmäld för smygreklam: ”Ger sken av att vara aktivism”I inlägget uppmanar Linnea Claeson sina följare att vara sig själva. Samtidigt taggades sex olika varumärken – utan någon reklammärkning. Nu har 21 anmälare, varav en majoritet under 18 år, anmält influencern till Konsumentverket för smygreklam..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Claeson, Linnea Claeson, Konsumentverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Linnea, Claeson, anmäldför , smygreklamGer , skenav att , vara aktivism
SR - 26 aug 19 kl. 07:30

Fler anmäler smygreklam

Hittills i år handlar mer än en tiondel av alla anmälningar till Reklamombudsmannen om misstänkt smygreklam – oftast i sociala medier..

Dagens PS - 01 jun 17 kl. 10:33

Mediekändisar fälls för smygreklam

Det handlar om smygreklam på sociala nätverk som Snapchat och Instagram och enligt nyhetsbyrån TT har Reklamombudsmannens opinionsnämnd, RON, nu fällt bland andra populära bloggare som Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, Anita Schulman och Elin Lewenhaupt. Affärskvinnan och bloggaren Isabella Löwengrip fälls för en bild på Snapchat på presentboxar från sitt skönhetsföretag Löwengrip Care & Color. Bloggaren Anitha Schulman fälls för två Instagraminlägg, som innehållit reklam kosttillskott och resväskor utan att det framgått att det handlat om reklam, och där till fälls bloggaren Elin Lewenhaupt för att ha gjort smygreklam för en klockbutik.

Helsingborgs Dagblad - 04 mar 13 kl. 17:23

Mat-Tinas kryddade inslag fällt för smygreklam

I en direktsändning av TV4:s Nyhetsmorgon gjorde Mat-Tina smygreklam för sina kryddblandningar. Nu fälls TV4 för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.Inslaget anmäldes till granskningsnämnden då det ansågs ha utgjort smygreklam för Tina Nordströms produkter.

Expressen - 24 maj 19 kl. 16:53

Samirs ilskna utbrott efter anmälan om smygreklam

Isabella Löwengrip har fällts tio gånger av Reklamombudsmannen (RO) för smygreklam i sina blogginlägg.Samtidigt pågår ett storbråk mellan influeraren och artisten Samir Badran och två redaktörer på branschtidningen Resumé som anmält honom till RO.– Jag tror inte Samir är van att bli granskad, säger Yasmine Winberg på Resumé..

News55 - 18 jan 16 kl. 13:53

”Stjärnorna på slottet” anmält för grishån

Det var under Claire Wikholms dag i ”Stjärnorna på slottet” som man serverade spädgris med huvudet kvar på fatet. Syftet var att deltagarna skulle få smaka på en maträtt från skådespelerskans barndom. Anmälaren till Granskningsnämnden har reagerat på att man gett den döda grisen olika namn, bland annat har stjärnkocken Ulf Wagner presenterat den ugnsbakade spädgrisen som ”Sten” och deltagaren Morgan Alling kommenterat med att ”det känns väldigt konstigt att äta Nasse samtidigt som han tittar på mig”.

Dagensanalys.se - 04 maj 16 kl. 09:01

Projekt mot smygreklam i sociala medier får bidrag från Internetfonden

De senaste åren har mängder av anmälningar om misstänkt smygreklam kommit in till Konsumentombudsmannen och Reklamombudsmannens Opinionsnämnd. Men bevisläget har varit svårt och först i september 2015 fälldes ett företag och en bloggare (jfr.se och misslisibell.

Nya Wermlands Tidningen - 31 jan 18 kl. 12:06

Kissie döms för smygreklam – riskerar vite

Två av tre anmälda inlägg går att klassas som smygreklam. Det slår Patent- och marknadsdomstolen fast i en dom mot influencern Kissie..

Aftonbladet - 28 mar 13 kl. 14:59

Blondinbella anmäld för smygreklam ? igen

Bloggerskan anmäls efter inlägg om mobiltelefon.

ÖstersundsPosten - 03 sep 16 kl. 08:00

Se upp för smygreklam

Dold reklam blir allt vanligare och fallen som anmäls ökar. Att skilja reklam från vanligt redaktionellt material har blivit svårare. – Det har blivit mer otydligt både i traditionella och sociala medier och konsumenten irriterar sig på detta, säger reklamombudsmannen (RO) Elisabeth Trotzig..

DalaDemokraten - 03 sep 16 kl. 08:00

Se upp för smygreklam

Dold reklam blir allt vanligare och fallen som anmäls ökar. Att skilja reklam från vanligt redaktionellt material har blivit svårare. – Det har blivit mer otydligt både i traditionella och sociala medier och konsumenten irriterar sig på detta, säger reklamombudsmannen (RO) Elisabeth Trotzig..

Västerbottens Folkblad - 09 sep 16 kl. 09:00

[PLUS] Se upp för smygreklam

Dold reklam blir allt vanligare och fallen som anmäls ökar. Att skilja reklam från vanligt....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.