Cornucopia > Ekonomi

Friday, 27 November, 03:44

Cornucopia - 12 nov 20 kl. 15:14

SEB:s boprisindikator backar något - men normalt med svaga bostadspriser mot slutet av åretSEB:s boprisindikator backar något från +58 till +55, men det är normalt med svaga bostadspriser under årets sista månader så säsongsmässigt är en liten avmattning i bostadspriserna inget att hetsa upp sig över.SEB Boprisindikator och Valueguards boprisindex Sverige Boprisindikatorn har dåligt prognosvärde annat än några veckor fram tills Valuguards och Mäklarstatistiks siffror släpps, men är likväl en intressant studie i den psykologi som i allt styr hur priserna utvecklas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, SEB Boprisindikator, Valueguards, Sverige Boprisindikatorn, Valuguards, Mäklarstatistiks, Östra Götaland, Skåne Minst, Stockholm, Norrland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB:s, boprisindikator, backarnågot men , normaltmed , svaga, bostadspriser, mot slutet av året
Cornucopia - 12 sep 17 kl. 09:22

SEB:s boprisindikator fortsätter nedåt - är en avmattning på gång?

SEB:s sk boprisindikator fortsätter nedåt, vilket talar för en avmattning i bostadspriserna. Samtidigt är augusti normalt den starkaste månaden för bostadspriserna. Facit får vi på torsdag, när Valueguard rapporterar dessa.

Cornucopia - 09 apr 18 kl. 11:33

SEB: Stigande boprisindikator - allt fler tror på stigande bostadspriser

SEB:s boprisindikator fortsätter att stiga, trots att allt talar för fallande bostadspriser i mars. Rätt intressant att psykologin och riktningen på priserna nu börjat gå åt olika håll, då de normalt följs åt.
SEB:s boprisindikator som mörk linje, staplar nedåt är de som tror på fallande priser, staplar uppåt är de som tror på stigande priser och ljus linje är Valueguards HOXSWE-index.

Cornucopia - 13 jul 20 kl. 08:55

Det blev inte mer kris än så - SEB:s boprisindikator rusar

Det är nästan så att man kan utropa coronakrisen som över. SEB:s psykologiska boprisindikator rekylerar nu extremt och med det kommerr bostadspriserna att fortsätta stiga. Den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet kunde knappt rubba de svenska bostadspriserna och får väl därmed anses vara något överdriven.

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 11:04

Små förändringar i SEB:s boprisindikator

Juli månad innebär en marginell försvagning av SEB:s boprisindikator med de psykologiska förväntningarna på bostadspriserna. Någon omedelbart förestående krasch i priserna blir det alltså inte, eftersom det inte finns psykologiskt stöd för detta just nu.
SEB Boprisindiakator augusti och Valueguards HOXSWE Sverige-index för bostadspriser.

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 13:47

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt. Det innebär att vi kan vänta oss stigande bostadspriser när dessa publiceras av Valueguard på torsdag.
SEB:s boprisindikator, samt Valueguards HOX-index för hela Sverige.

Cornucopia - 12 sep 16 kl. 09:08

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt

SEB:s boprisindikator fortsätter hacka sig fram. Nu tror 70% av svenskarna på stigande bostadspriser och 11% på fallande priser. Det talar för att onsdagens prisstatistik från Valueguard och prisdata från Mäklar-"statistik" kommer peka uppåt.

Cornucopia - 26 okt 16 kl. 16:11

Psykologin i bostadsbubblan hackar - SEB:s boprisindikator faller igen

De svenska hushållen kan inte riktigt bestämma sig vad som gäller psykologiskt för bostadsbubblan. SEB:s boprisindikator hackar betänkligt och föll tillbaka i den senaste undersökningen.SEB:s boprisindikator till och med oktober 2016, samt Valueguards HOX-index för svenska bostadspriser.

Cornucopia - 11 dec 17 kl. 09:29

SEB:s boprisindikator nu negativ - värst i Stockholm

SEB:s pyskologiska boprisindikator är nu negativa. Fler hushåll tror på fallande bostadspriser än stigande, och allra värst är det i Stockholm som endast övertrumfas av den akuta finanskrisen 2008 - 2009.
SEB:s boprisindikator som mörk linje.

Cornucopia - 06 apr 20 kl. 07:45

Värsta kraschen någonsin i SEB:s boprisindikator - innebär att bopriserna kommer rasa

SEB:s boprisindikator kraschar totalt, specifikt 67 punkter på en månad. Det är den störstaförändringen på en månad sedan indikatorn startade 2003. Indikatorn visar psykologin på bostadsmarknaden, och korrelerear mycket starkt med bostadsprisernas utveckling, så detta innebär att bostadspriserna kommer gå ner när de rapporteras senare under månaden.

Cornucopia - 19 okt 15 kl. 10:57

SEB:s boprisindikator fortfarande i toppläge - priserna ska upp

SEB:s boprisindikator föll i oktober, men är fortfarande i ett toppläge. Indikatorn mäter prispsykologin på bostadsmarknaden och är som sådan en mycket god indikator på vart bostadspriserna är på väg. Och indikatorn säger att de ska fortsätta uppåt.

Cornucopia - 13 mar 16 kl. 15:27

SEB:s boprisindikator visar på fortsatt stigande bostadspriser

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt. Detta talar för att morgondagens prisstatistik från Mäklarstatistik och Valueguard kommer vara positiv.SEB Boprisindikator februari 2016.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.